Välgräddade persikoflarn på plåtform.

Gjorde en av mina godaste grejer för någon dag sedan. Persikoflarn med mörk choklad.

Det är verkligen enkelt – otroligt enkelt!

Persikoflarn

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • Smördeg

  • Ägg

  • Mandelmassa

  • Persikor

  • Smör

  • Mörk choklad

  • Florsocker

Gör så här

  • Beräkna en smördegsplatta per person. Låt tina och gör sedan två rundlar i varje platta genom att trycka ner ett glas. Man kan trycka ganska hårt, men degen ska fortfarande hänga ihop.
  • Sedan penslar man allt på smördegsplattan med ägg- utom inuti själva rundlarna, där pickar man bara med gaffel.
  • Därefter river man lite mandelmassa och och lägger i rundlarna, med frukten ovanpå. En halv persika per flarn brukar räcka.
  • Avslutningsvis hyvlar man över ett tunt lager smör.
  • Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, tills de blivit gyllenbruna.
  • Låt svalna något och riv över mörk choklad, och dofta gärna över lite florsocker.
  • Ät halvljumma och njuuuut!