Recept: Bruschetta med mozzarella

Å idag gjorde jag bruschetta. Det är himla gott!

Pressa vitlök i olja. Skär bröd i lagom tjocka skivor och doppad dem i vitlöksoljan.

Stek på hög värme och lägg på galler att torka.

Ta en burk soltorkade tomater och finhacka.

Blanda med en mozzarellaost och lite riven parmesan.

Salta, peppra och släng upp röran på mackorna precis innan servering.

Krydda gärna med lite färska kryddor. Ät genast!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Recept: Bruschetta med mozzarella”

 1. Låter ljuvligt gott! Lyssnade på ditt sommarprat igår, vilken härlig röst du har. Och vad mycket klokt du har att säga! Kul att höra och glad för din skull att du fick möjlighet att sommarprata!

 2. Mums. Vi kör ofta med Pamboli. Då behöver man lite torrare och mer kompakt bröd än just nybakad baguette eller liknande. Ofta blir det ett 3-dags gammalt bröd som ingen vill ha… Skär i skivor. Gnugga in med färsk vitlöksklyfta, solmogen tomat som är skuren i halv och spritsla olivolja på. En gnutta grovmalen salt på toppen som man gnuggar sönder mellan fingrarna och VOILA! Ungarna tokgillar. Mums det med!

 3. Bruschetta är klockren förrätt. Älskar det! Kolla på mina jag bloggade om för nån dag sen om du har lust =)

 4. Lyssnade på ditt härliga sommarprogram idag på podradion, så nu har jag hittat till din blogg också. Den här kommer jag att följa!

 5. Å, det ska jag göra i eftermiddag. Men jag älskar färska tomater, så jag tänker ta dem som legat och goat till sig solvarma i mitt kök och hacka dem… Mmm….

 6. Ser fantastiskt gott ut! Att fräsa grovt hackade tomater lite lätt med vitlök, rödlök och färska örter och sedan lägga på brödet tillsammans med skivor av mozzarella är också underbart.

 7. Vilken förmåga du har att formulera och få fram så fina tankar och åsikter. Det är så skönt att lyssna, läsa och se saker som sprider lite glädje och värme i den här allt hårdare världen! Tack för ett underbart sommarprogram!

 8. Underbara Clara! Känns lite överflödigt. Du har ju reda fått en massa fina kommentarer på sommarpratet, men jag måste också berömma!

  Jag hoppas du ser min kommentar!

  Du var så HIMLA bra! Jag beundrar dig för hur modig och genuin du är! Du verkar följa ditt hjärta. Det gör jag med. Vi är likasinnade du och jag. Vi har liknande åsikter, intressen och jag ska också gifta mig ungt. Skillnaden är att jag inte är lika modig som du. Jag skulle aldrig våga flytta till landet eller till ett renoveringsobjekt. Jag skulle heller inte våga vara så tuff som du och sticka ut hakan politiskt. Men det du sa var fantastiskt! Jag är så glad att det finns sådana som du! Det ger hopp för det ekorrhjul till samhälle som vi lever i. Jag önskar att det fanns fler av din sort.

  Underbara, modiga och kloka Clara!

  Tack för att du gav mig en trevlig stund, inspiration och hopp!

 9. Gjorde något liknande för ett tag sedan 🙂 Perfekt sommarmat.

  Har förresten glömt ge dig applåder för ett superfint sommarprat! Har insett vad som är grejjen med dig. Du känns så äkta! Så där mångbottnad och färgstark som de flesta människor är egentligen är men som aldrig får synas i media. Särskilt kvinnor ska vara extra tillslipade och förfinade. Du Clara, du är kantig! Och det är så himla skönt.
  Roligast var när min sambo fick höra dig. Han utropade “Meh, inte kan man vara feminst, kristen och tala för vänsterpolitik! Hon måste ju bestämma sig.” Haha, så viktigt är det att fler vågar gå ut med sina åsikter. För annars kanske vi börjar tro att våra fördomar faktiskt stämmer. Att det går att placera alla i fack. Håller inte alltid med dina åsikter men det är därför jag tycker din blogg är bäst. Man får tycka olika, diskutera och ifrågasätta samhället och det gör mig riktigt glad. Kram på dig!

 10. Mums! 🙂 Jag blir ännu hungrigare.
  Tur att jag har en färdiglagad pizza i ugnen. Får bli ditt recept en annan gång…
  Ha det bäst allihopa!