Enkel tomatsallad med kikärtor

Sallad med tomat, kikärtor och saltgurka serverad i smalt avlångt uppläggningsfat.

Tomat, kikärter och saltgurka. De här tre sakerna är allt du behöver för en god sallad.

Jag minns inte om jag delat med mig av det här receptet förut. I så fall gör jag det igen. Världens enklaste och godaste sallad. Funkar dels som sallad men också istället för potatis till tex kött eller fisk.

Så gör du enkla salladen:

Allt man behöver är  alltså kikärter, några tomater och så saltgurka.

Tärna gurkan och tomaterna och blanda med kikärtorna.

Pressa över lime och häll på olja.

Salta, peppra och strö över generöst med dill.

Otroligt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Enkel tomatsallad med kikärtor”

 1. Oj vad go den ser ut! Får jag absolut testa till middagen i morgon.. maken älskar saltgurka så jag kommer nog att bli poppis 😀

 2. Det ser verkligen gott ut. Jag är inget fan av kikärter dessvärre, men jag kanske skulle ta och ge dem en ny chans… Ser ut att kunna vara värt det 🙂

 3. Låter som ett recept helt i min smak. Jag älskar både dill och kikärtor och det får gärna gå snabbt och lätt att göra. Perfekt! Så tack för tipset.

  En härlig fredagskväll önskar jag dig.

  KRAM

  // Inredningsfrun

 4. När jag jobbade på en skola i köket för många år sen brukade vi blanda kikärtor med vinegrette och rödlök och vitlök. Åh, jag kunde äta mig mätt på bara det!
  Det här verkar vara en trevlig variation, ska verkligen prova det! Tack.

 5. Jepp, det har du 🙂 Dock himla bra att du tipsade om det igen, pappa har nämligen köpt hem en massa kikärtor. Här ska det göras kikärtssallad minsann!

  1. Nu har jag precis ätit det, mums! Fast jag hade inte saltgurka eller lime så jag skar ner en avokado och använde citron istället.

 6. Det ser väldigt gott ut, precis min smak! Åt för övrigt en härlig kikärtssallad med halloumi på Kafé Slottsträdgården i Malmö i somras serverad av ingen mindre än min favvokock Tareq Taylor. Måste berömma dig för att du inspirerar så många unga tjejer till en mer hållbar livsstil. En livsstil som inte bara bygger på shopping och jorden-runt-resor. Du värdesätter den nära naturen och tar till vara på allt som där frodas på ett sätt som många andra borde lära sig. Du får gärna dela med dig av fler vegetariska recept!

 7. Tack för tipset, funderade just vad jag ska äta till lunch idag när jag är gräsänkling!

 8. Så gott! Älskar kikärter! Detta kanske är en variant på kikärter som även en som “gillar kikärter men i små mångder” också kan tycka om. Ska genast hem och prova!

 9. Det här måste jag pröva! Min äldsta tjej som är 3år älskar saltgurka. Lite starkt att äta bara det så denna kombinationen känns lite mildare för magen.

 10. Jag gör ofta en liknande sallad, men med mjölksyrad gurka istället för vanlig saltgurka. Ibland adderar jag avocado och/eller rödlök, eller byter kikärtorna mot någon slags bönor. Med potatismos/gratäng/sallad känns det som en komplett middag! Gott!