Vi ska dansa i nylon

En favorit när jag var liten var att leka gymnast och knyta fast ett långt sidenband i en blompinne och dansa runt i trädgården. Det gjorde jag och min bästis Josefin när vi var kanske fem år gamla. Och så ropade vi slampa till varandra. För det hade vi hört att Fanny i Änglagård blev kallad. Vi visste inte vad slampa betydde men det lät ju tjusigt och rimmade på lampa. Och så sjöng och dansade vi till en skiva, en singel med Lena PH. Dansa i nylon hette den visst. Eller om det var Dansa in i ån kanske? Vi hörde inte riktigt men det där med nylon var ju troligast eftersom hon hade nylonstrumpor på skivomslaget. Att dansa in i ån var ju förresten larvigt. Där ska man ju simma om något!

Det här minnet och många andra sköna felhörningar från mitt liv finns med i ett av de roligaste poddavsnitt jag och Erica har gjort i En Underabar Pod. Klicka här för att lyssna och skratta en sund!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

66 kommentarer på “Vi ska dansa i nylon”

 1. Heter det inte dansa i freon? (Söt du är förresten.)
  Jag kan också dansa. På två ben. Det är mitt bästa partytrick för små barn.
  Jag hoppas det gick bra med disken av de fina glasen i går. De var jättevackra.
  Själv är jag stolt över mitt nya sommarsmycke, som jag bloggar om idag.

 2. Du är väldigt fin Clara :). Får ibland lust att skriva långa mail till dig, kanske kommer någon gång. Fortsätt att vara bra. Gillar´t!

 3. Härlig bild! Bra snurr på kjolen också. Ingen kommentar ännu om att du visar för mycket bröst? Vänta bara, det kommer snart 🙂

 4. Jäklar vad snygg du är! Helt otroligt att du precis fött barn! 😀
  Ta åt dig av allas “vad snygg du är”-kommentarer nu!
  (Men det antar jag att du redan gör.. men i alla fall! 😉 )

  1. Nej det brukar jag vara dålig på att göra, men nu med din uppmaning får jag skärpa mig och säga TACK 😀

 5. Jättefin bild, den där “bustiern” eller vad det kallas är gudomligt fin på dig!
  Hm jag trodde Lena sjöng Dansa i neon, men vad vet jag.. 🙂

 6. jag läser din blogg nästan varje dag, clara. tyvärr är jag lite dålig på att kommentera men nu kunde jag inte låta bli. detta var det finaste inlägget jag NÅGONSIN har läst någonstans!

 7. haha, får mig att tänka på en väninna till mig som hade varit i söndagsskolan och berättade för sin pappa att dem hade sjungt den där sången om räkan. Efter mycket fram och tillbaka kom han fram till att det var “trygga räkan ingen vara..” 🙂

 8. Dansa i neon ska det vara, som neonlampor du vet 🙂 men nylonstrumpbyxor lät ju fräsigare.

  1. haha jag vet men det förstod jag inte förrän i vuxen ålder då jag kunde läsa själv på omslaget 😀

 9. Jösses var snygg du är! Du kan verkligen konsten att klä dig snyggt på ett härligt sätt! Ta åt dig, ta åt dig, ta åt dig! 😉

 10. Tjusig bild på tjusig du må jag säga! Och fin liten pillemarisk text. Finfint inlägg helt enkelt 🙂 Och jag instämmer med övriga talerskor, ta åt dig för allt i världen!

 11. Fasen vad snygg du är! Det har liksom inte ens att göra med vad du har på dig osv utan mer en sorts inneboende stil som lyser igenom.

 12. åh men gud så fin du är.
  Var har du införskaffat den där korsettliknande saken du har på dig? helt fantastisk ju!
  Och som alla redan sagt: ta åt dig av alla fina ord, du är värd dem!

 13. “JAG HÅLLER INTE KÄFTEN FÖR DIG DIN LILLA SLAMPA” Hahhahahahaha
  Fantastisk film, fantastiskt korsett-mode och fantastisk look på dig! Jag sportar den själv ibland och känner mig aldrig så fin som då. Puss!

 14. Åh, vad du är vacker! Det riktigt lyser om dig på bilden. Om man dessutom lägger till dina fina inlägg som du skriver och att du får mig att skratta i var och vartannat inlägg blir den skönhet slående! Du är så klok och blir så vacker i följd av det.

 15. Hahaha…så underbart. Precis så var det som liten. Jag sjöng “engelska” utan att kunna ett ord. Fantasi är ett sätt att vara i verkligheten för barn som är absolut nödvändigt.

 16. Jag trodde att hon sjöng “in i ån” och såg framför mig hur hon dansade ner i vattnet. (Supersnygg bustier förresten)

 17. För mig var det “dansa in i ån” ganska länge. Jag reflekterade inte över att det kanske var jag sim hörde fel, jag tyckte bara att hon hade en underlig grammatik.. “dansa NER i ån” heter det väl?! 😀

 18. Hahahaha… vad härligt oskyldigt! Ja varför dansa i neon när man kan dansa i nylon… (eller ner i ån? Hahaha )

  Vilken underbar bild!

  Kram
  Mika

 19. HAHA! Jag och mina syskon gick till kyrkan och nynnade “Sex bomb, sex bomb, jåma sexbooooomb”… (Det var många tanter i den kyrkan.) Mamma fick väl tyst på oss så småningom, kan jag tänka. Sjukt mycket bättre humor man hade när man var liten!

 20. “Dansa in i ån”, det trodde jag också att hon sjöng! Och argumenterade kraftfullt för när storebror påstod något annat….

 21. Väldigt snygg bild det hära. Du har en jättefin kropp Clara! Och lika vackert sinne! Kramar i vårvärmen

 22. Åh så fin! Kjolen är verkligen riktigt läcker. Var har du köpt den? Letar efter en fin kjol…men har inte hittat den än! Superfin är din i alla fall!!

 23. Haha åh. Nu väckte du ett så fint minne inom mig, trodde jag var ensam om det där…men jag knöt ihop min mammas sidenband i en penna och lekte gymnast på samma sätt som barn när min mamma inte var hemma. För varje gång var jag noga att knyta upp banden. En dag hade jag dock glömt detta och min mamma hittade pennan med sidenbanden på och frågade varför jag hade gjort så. Jag minns hur generad jag blev. 🙂 Kanske de sände sån gymnastik på TV när vi var barn? Kan inte annars komma på varifrån både du och jag skulle ha fått samma idé ifrån. 🙂

 24. Apropå felsjungningar gillar jag varianten “Trygga räkan, ingen fara, i guds lilla barnmascara.”