Nä jag är inte gravid jag är bara fet

Så nu kan alla ni som nästan dagligen skriver och undrar lugna ner er.

Några andra kvinnor som är feta: 99 procent av världens alla kvinnor. Eftersom just så många av kvinnorna i världen har en bulle på magen när de har ätit, eller när de sitter ner, när de har tajta jeans, när de fött barn, när de föds, när de har mens, när det är en vanlig tisdag i januari. Vare sig bullen nu består av fett, lite hud som bildar veck, eller av gaser.

Ta och se er omkring. Ni kommer upptäcka att det stämmer. Den där sista procenten kvinnor som inte är “feta” är de kvinnor som bara finns i er inbillning. Och varje gång en kvinna i offentligheten visar sig tillhöra de 99 procenten behöver ni inte genast dra slutsatsen att hon är gravid. Hon ser bara ut som ni själva gör. Ok?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

176 kommentarer på “Nä jag är inte gravid jag är bara fet”

 1. Klockrent. Men jag måste ha missat att folk tror du är gravid för jag har då inte ens tänkt tanken. Men men. Beror nog lite på vad man är i för situation. När jag va gravid så såg alla mina vänner lite gravida ut 😉

  1. Jag tillhör tyvärr dem som gjort bort mig inte en utan två gånger. Minns det fortfarande med en rysning. Träffade en klasskompis som jag inte sett på säker tio år. I min bekantskapskrets var “alla” gravida just då. Klasskompisen som alltid varit pinnsmal hade typisk bebismage. Och jag gratulerade. :(. Det var inget ont i det. Efter att ha gjort bort mig ytterligare en gång bestämde jag mig för att aldrig mer fråga, spekulera eller gratulera förrän personen ifråga själv berättat. Jag hoppas och tror att jag lyckats hålla det löftet i snart 20 år nu.

 2. 2!!! två stycken har frågat mig nu under hösten om jag är gravid….en av dem EFTER hon fått info om att jag fortfarande inte har nån kille…’men en liten är påväg ser jag’

  Men jo, jag är överviktig…

  1. Fy fan vad otrevligt! Det är inte ok att ens antyda något, man måste vänta tills personen själv säger något. Det är artighetsregeln nummer ett. Fattar inte att folk inte begriper det.

   Det är fel på så många sätt. Inte bara för att det är sårande att egentligen bli kallad tjock, utan också för att man kanske gärna vill ha barn men inte lyckats. Eller så är man gravid men har valt att inte berätta än. Hur man än vrider och vänder på det så är det respektlöst att fråga, tycker jag. Trivs du med dig själv så strunta i dumskallarna som ställer så dumma frågor (särskilt hen som frågade efter att ha fått veta att du är singel – varje person med hjärna och empati skulle hålla tyst om eventuella misstankar i det läget). Svårt att inte bli sårad, jag vet, jag har också fått frågan en gång. Då var jag inte gravid. Sen jag blev gravid har ingen frågat 🙂

   1. Jag är 55 år ung. Jag har dock en stor mage men smalare för övrigt. Jag har råkat ut för detta två ggr (i min ålder är det ju en komplimang att någon tror att jag är fertil). Dock tror jag att det är mest pinsamt för de som har frågat de blir väldigt generade och gör nog det inte fler ggr och det är ju positivt! Eller hur?

 3. Så himla bra sagt, Clara! Där satte du huvudet på spiken. Jag är en av de som definitivt behövde höra det där. Jag som har slutat att ha åtsmitande kläder just för att jag ständigt får frågan om jag är gravid. Bara för att jag är i den åldern. För övrigt så är det min största önskan att faktiskt bli gravid och då är det nästan ännu värre att bli frågad hela tiden. Nu ska jag ta fram mina fina toppar och åtsmitande kjolar! Tack Clara!

  1. Är i samma situation och instämmer till 100%! Man är rädd att folk ska fråga, men det är faktiskt de som gör fel, vi ska inte behöva gömma oss för att slippa höra!

    1. Jag vågar inte heller ha snäva kläder. Är SJUKT less på att folk ska fråga och bry sig. För några helger sedan började det gå ett rykte i min mans släkt om att vi skulle ha barn. De började ringa och fråga hans familj om det var sant. Allt hade hittats på av en kusin och hans faster. Jag blir så less. Men jag håller med dig om att e g e n t l i g e n är det ju inte vi som gör fel. Utan dom.

  2. Haha! Men det är ju just folk som plötsligt börjar ha slappa och hängiga kläder som blir “misstänkta” för att andra tror att de vill dölja magen bäst de kan tills de själva väljer att berätta! HELT fel taktik!

   1. Men nu verkade det som att Caroline började klä sig säckigare just för att folk hade frågat, så din kommentar var väl lite malplacerad, Mi?

    Caroline, Anna och Ida – gör som Maria nedan. Det är de som lägger sig i som gör fel, och struntar de i att de sårar er så är det bara bra om ni markerar att de går över gränsen.

 4. Tack Clara! Så svarar jag allt som oftast när frågan “Jasså det är ett syskon på gång” kommer. “Näe jag är bara fet!” eller så svarar jag “det var ett syskon på gång och så blev jag fetare men så dog bebisen och jag är fortfarande fet!” Jag är så trött på frågan så jag är lite vass numera 🙂 Precis som när jag var gravid och alla frågade 1) är det verkligen så långt kvar? 2) Är du säker på att det inte är två? – återigen, “nej jag är bara fet!” Det lustiga är att fet är vi nog inte alls så många av oss. Mitt BMI är fullt normalviktigt det är bara att världen har en så skev retucherad bild av vad normalviktig är att man blir fet i andras ögon…

  1. Bra Maria! Stå på Dig! Jag förstår inte hur så många kan ta sig sådana friheter och lägga näsan i blöt. Det är så oförskämt. Min dotter har varit med om samma som Du och har svåt att få bort de extra kilona efter ett sent missfall.
   Så fruktamsvärt när folk undrar om hon är gravid. Nu ska jag tala om för henne hur hon kan svara. En stor kram till dig!

 5. Word! Alla vi som är levande och välmående har “mage”. Det är ingen annans ensak än vår egen. De som undrar kan vända sin projicering mot sig själva igen.

 6. Mitt i prick! Folk kan vara så okänsliga när de frågar sånt! De tänker inte heller på att personen de frågar kanske har försökt bli gravid länge utan att lyckas…

 7. Inte skoj att höra! Jag tycker att man ska tänka efter både en och två gånger innan man frågar nåt sånt, men många människor har inte den spärren – tyvärr.. tröttsamt. Har fått frågan förut av kollegor och de fattade inte ens att man faktiskt kan bli sårad.

 8. Bra rutet Clara!

  Är också fruktansvärt trött på att få den frågan. Även om jag faktiskt är ganska nöjd med min kropp blir jag ändå ledsen varje gång någon frågar. Själv har jag slutat med det för länge, länge sedan, väntar tills någon själv berättar att de är gravida!
  Hälsningar Anna

 9. Bra Clara! Jag lägger till att bara för att man har gift sig (och vill dela livet ihop med någon) så betyder det inte att man startar barnproduktionen på en gång. Så sluta kika på min mage! 🙂 (Och sluta fråga mig “när är det dags för er att skaffa smått då?”).

 10. Haha, såg min egen fettkula idag och var glad över att kunna dra igen blixtlåset på jackan. Vips så kunde jag ge mig ut i naturen utan att se vare sig gravid eller fet ut. Är inte ens fet, bara otroligt kul (på magen).

 11. Ingen borde fråga sådana saker!
  Det är ofint, oartigt, oborstat, ohyfsat! Och inte något andra behöver bry sig om att fråga om, ens när det är uppenbart, såtillvida inte personen själv vill prata om det.
  Mer privata saker är svåra att finna än graviditet, mage och storlek.

 12. TACK CLARA! Jag blir så ledsen över alla frågor om jag är gravid. Eller för den delen; alla misstänksamma blickar som gör att folk inte hör vad jag säger. Jag ser ju att de inte kan koncentrera sig på annat.

  Men jag fattar inte hur de kan fråga dig det med tanke på den här bilden:
  http://www.underbaraclaras.com/clara-reflekterar/jag-vill-ha-blommig-falukorv/
  Hallå? Skulle det finnas en gravidmage DÄR?!

  Håller med föregående talare i flera saker; att man får höra det bara för att man är i den åldern… tex. Och jag är ett levande bevis på den vassa kommentaren som Maria drar till med. Fast gånger 2. Då är den förbannade frågan ganska tröttsam och något man faktiskt gärna kastar i ansiktet på den som frågar.

 13. Varför ska folk fråga överhuvudtaget? Varför ska folk alltid veta, och vara den första som upptäckt det? Ganska respektlöst att inte låta en sån nyhet styras av den det gäller.

 14. Så allt annat än pinnsmal = fet?
  Personligen tycker jag varken att du ser fet eller gravid ut på bilden (med ny frisyr och röda klänningen) men jag har kanske en skev verklighetsuppfattning..

  Självklart förstår jag att du kan tröttna rejält på dumheter ibland men att 99% av världens kvinnor är feta är väl lite överdrivet? Dessutom jävligt kränkande för oss som varit feta på riktigt o nu är glada att vi tillhör den grå massan som faktiskt kan köpa kläder i majoriteten av klädaffärerna. Utan att bli utstirrade av personalen.

  1. Nu missförstod du nog inlägget. Hon menar ju att om man är fet för att man inte har en helt platt mage/är pinnsmal så vore 99% av världens kvinnor feta. Inte att de faktiskt ÄR det.

  2. Jag tror att Clara menar den direkta motsatsen – självklart menar hon inte att 99% av alla kvinnor är feta 🙂 Bara att idealen är så sjuka att enligt DE är i princip varenda normalbyggda kvinna fet.. Och det håller jag med om. Hur många är det som inte har nått fett alls på magen? Då är man antingen extremt smal i sin normala kroppsbyggnad, anorektiker eller… ja död 😉 Den dagen jag inte har något fett på magen är jag ett skelett i en kista under jorden 😉

   Jag säger; heja heja alla vackra kvinnor! 🙂

    1. Det här är ju löjligt men jag blev fan rörd och glad över att nån/du Catarina tar till sig av svar och erkänner det. Känns som om hela internet består av folk som är så upptagna att hävda sina åsikter att de aldrig kan ta in någon annans.

 15. Det verkar som att det är många som inte har hyfs och vett att inte fråga sådant när det lika gärna kan vara en kalaskula. När jag var gravid med min dotter fick jag ofta höra “oj du kan inte ha långt kvar” och “är du säker på att det inte är tvillingar”.

  1. Det hon menar med att 99% av alla kvinnor är feta; är att om man anser att en liten fettbulle på magen är lika med att man är fet så är alla feta….
   Man måste inte ta allt så himmlans personligt alltid. För skit samma om du har varit fet förut, det har inget med saken att göra.

 16. Jag tycker att du som får den frågan ska ställa motfrågan, vad får dig att tro det?
  Då kanske personen i fråga inte frågar fler gånger…

  1. Fast det ger mig känslan av att man ska “ertappa” den som ställde frågan i att denne inte tycker att man är smal. Som om det vore något dåligt.

   “Vad får dig att tro det”
   “Du ser ut att väga mer än du brukar”

   Och sen då? Och?

   1. Fast jag tror att i ett sådant läge skulle nog personen i fråga fatta att det var en ganska oartig fråga. De flesta vet att “jaha, du ser lite fet ut idag!” är något man inte säger till folk, även om jag vet att det finns undantag. De som frågar om man är gravid och tror att det är en acceptabel fråga tänker antagligen inte på att det är exakt det de säger, utan tänker bara på de positiva tolkningarna av frågan.

 17. Bra Clara! Det är så många som har fel kroppsuppfattning.
  Jag har fått blickar och frågor så många gånger så jag kan inte räkna längre! Det var en befrielse att få tala om att vi ska åka till Afrika och adoptera ett barn (snart!). Ok, jag är överviktig och gift sedan 5 år tillbaka – så det borde vara legalt att fråga o titta… Eller just inte!

 18. Svaret “Nej, jag är bara fet!” Är åtminstone effektivt… Fick telefonsamtal för några år sedan från en av kvinnorna i församlingen som var så glad för min och min mans skull… Det är ingen annan utav damerna som har vågat påstå att jag är gravid igen. Samtidigt är det hemskt, både att människor ställer en så personlig fråga som kan väcka så mycket sorg och att fetma är så farligt att prata om att människor skäms över det. Dessutom, det är inte så många som är feta…. Många utav de som du refererar till som feta i inlägget är normala och borde inte kallas feta eftersom det påverkar deras självbild. Själv ÄR jag fet, och säger det emellanåt, vilket får folk att försöka släta över.
  Det är också intressant, jag vet hur jag ser ut men ändå försöker en del få mig att tro att jag är lätt överviktig. Jaja… Oavsett så är det vi själva som äger våra kroppar och vad vi gör med den. Ingen annan har med det som är privat att göra. Det är bra att sätta ner foten ibland. Tack Clara för att du delar med dig!!!

 19. Jag är välmående och smal som en pinne. Klart att det hade inte gjort något om jag hade lagt på mig några kilo om jag hade kunnat. Känner mig onormal och en smula utanför när jag läser detta och allas inlägg. Och alla andra bloggar och tidningar som skriver om hur man ska banta. Kan det inte vara fint att vara både smal eller mullig. Vi är skapade olika.

  1. Håller med! Precis som du är jag pinsmal o önskar att jag kunde lägga på något kilo, börjar äntligen lyckas. Har dock fått frågan en gång, såg också gravid ut med min svullna mage som var bi-verkning av en medicin jag åt, började skratta åt personen o svarade kort att det var en bi-verkning av medicin. Personen tystnade snabbt och skämdes. I övrigt kan jag inte heller förstå hur folk kan vara så icke-respekternade och slänga ut sig en sådan fråga.

   1. Synd att ni tar åt er för att ni är naturligt smala – jag tror att det lätt blir två läger i dessa frågor. Som jag ser det är ALLA vackra – smala, mulliga, tjocka, feta.. Alla ser olika ut och är vackra på sina egna sätt.

    Och ni som satsar på att gå upp i vikt – lycka till! 🙂 Själv ska jag gå ner 10 kg under 2012 för att komma ner i min idealvikt igen. En gång hade jag målet att gå upp i vikt, det blev bara lite väl mycket 😉 Men jag vet hur kämpigt det kan vara att försöka lägga på sig!

    Kram på er

    1. Men det blir ju som du skriver direkt polariserat när Clara i sitt inlägg intar en så skarp position och verkar mena att personer som inte märker av att magen svullnar ibland (eller dylikt) bara finns i folks fantasier. Det är ju inte heller sant, de/vi finns. Men det är ju för att skapa en vi-känsla för den stora andel människor som märker av detta, alternativt har en putmage eller vad det än må vara. Och den här vi-känslan skapas på bekostnad av de som är naturligt (eller onaturligt) smala. Vilket självklart kan motiveras av att de pinnsmala får så mycket plats överallt och följer normen och därför har det bra ändå och inte plågas så av idealen, men frågan är om det är ett vettigt motiv? Tycker bara att det också kan krävas lite nyanser även om man ryter ifrån.

  2. Uj uj! Är ni så smala så ni nte ens har ett hudveck på magen? Själv börjar jag bli lite trött på alla smala som blir kränkta så fort man skriver om överflödeskilon, inbillade eller ej. Får vi som har sådana inte prata om det eller vad är problemet? Tror du verkligen att du vill höra folk fråga dig om du är på tjocken?

  1. Så himla bra! 😀 Ska absolut låna ditt svar om och när jag näst blir frågad. Fast jag börjar nog vara i den åldern att man inte längre frågar.. 😉

  2. Om någon skulle få för sig att fråga (har aldrig hänt, ta i trä) ska jag svara just detta. Mitt favorituttryck är att någon är “lite rund i kanterna”.

 20. Vad kroppsfixerade vi kan vara….
  Jag är född med putmage och har hört det är otaliga gånger. Dessutom är jag glutenintolerant med något känslig mage. En gång fick jag rådet att ‘suga in’ magen för att se smärtare ut.

  Min syrra som alltid har varit den med platt mage har utvecklat IBS de sista åren. Nu förstår även hon hur det är att ha en olydig och bångstyrig bulle där fram. Och snacka om att vi båda kan se gravida ut fastän vi är helt normalviktiga!
  Låt oss inte lägga oss i varandras bullar.

 21. Men… Frågar folk verkligen sånt ofta?? Jag brukar se rätt tidigt på folk när de är gravida. Kanske för att jag vet att det är på brösten man ser det först, inte magen. Kanske för att jag bara “ser”, min mamma är likadan. Men förutom med en av mina bättre vänner har jag aldrig frågat. Jag ser inte behovet av att lägga sig i en sån sak. Det kan ju faktiskt vara så att folk inte vill berätta det än, och oavsett så är det ju deras ensak!

  1. Jag har sett flera här på bloggen som frågat! Men håller med dig om att det är en väldigt ohyfsad fråga. Har själv försökt bli gravid under flera år och då blir man ju lite fixerad, går och kikar på kollegornas magar för att förbereda sig på nästa gravidbesked (är absolut glad över att andra får barn men när de yngre kollegorna blir gravida en efter en kan jag inte hjälpa att det känns som att det borde vara min tur). Så man lär sig att se det tidigt. Men det betyder inte att jag skulle fråga.

   1. Precis, att fatta och att fråga är två helt skilda saker. Man måste ju låta den gravida själv bestämma när det är dags att släppa nyheten.

 22. Att folk ens orkar fråga. Du ser inte gravid ut!

  OM man nu skulle vara gravid kommer man väl inte avslöja det via ett svar på en kommentar i bloggen.

 23. Tack Klara ! Jag tror jag skriver ut denna text och klistrar fast den på mina kläder, samt tapetserar mitt jobb med den, så kanske jag kan få ha min putmage i fred.

 24. Själv är jag gravid i vecka 19 men det är minsann inte en jäkel som frågar. Ok, att min mage inte är jättestor, men nog syns det alltid. Inte så kul det heller!

  Ok, kanske är ett ilandsproblem egentligen :).

  1. Grattis till det.
   Jag tänker att då kanske du har en omgivning som inte vill ställa till det genom att fråga en gång för mycket. Det är ju en väldigt känslig och privat fråga. Jag skulle tro att det är många som undrar och tror, men av respekt så frågar de inte. Det skulle jag vara tacksam för!
   Men klart det är kul att berätta för världen (gissar jag), så gör det istället! 😀

   1. Men det är ju ett väldigt tillfälligt problem, snart kommer alla veta om det och kommentera och gratulera!

   2. Jag tycker att det låter som att du har en väldigt respektfull omgivning! När du berättar kommer säkert flera att säga att de hade anat det. Att förstå och att fråga är två helt skilda saker. Folk runtomkring dig förutsätter troligtvis att du berättar när du själv är mogen för det. Det är väl otroligt positivt?

  2. Men vecka 19? Det är väl inte mer skillnad på det och ogravid än på suga-in-magen-folk före/efter ett redigt julbord? Ursäkta, men det är INTE lätt för folk att veta. Du kan ju lika gärna ha gått hårt åt marsipangrisarna i år. 😉

 25. Väl rutet! Jag var dessutom ofrivilligt barnlös under många år, och fick under den tiden en lång rad hormonbehandlingar. Dessa behandlingar gjorde att min mage svullnade upp och så kanske lite gravid ut. Vid dessa tillfällen fick jag ibland frågan “är du gravid”. Och jag kan säga att få saker kunde få mig att må så dåligt, och bli så ledsen, som påminnelsen att nej – jag är inte gravid. Jag är inte gravid nu, och kanske kan jag aldrig bli gravid. Nej usch, man får tänka efter lite… (p.s. nu har jag efter flera år faktiskt fått en liten pojke, men jag minns så väl känslan).

  1. Usch ja, känsligt kan det vara i många olika situationer. Och det är verkligen inte alla förunnat att lyckas…
   Roligt att höra att du lyckades till slut 🙂

 26. Tack Clara. Jättebra inlägg, jag har två barn och en “gravidmage” utan bäbis i, det inte särskilt kul att få frågan hela tiden. Det händer mig 3 ggr om året, min yngsta blir 4 i mars . . .
  Jag går inte själv runt och frågar om nån är gravid. Jag har dock funderat på att ge de som frågar mig motfrågan “är Du själv gravid eller bara fet kanske?) Oftast är det gubbar med rätt stor ölmage som frågar också . . .

 27. Bra rutet Clara! Vi är många som någon gång blivit ledsna över den frågan, det kan ju vara extra känsligt om man dessutom önskar att så var fallet.

  Folk kan vara så förbaskat ohyfsade! Morr!

 28. Dom som skriver och frågar om du är gravid gör det för att jäklas. Säkert är det väldigt unga personer, eller personer som är drabbade av dubbelseende.

 29. Folk ställer de märkligaste frågorna… en annan rätt påflugen fråga i min värld är “och när ska ni skaffa barn då”. Som om det är något man beställer via postorder. Om man nu kan fråga sånt, varför är det inte lika självklart att fråga vilken favoritställningen när man har sex är, eller hur mycket man tjänar? suck.

 30. Bra skrivet! Man skall inte gå och fråga om folk är gravida, det är en privatsak. De flesta människor har väl en aning put på magen utan att de ser gravida ut.

  Läste en blogg där bloggerskan, väldigt slank sådan, skrev ut att hon inte är gravid. Jag skulle inte i min vildaste fantasi få det här till en gravidmage! Hurudan mage skall man då ha för att INTE se gravid ut?
  http://houseofphilia.blogspot.com/2012/01/new-york-tips-please.html

 31. Jag har inte fått den frågan själv men jag har vänner som fått den. Och jag förstår hur det kan såra. Däremot så fick jag frågor när jag var gravid med trean (precis som några av er andra här) om jag var säker på att det bara var en därinne. Som om de med dagens teknik skulle missa att man väntade tvillingar. Och inte nog med att jag var stor, efter kommentarerna kände jag mig gigantisk och inte det minsta vacker.
  Jag är stolt över att tillhöra de där 99%. Jag är stolt över vad min kropp har gjort, tre gånger om.
  Det är klart att jag ibland skulle vilja ha den där perfekta kroppen. Men blir jag lycklig av det. Knappast.
  Så jag förblir hellre dom jag är

 32. Jag brukar se genuint undrande ut och fråga hur det kommer sig att de tror det? På så vis lägger jag “skämset” där det hör hemma. Brukar få de flesta att skruva på sig och bli obekväma. Har IBS som gör att magen putar på ett sätt jag gärna skulle slippa, särskilt som jag liksom andra som skrivit har försökt bli gravid ett tag utan att lyckas.

  1. Haha, vad bra du är! Det är ju en toppenstrategi, att göra sig av med obehagskänslan genom att ge den till den som den hör hemma hos.

 33. Haha, jag är inte heller gravid bara lite tjock. Det var en liten tjej i höstas som trodde “att jag skulle få barn” då sa jag nej, ser det ut så? och hon sa jaaaa. jahapp liksom.

 34. Hej Clara!

  Jag tror det är många där ute, kanske framförallt i bloggarnas kommentarfält, som tror att uttrycker man sig på ett visst sätt så kommer man undan. “vad fin du är men anar jag en liten gravidmage” eller “du är så himla snygg men känns det inte sjukt att lägga pengar på kläder när andra svälter” Det är någon form av pepp/kritik-lingo som jag tror kommer från osäkra människor som inte står ut med att det finns tuffa starka kvinnor. Genomskinligt, ohyfsat och pinsamt.

  Kram till dig

 35. Jag var nyss tvungen att bläddra igenom din blogg och kolla på bilder på dig. Jag kan inte förstå vad dem i så fall menar med fet? Om dem kallar dig fet så har dem ju skyhöga krav på hur man “ska se ut”.

 36. Har också fått frågan. Flera gånger. Blir lika ledsen varje gång. Mitt standardsvar är att jag huserar tvillingar – fett och socker. Frågor på det?

 37. Fy fan säger jag bara! För det första är du inte fet, du är inte ens mullig. Du är normalbyggd och skitsnygg (feta är dock också skitsnygga). För det andra så frågar man inte folk om de är gravida. Aldrig någonsin. Oavsett om de går med en sprängfärdig niomånadersbula. Om de inte har tagit upp saken själva så är det privat. För det tredje så är det lite facinerande hur folk glömmer sin hyfs och sitt vett så fort de sätter sig vid en dator.

 38. Tycker att du är så sund! Förstår inte varför folk ska söka efter magar hela tiden.. Och nog finns det ju dom som inte får några valkar då som sitter ner, men de mår antagligen inte särskilt bra.. Och som nån skrev tidigare. Män med stor mage får aldrig frågan. (vilket ju är klart) ännu en orsak varför livet är så orättvist. Kvinnor får inte vara runda om magen utan att folk tror att man är gravid.

 39. Skrek exakt samma sak i ansiktet på en äckelgubbe som kom fram på perrongen i fredags, klappade mig på magen och ville lyckönska. Det var tredje gången det hände på kanske en månad. Förra gången var det en taxichafför som frågade om jag verkligen borde röka i “mitt tillstånd”. I mitt tillstånd vaddå? Kränkade dels för att jag uppenbarligen är gravidstor OCH för att han tar mig för någon som skulle skada sitt barn, om det fanns något, genom att röka…
  Vissa människor, eller vissa män snarare. Är ju konstigt nog bara män som sagt något…

  1. Men fy så äckligt! Vad är det som får folk att tro att det helt plötsligt är ok att gå fram och klappa på någon annans mage?!?!?

 40. Det är så tragiskt och tröttsamt att det där gravidkortet alltid ska plockas fram så fort det anas ett litet put. Om jag fick en tia för varje gång ngn frågat det på min blogg så hade jag varit miljonär nu. Samhället är så skadat på det viset, skadat av alla konkava magar som syns på kändisar och modeller. Som du skriver ser få kvinnor ut så IRL.

 41. Tack Clara! Är så skönt att höra någon säga de där orden “högt”. Jag har IBS så min mage är aldrig platt. Folk kanske skulle tänka sig för lite mera innan dom antar en massa saker.. Jättefin blogg!

 42. Ja känner igen detta. Har under hösten fått denna fråga några gånger efter att jag fick tvillingar i somras. Så när jag kommer med tvillingvagnen så känns det ganska komiskt att någon undrar om en till är på väg 🙂 Jo men visst…

 43. Jag fick den kommentaren av en arbetskamrat, fast jag var gravid, men i typ vecka 12.. Hade fått lite mage, men kunde lika gärna gått upp i vikt. Även om jag nu var gravid så blev jag så himla förnärmad för han tog ifrån mig det roliga med att berätta för alla på jobbet när jag ville och var redo att berätta 🙁
  Så vare sig tjejen är gravid eller inte så tycker jag att man ska ge blanka fan i att fråga!!

 44. Oh hör på denna. Min dotter (mitt andra barn) var EN månad gammal, och vi var på läkarkontroll på BVC. Jag är 160cm lång och vägde då ca 66kg. Var då läkaren frågar om jag ska ha en till? Vaaaaa!? undrar jag. Han är läkare, hur tänker han då? Han undersökte henne nyss, och vet att HON är EN månad gammal. Och jag gjort kejsarsnitt. NÄR skulle jag blivit gravid? På britsen? Neeej hur vissa människors hjärnor funkar. Och JA jag höll mitt barn i famnen vilket orsakar ännu mer bullfett på magen… suck

  1. Jag blev nypt i magen av en kollega (man…) och fick därefter frågan hur länge jag skulle se ut så där. Synd att jag inte fick fart på högernäven så där på direkten… De verbala motsvarigheterna som kommer i efterhand är liksom inte lika effektiva!

 45. HAHAHAHA!!!! Underbart! Tack Clara. Bäst idag!

  Jag lånar en bild av dig till morgondagens föredrag… ok? Behöver en queen. Förresten – har du någon med veck framtill?

  Kram!

  Annakarin

 46. Jag tycker du är så jävla snygg. Och klok.

  Första gången jag blev kallad tjock gick jag i femte klass och det var en kille i klassen som kastade ur sig fem bokstäver som kom att prägla mitt liv i flera år framöver. Jag är 170 cm lång och har aldrig vägt över 65kg, har aldrig ansetts överviktig eller ens nästan, men ändå har det varit någon som lagt sig i och tyckt till och försökt trycka ner.

  Därför känns det så bra när någon som du som har så himla mycket inflytande säger ifrån och visar på hur läget faktiskt ser ut. Så tack. Tack så himla mycket.

 47. Hahaha! Igenkänningsfaktorn är stor. Många är vi som är trötta på att få denna okänsliga fråga.

  hälsningar en kvinna med bara en och annan kanelbulle i ugnen:)

 48. Känslig fråga att ställa till en kvinna bara så där. Rent oförskämt faktiskt.
  Men, kvinnor verkar anse sig ha rätten att både fråga och framföra sina åsikter på det mest lumpna sättet när det gäller barnafrågor.
  Det fick jag även besannat efter mitt inlägg där jag berättade om varför jag valt ett liv utan barn.
  Skadlig fetma och småmulligt eller lite uppjäst är inte riktigt samma sak anser jag.
  Jag är själv slank och smal strl 34-36 men kan känna mig stor om jag satt i mig för mycket mat på en gång. Dock har jag aldrig fått frågan OM jag är gravid- gud ske lov för det.
  Idag har jag dock känt mig tjock om brösten, men det är en helt annan sak det http://wp.me/p1uIV8-2Cq

  Kram Mrs G

 49. Vikten och utseendet är ju sååååå viktig att kommentera och ordat. Är man för tjock då är det inte bra – är man för smal då är det inte bra.
  Skillnaden är oftare tror jag, att man tar sig mer rätt att konfrontera de som är magra än de som är tjocka.
  För av någon outgrundlig anledning så är det finare att vara smal än tjock??!!
  Varför kan man inte bara se det vackra i våra kroppar och älska det vi fått – smal eller tjock, blond eller mörk, vit eller svart..
  Vem har bestämt vad som är fult eller snyggt eller alls inget?
  Det har jag bestämt i alla fall…

 50. Skitbra skrivet och så sant! Kvinnan har ju former! Det värsta jag varit med om var när en äldre kvinna som kom in på mitt kontor hade MAGE att lägga sin hand på min mage och fråga med mjuk röst “Är det någon där inne?” Jag blev så illa berörd, både över frågan och beröringen. “Mat” svarade jag kort. Jag försökte övertala mig själv att det berodde på den vida tunikan jag bar och att damen i fråga själv just skulle bli farmor och antagligen bara hade bebisar i huvudet. Men det gjorde riktigt ont!

 51. Underbart sagt! Finns inget värre än när folk tittar misstänkt eller frågar ellerklappar än på magen. Och hade man vart gravid så vill man juh berätta det själv… Faktiskt riktigt oförskämmt! Bra skrivet!
  Nästa gång ska jag svar -NEJ, jag har spiral!

 52. Body Shop har använt ett bra citat och en alldeles egen “barbiedocka”. Jag har dock inte sett reklamen nån annanstans än på nätet, men befriande bilder!
  http://spiritualmigrations.com/yahoo_site_admin/assets/images/scan0014.146164152_std.jpg
  http://farm4.static.flickr.com/3410/3342526114_afb201d6cd.jpg

  För övrigt tycker jag att det är befriande med en tur till simhallen en helt vanlig dag. Man blir (tyvärr) nästan förbluffad över hur mycket valkar och putor det finns på i princip alla. Man hinner nästan glömma det när man ser alla modeller i reklamen.

 53. Tråkigt när folk får för sig att kommentera på ens utseende i någon form, det är oviktigt! Jag har också fått frågan några gånger, men jag putar vad jag än gör eftersom jag svankar så himla mycket. En gång när jag hade en löst sittande klänning med empirmidja (midja direkt under brösten) kom svärfars dåvarande sambo och blev alldeles lyrisk, började ta på min mage och utropade “nej, är det sant!”. Och nej det var det ju inte, dessvärre var det dessutom under en period då vi försökte få barn och fick missfall några gånger. Kan folk inte bara lita på att man säger till när det är dags, det är ju inte så att man kommer missa det!

  Förresten såg jag en Clara-look-alike i Malmö i helgen, fast hon hade två barn i vagnen så jag misstänkte att det inte var du. Men jäklars vad lika ni var!

 54. Bättre att vara tjock om magen för det har jag tuggat ihop själv och kan göra något åt. Värre är det att vara tjock i skallen det sitter kvar. Heja Clara du är vacker rolig och en varm person med sveriges bästa blogg.

 55. SKYLDIG! Jag frågade en gång en tjej om hon var gravid. Hon hade gått upp i vikt sedan sist jag såg henne och hade en så härlig putmage. Jag blev så glad för hennes skull och var helt säker på att hon skulle le och svara JA. Men hon sa nej och blev så förolämpad. Jag sårade henne och SHIT vad jag skämdes och försökte släta över. Egentligen är det ju dumt att vi ska bli förolämpade om någon frågar oss om vi är gravida. Det behöver ju inte betyda att den personen tycker att vi är feta eller att vi är överviktiga överhuvudtaget. Det är bara dumma skönhetsideal som gör att vi skäms över våra putmagar. Och det gör att vi blir förolämpade av frågan. Hur som helst är jag levande bevis på att det är lika hemskt att råka fråga någon som visar sig inte vara gravid, som att själv få frågan. Brrr, jag skäms än idag! /Carina

 56. Det är ju så fint att vara gravid men så hemskt när någon frågar och man inte är det.
  Det händer mej ibland och det är inte jättekul att höra, särskilt inte då man är lite rundlagd.
  Att folk undrar om du är gravid kan jag inte alls förstå mej på. Har aldrig slagit mej att det skulle puta någonstans, annat än på ett högst normalt och kvinnligt vis isåfall…
  det är ju sällan någon är HELT platt!?

 57. Varför gick kvinnoidealet från att vara normalt till att modellerna ska se ut som benrangel i tonåren. Ung och trådsmal och helst också lång. Vad hände? Det normala är ju att se sund och frisk ut men inte enligt modeindustrin. Då ska man väga långt under normalvikt, höftbenen ska synas och man ska inte ha bröst. Kan det kanske vara så att de som styr modet hatar kvinnor och egentligen vill att modeller ska vara som unga slanka killar.

  1. Jag tror inte att de hatar kvinnor, men de är inte sexuellt attraherade av kvinnor samtidigt som de älskar allt det där pyntet som på något vis alltid ändå tycks pryda kvinnor bättre än män. Fast, jag vet inte. Jag tror inte det är det som är problemet ändå. Jag tror att problemet är att mannekängernas kroppar, som numer är fruktansvärt magra, blir en dell av modeskaparnas konst. De vill inte bara ha full kontroll över kläderna utan också bäraren och hur kläder och bärare påverkar varandra. Jag tror helt enkelt att det är en extrem form av perfektionism som är boven.

   Sedan har många i kommentarer nämnt att män har kommenterat deras magar, nypt och klappat dem. Skulle tro att dessa män faktiskt är heterosexuella som gillar kvinnor i vuxen ålder.

 58. Skönt att man inte är ensam! Jag har också fått frågan om jag är gravid, jag är dock ganska smal i övrigt men pga IBS har jag ballongmage som då verkligen sticker ut .. inte heller så skoj! Efter detta frågar jag ALDRIG folk om de är gravida!

 59. Åh vet du hur mycket jag behövde höra det du precis skrev? Jag jobbar med en pojke som har förmodligen tourettes men även andra funktionshinder och han kan säga sådana hemska saker till människor runt omkring honom och idag fick jag känna det från honom, att jag skulle vara fet. Jag vet, objektivt sätt, att så är verkligen inte fallet, men det är ändå inte lätt att bli verbalt attackerad på ett sådant sätt. Så TACK för dina ord! Jag behövde nog verkligen höra att jag inte är ensam om dessa känslor och blir samtidigt väldigt upprörd över att du får sådana kommentarer, fina du.

 60. nu blev jag så jädra nyfiken att jag läste ner hela sidan, jag kan kostatera att:

  lillen är söt i vedkorgen

  jag också vill resa utomlands

  du passar himla bra i mörka, kalla toner i håret

  sen såg jag inte mer jag tänkte på, hmm… folk hasplar verkligen ur sig lite vad som.

 61. och det värsta är när dom klappar en på magen och håller på att gratulera…nära att bli knäppt på fingrarna kanske….ARG!!!!

 62. Vad tråkigt att höra att folk kommenterar sådant! Jag har fått ett starkt intryck av att Clara driver en fördomsfri och en icke ytlig-blogg. Väldigt få av hennes inlägg handlar om kläder och utseende. Detta är, för mig, istället ett forum där jag kan hämta inspiration till matlagning, inredning genom hållbarhet och återanvändning mm! Det är även mysigt att få se bilder på lillen (gud vad han har blivit lågnhårig?!). Så kvinnor, när ni tänker och kommenterar sådant gör ni er själv och oss andra som läser denna blogg en otjänst!

 63. Haha, men ja vad säger man. Vad folk kan vara ohyfsade för det första! Om någon är gravid och inte säger det till dig så vill denne förmodligen inte att du ska veta det. Och säg att man försöker bli gravid, men misslyckas, då kan en sådan kommentar svida rejält! Och Clara, kan inte komma på att jag sett en bild på dig där du ser gravid ut heller.. Men det finns banne mig fölk te allt! /Ho som också bara är fet

 64. Clara det finns verkligen så dryga människor! När våra barn var små så sa den kommunala dagmamman vi hade samman sak till mej…ska du ha barn eller är du så där tjock? Nä jag är så här tjock..för övrigt var hon en dålig dagmamma oxå,hon fick sluta för att hon blev anmäld

 65. Klockrent Clara!! Visste inte att du fått höra det 😛 Men sant svar där! Till och med jag som är pinnsmal har en liten bula. Vill man misstolka kan man.

 66. Ps hon fick sluta för att hon inte var snäll mot barnen..tur våra barn var där en kort tid..

 67. Dagens kroppsfixering är sjuk. Jävla media. Men tummen upp för att du finns och vågar ta ställning Klara!

 68. Jag tycker att varenda människa är överviktigt. Det vill säga mer-än-väldigt-viktig.
  Kloka ord annars!

 69. Folk borde faan tänka sig för innan de häver ur sig sina kommentarer både skriftligt och muntligt, jag har försökt att skaffa barn i snart 4 år med IVF osv, av alla hormoner ser man lite gravid ut…Men när man kämpar för detta eller för som så många andra kanske för att bli av med ett par kilo efter en graviditet så kommer den där jävla frågan helt olämpligt!!!

 70. Jag har fått höra sen vi kom från BB “När kommer Nästa”…
  Åh vad jag är less på det 🙁

  Jag har fått frågan om jag är gravid, flera år innan jag fick barn. När jag satt i kassan på Ica bl.a, av en kvinna jag inte ens kände. “Nä jag är bara fet” svarade jag. Hon blev lite generad..

  Min fundering är: Varför är det sånt fokus på att veta om en kvinna är gravid eller inte?? Det visar sig väl i så fall. Men det är väl dom som har lite att göra som ids spekulera..

  Kram Clara 🙂

 71. Om det är en sak jag är rädd och fasar för så är det att någon skulle fråga mig om jag är gravid. Jag tänker och tittar på det jag sätter på mig och ofta lägger jag tillbaka klädesplaggen i garderoben eftersom jag ser gravid ut i dem. För efter missfall och med längtan efter barn så skulle det vara så tung och jobbigt att få en sådan fråga. Snälla alla ni som studerar magar och är nyfikna, tänk efter innan ni slänger ur er en sådan fråga, under ytan kan ni riva upp hjärtesår.

 72. Äh, det finns bara ett sätt att svara på en sån fråga. “Nej, jag är inte gravid – jag ÄR så här fet!” VEM är obekväm nu?! (haha) Gjorde det med min fd chef, hysteriskt kul att se hennes min. 😉

  //Meekatt.

 73. Herregud så trött man blir!

  Typiskt kvinnor att påpeka och bedöma efter hur “tjock” man är. Vad är tjock om 99% är det, vad är då smal?

  Vi som lever med ätstörningar är redigt trötta på detta… resan tillbaks till ett normalt liv är ALLT annat än lätt, då man måste hitta sin biologiska vikt, en sund hälsosam sådan som är påverkad av ALLT annat än ytlighet och omvärldens utseendefixering.

  Du är jättefin och hellre lite för mycke kvinna än för lite!!!

  Ja det är min åsikt, även om jag inte är frisk nog att våga leva efter det -ÄN.

  Kram H

 74. Jag är närmare 40 än 30 och den 18:e juni gifte jag mig med mannen i mitt liv. Hela världen verkar tro att nu är det bråttom, att det är därför vi gifte oss. Sommaren har både välbekanta och obekanta stirrat när jag druckit vin. “inte ska hon väl?!” “Men hon är ju…!!”. Mitt svar är samma varje gång “Nej, jag är inte med barn, jag är med glass.”

 75. Jag tror inte att de över 600 miljoner undernärda kvinnorna på jorden har era problem… Tänk på dem nästa gång ni köper choklad, läsk, chips, tacos, lösgodis eller vad ni nu stoppar i er och skänk samma belopp som ni spenderade till lämplig välgörenhetsorganisation.

  Och nästa gång ni slänger mat, ta reda på vad motsvarande energimängd hade kostat för en svältande och skänk samma belopp.

  1. Nej, är man undernärd på grund av fattigdom så har man nog inte samma problem som svenska medelklasskvinnor, nej. Menar du med din kommentar att alla som skrivit här är feta och borde äta mindre? Jag tror snarare att de flesta här är normalviktiga med liten mage.

   Att räkna ut hur mycket maten man slänger hade kostat och sedan ögonblickligen skänka motsvarande belopp (till…vad? “Svältande kvinnor.com”?) låter väldigt omständigt och märkligt. Gör du så själv? “Nej, nej, skrapa inte ner de där broccoliresterna i soporna, jag måste väga dem först och räkna ut vad de är värda!”

 76. Några dagar efter att jag fått mitt andra barn lämnade jag den nya bebisen hemma med pappa för att lämna storasyster på dagis. Träffade då en annan mamma som jag inte sett på länge och hon utbrast förtjust, “Åh, när är det dags?”, “Eh, han kom i lördags” sa jag, väl medveten om att min gravidmage tar väldigt lång tid på sig att krympa efter förlossningen.

 77. Jag fick den frågan tre gånger på den tiden då mitt BMI låg i den undre delen av normalsektionen. Jag var alltså inte fet eller tjock eller mullig. Det råkar bara vara så att min mage är lite putig. Och det var när mitt BMI nått normalsektionen efter år av ätstörningar, så får man höra att man har en gravidmage. Jo jag tackar.. Jag bär aldrig aldrig tajta tröjor, det satte sig det där.

 78. Så bra sagt Clara!

  Både jag och flera av mina kompisar har blivit ifrågasatta om vi varit gravida (och ingen har varit det) och har man redan dåligt självförtroende när det gäller ens vikt så är det blir det inte bättre. Speciellt när man kanske lagt på sig vikt pga andra omständigheter (sjukdom, stress eller annat). Om någon är gravid så får de väl berätta det själv, sedan är det extremt tråkigt om man försöker skaffa barn och det går trögt att då få frågan om man är det.

 79. Jag tycker idealet börjar bli patetiskt. Att vara undernärd har varit hett ett bra tag. Det betyder inte att jag premierar att vara överviktig eftersom det i överdrift kan vara ohälsosamt det med. Jag undrar vart idealet är på väg? Ska det gå tillbaka till de sunda rundare kurvorna, de bitiga övertränade 80-tals idealet eller ska vi fortsätta kalla benknotor för former? Snart kan ju Dior och Armani gå direkt till flyktinglängerna i Afrika och plocka beniga tonåriga tjejer därfrån. De har ju redan rätt kurvor.

  Sedan tycker jag inte riktigt att man ska bli sur över att bli utfrågad om att vara gravid. Innebörden är positiv, folk är nyfikna och det är “inne” att spotta tidiga graviditeter på kändisar. Det tycker jag man får bjuda på när man är i “barnfödarålder”.

  Dessutom blir är lite tvetydigt att bli ilsken över att bli kallad för gravid eller fyllig om man andra sekunden säger att det är fint med kurvor. Om någon säger till mig att jag har former, är fyllig eller kurvig tar jag det som en komplimang. Jag har bara blivit tillfrågad om jag “dricker alkoholfritt” inte rak ut gravid.

 80. Känner precis igen mig. När jag va yngre var jag jättesmal och vältränad men sen jag träffade min man och började läsa på universitet för 3,5 år sedan så har jag gått upp en hel del i vikt. Så numera bävar jag alltid för att åka tillbaka till min hemby för det går inte en enda gång utan att någon på byn frågar om jag är gravid. Ett tag var det så många att mamma blev gratulerad på jobbet och hon i sin tur kännde att hon va tvungen att fråga om om va sant. Sjuk! Låt mig va “fet” och lycklig i fred!

 81. Känner igen mig oerhört i mycket här, har själv reflekterat över detta. I flera år har det frågats där hemma där mina föräldrar bor om jag inte ska skaffa barn snart (flyttat till en storstad sedan många år). Och har alltid haft putmage (svankig samt att alla extra kilo sätter sig bara på magen, så slank i övrigt) så fått frågan många många gånger. Och den där Blicken. Jag har gått och hållt in min mage sedan 10- 11 årsåldern då jag fick någon kommentar från min storasysters vänner att jag var “så stor”. Så genom hela livet har jag sett mig som tjock trots att jag är normalviktig och nästan alltid varit det, minus magen då. När jag så blev gravid i somras och sedan gått första 3 månaderna slutade jag hålla in min mage utan släppte ut den och var stolt. Hade tajta kläder, omlotttoppar som slutade under bysten över linnen för att framhäva kroppens alla kurvor, inte minst magen. Och jag har aldrig känt mig så vacker i hela mitt liv. Jag fick också mycket blickar och komplimnager om hur vacker jag var, min sambo tyckte jag var sexigare än vanligt. Och jag kunde för första gången i mitt liv sluta skämmas över min mage. Men det jag funderade mycket över var att en putig och rund mage som finns en bebis i- den är vacker. Men samma mage utan bebis i är fet och ful och icke önskvärd. Jävligt märkligt eller hur? Och vem bestämmer det?

  Jag fick också den andra typen av kommentarer, t. ex då jag var i v 19 (från en medelålders man såklart) “Du är så stor, är du säker på att det inte är tvillingar?” med ett LEENDE, som om det var helt i sin ordning, rentav TREVLIGT av honom att påpeka detta. Samma vecka fick jag ett sent missfall och nu känner jag mig inte vacker längre och håller in magen igen. Fast inte lika mycket. Tack för ett superinlägg Clara, du sätter verkligen huvudet på spiken som så ofta. Kram på alla vackra medsystrar där ute!♥♥♥

 82. Tycker aldrig man ska kommentera folks graviditeter, det är en privatsak om man inte signalerar annat. Med risken för att det inte blir några grattis förrän man berättar själv! Men det tycker jag man kan leva med.

 83. undrar folk verkligen det? usch vad opassande och smaklöst att ens fråga något sånt. när man har en stor blogg verkar folk tro att det är okej att vara tjenis och bete sig hur som helst. fyfan alltså

 84. Tack för det inlägget! Det spelar ingen roll hur smal, normal eller tjock jag är så är det alltid någon som stirrar, ibland kanske de inte säger nåt men man ser vad dom tänker. Mitt problem är en slut rygg samt dåliga magmuskler som inte orkar hålla mig rak så jag svankar som en anka=magen putar konstant även om jag skulle väga 30 kg. Tack för att du ryter till om saker som irriterar oss!

 85. hmmm 99 % var väl lite överdrivet..är inte pinnsmal men smal o min mage putar aldrig..tycker att det är många kvinnors magar som inte putar..men jag skulle aldrig fråga ifall en kvinna var gravid bara för att hennes mage putar!

  1. Inte min heller faktiskt, såvida jag inte satt i mig ett skrovmål, men jag har förstått att jag tillhör undantagen. Så 98, kanske? 🙂 I övrigt är det en sinnesrubbad fråga att ställa till någon, inte bara för att den implicerar att man käkat lite för mycket, utan för att en eventuell graviditet är något väldigt privat – framför allt den första tiden, när magen egentligen kan bero på vad som helst. Och en främling på stan eller jobbkollega (eller bloggläsare) är väl hur som helst inte den som ska ha första tjinget på ett eventuellt graviditetsbesked?
   Kan själv bidra med historien om hur en främmande kvinna gick bort och la handen på min högst ogravida systers mage när hon jobbade i butik, och frågade hur långt det var kvar. “Minst fem år, förmodligen mer”, svarade syrran.

 86. jag vet inte hur ofta folk frågade mig samma sak pga en svullen IBS-mage… och jag svarade alltid med exakt samma ord:

  “Jag är inte gravid jag är bara fet.”

  folk tystnade iaf efter det.

 87. Det är alltid lika fascinerande hur oförskämda folk kan vara. För sisådär tio år sedan gick jag regelbundet hos sjukgymnast för att behandla mitt diskbråck. En dag när jag kom tillbaka till jobbet, stel och öm, frågade en kvinnlig kollega: “Men Veronica, ska du ha barn?” “Nä, hurså?” svarade jag. “Jamen jag tycker att du går precis som om du vore gravid!”.
  Ett år senare kläckte en annan kvinnlig kollega ur sig: “Veronica, är du gravid? Jag tycker du har börjat klä dig i så lösa kläder?”
  Till saken hör att jag aldrig kunnat bli gravid. I stället är jag i dag mamma till världens underbaraste barn – adopterad!

 88. Pingback: ÄTA TRÄNA KÄMPA
 89. Såå många gånger som jag fått höra det! Svarar numera alltid “nä jag är bara fet”. Fast det är jag ju inte, har bara putmage och vill få dem att hålla käft och tänka sig för en annan gång. Sen när jag väl var gravid DÅ var det minsann ingen som sa nåt för då trodde de att jag bara hade putmage… gruff. 😉

 90. Haha, jag fick den frågan ofta när jag jobbade inom psykiatrin! Brukade glatt svara att nope, bara bullar och kakor och glass i den här magen 🙂

 91. Hej du ickegravida kvinna! Jag måste vara en av den lilla fjuttiga procent som folk inbillar sig finns;) Men här är jag! Jag skulle aldrig misstagas för att vara gravid. Däremot att vara sjuk, ha anorexi, inte äta som jag bör osv osv. Inte helt kul alltid att höra “Guuuuuuud vad smaaaal du är”, men jag har vant mig och ställer nuför tiden en motfråga om de skulle säga “Guuuuuud vad tjock du är”. Det ger roliga reaktioner och ofta slutar samtalet där! Ha de fantastiskt gött! Mvh Skinny Me

 92. Jag har fått frågan en gång. Jag är tjock, men tycker ändå folk borde se skillnaden på en som är gravid och en som är tjock. Och dessutom – Om någon är gravid så talar väl personen om det för i helvete! Och om inte, inte ditt problem! Den gången jag fick frågan var av min mans arbetskollega ute på stan. En tjock gammal tant som tittar på mig upp och ner och riktigt lurar på om hon ska ställa frågan “ska ni ha barn?!” Nope var mitt svar och så gick jag och ställde mig i kön. Jävla kärring! För det första vill jag väldigt gärna ha barn och tycker frågan är okänslig på alla håll och kanter. Om jag inte kan få barn vill jag inte ha frågan, om folk vill uttrycka att jag är tjock vill jag inte heller ha frågan. Det är en fördel med att bli gammal. När man är över 40 lär ingen ställa den dumma frågan längre.