Galgen

Jag har gått och stört mig på att jag inte har några galgar att hänga upp lillens finaste kläder på, så igår tog jag några vuxengalgar (som jag har en triljon av) och sågade av ändarna på.

Därefter slipade jag stumparna lena med sandpapper och målade dem gula. Några galgar fick röda hjärtan som dekoration och på resten skrev jag små texter. Några av alla de söta (?) smeknamn lillen har.

Nu är det ordning på torpet!

Den fina skjortan är förresten från fyrtiotalet och kappan är inte mycket nyare den…de visste vad de gjorde förr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

48 kommentarer på “Galgen”

 1. Så himla sött och smart att använda gamla galgar som hänger och skräpar. Barngalgar är så gulliga. Det har vi fått av vänner som “välkommen till jorden”-present av vänner. Mycket bra present.
  Av nån anledning så skickar de stora kedjorna gärna med barngalgar när jag handlar men inte på vuxenavdelningen. De är däremot plastiga, totalt färglösa och tråkiga. Kanske pimpa dem med söta klistermärken…?

 2. Galgarna fick en fin färgklick vad härligt att äga små fyrtiotals kläder nu blev det ordning och reda och tjusigt värre i Bertils garderob.

 3. Men jösses så fina!

  Här hemma är det annars precis tvärtom. Hemmet svämmar över av barngalgar men vuxengalgar finns det aldrig så att det räcker 🙂

  Ha det gott!
  Kram
  /Anna

 4. Hur söta som helst ju! Vi har fått ärva jättemycket kläder, och även galgar. Men plastgalgar, hur roligt är det egentligen? De få gånger jag köper nya kläder till vår son har jag fått galgar men flera gånger, men så roliga är de ju inte. Och nu har vi många fler galgar än jag behöver. Ska nog ta med ett gäng till Röda Korset nästa gång jag går dit. Känns dumt att slänga när det inte är nåt fel på dem mer än att de är tråkiga och vi har fler än vi använder.
  Har för mig att det finns omålade barngalgar av trä på vinden hos pappa, men hade glömt det tills jag såg dina fina galgar!

  1. Haha.
   Jag undrade just varför massa människor kom via fantastiska UnderbaraClara till mig.
   Tack Sanna för att du skriver fint om min text.
   Kram

 5. Jättefina galgar!! Supersöta 🙂 Nästan så man blir sugen på att göra åt sig själv med *s*

 6. Väldigt söta,vilka bra ideer du har,å så kan han läsa vad han kallades sen när han blir stor 🙂

 7. Klart de visste vad de gjorde förr! Då handlade det ju enbart om att göra saker som skulle uppskattas och älskas och som bonus tjänas lite pengar på, inte nötas ut fort som fan och sedan köpa nytt för att någon ska tjäna jättemycket pengar. Usch för 2000-talet!

  1. Fast det tillverkades ju massa skit också förr, men de sakerna har inte överlevt i 60 år så dem vet vi inget av. Om 60 år kommer det också att finnas kvar högklassigt stuff från 00-talet och då kommer folk att förundra sig över hur hållbara och fina saker det gjordes då, utan att tänka på att sakerna av dålig kvalitet slängts för länge sedan …

 8. super fint!

  Lite frågor, om du har tid och lust såklart..
  1. vilken typ av galgar har du?
  2. slipade du galgarna först eller målade du rätt på?
  3. grundmålade du?
  4. vilken färg använder du?
  5. hur fick du texten så snygg, skrev du på fri hand?

  tack för trevlig feel good blogg!!

  1. Enkla trägalgar av gammal typ, obehandlade. Jag sågade, slipade kanterna och målade direkt med gul väggfärg, vattenbaserad. Sedan skrev jag på frihand med en tunn pensel

   1. tack
    bara att sticka ut och leta gamla galgar då, antar att våra IKEA-galgar är behandlade…

 9. Jag gillar’t!
  Vilken enkel men trevlig fritidssyssla.
  Nu äger jag bara svarta plastgalgar
  tyvärr, annars hade jag nappat
  på ditt påhitt på direkten och gjort
  lika fint som du, Clara!

 10. Vad roligt, så har jag också gjort! Men jag har inte målat dem lika fint som du gjort. Nu måste jag också hem och måla mina. Tack för tipset!