Julpost

Årets julkort är enkla men fina. Jag gör dem av scrapbookpapper men annat fint papper, som gamla tapeter eller liknande går förstås också bra.

Det finurliga med julkorten är att de är kuvert och kort i ett.

Klipp till en bit papper med måtten 15×15 cm. Vik sedan in hörnen så att de möts på mitten och fyrkanten bildar en mindre fyrkant. Skriv en hälsning inuti kuvertet och vik igen och stämpla med lack och sigill. Skriv adressen och sätt frimärket på den släta sidan.

Klart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 kommentarer på “Julpost”

  1. Jag gillar att få dem också! Blir så glad av julkort, speciellt av såna som pysslat lite med sina 🙂

 1. Sönerna säljer julkort för att få ihop till julklappspengar, så jag får nog vara dem trogen och skippa pyssliga kort även i år. Men mysigt ser det ut att göra dem och mysigt att få sådana.

 2. Fina kort och du är så duktig på go kväll och den här gången höll du inte handen för munnen som du gjorde på sommarpratarna, men du pratar för fort för oss som är hörselskadade så lyssna på Ebba och försök ha hennes hastighet så förstår vi också vad du säger. God jul till dig och din lilla familj från en som kämpar på med ett nytt CI och att hjärnan ska lära sig tolka ljud igen.

 3. Jättefina! Tack för alla dina fina tips, bilder, tankar, filosofi och jäklaranamma. Hoppas du mottagit min bok och att du trivs med den.

 4. Jag vet inte riktigt hur man gör nu när det inte finns postkontor längre. För förr var det bäst att lämna in brev med vax på till postkontoret så att de stämplades för hand. Bara så att folk vet att det finns en viss risk (ganska stor) att stämpeln går i sönder vid posthanteringen!

 5. Jättefina julkort! Såg dig på Go kväll i vanlig ordning idag. Tack vare dig har jag upptäckt att det absolut är ett program värt att se på, men såklart så är du det bästa inslaget där 🙂 Stor kram till dig!

 6. Åh vilka underbara julkort, kul idee. Vi pysslar julkort varje år, klipper och klistrar och sänder julhälsningar, blir alltid väldigt omtyckt. Ett år ritades pepparkaksformar av i knalliga färger klipptes ut o klistrades på kort som vi sen skrev hälsning o sände iväg. Ett annat år klippte vi vita rundlar, som klistrades ihop på höjden, plus svart hatt…snögubbar. Årets kort ska göras idag, får se vad vi pysslar ihop 🙂 Du gav kul idee Tack /Helena i Småland

 7. Smart! Det gäller dock att mottagaren inte öppnar “brevet” som vanligt. Jag själv hade nog råkat göra det.. Man kanske får ge öppningsintruktion utanpå för säkerhets skull. 😉

 8. Man kan göra sigillet i färgat smältlim -det är ganska mjukt när det stelnat så det går inte sönder i postens sorteringsmaskiner.

 9. Så fiffigt! 🙂 Måste göra nån gång. Bra man fick tips om smältlim i stället för lack – kanske går enklare att få till snygga sigill också?

 10. Jättefina! Men jag skulle nog lägga korten i extra kuvert för lacket går sönder och trillar av och klibbar på annan post.

 11. Så fint! Hade jag haft facebook hade jag gillat 🙂 saknar att man kan hjärta dina inlägg, annars är bloggen skitfin.

 12. Tack för tipset, de där korten är ju mycket finare än de “färdigköpta” som jag envisats med de senaste åren. Gillar din blogg väldigt mycket med små och stora funderingar.

 13. HEJ! Såg dig i Gokväll i lördags när du pysslade. Många fina tips. Vi fick dock inte se slutet på hur du gör fina rosetter med hjälp av muffinsformar. Saknade detta! Kan du visa här på din blogg???

 14. Vart får du tag på dina fina papper med mönster på båda sidorna? Eller har du limmat ihop två stycken?

 15. Ho ho…

  Ett litet tips (som jag läste någonstans) är att använda bakplåtspapper och göra sigillen på och sedan limma fast dem på paketen ( eller vad man nu vill ha det på). Självklart mest charm med direkt på men tycker man att det är svårt så.

  God Jul / Terese