Vårhelg

Jag har verkligen haft en sjukt bra helg, utan en dator i sikte.

Vi hälsade på grannarnas hönor och tupp och det var väldigt spännande.

Någon övade sig på att stå upp och kasta mat på bordet

Mest har vi varit ute och skrutten har hängt med. Han satt  i jordgubbslandet och skrattade och pratade och hackade lite med en spade timmar i sträck. Och jag gick omkring och log för mig själv och kände mig frälst och frireligiös (mer än i vanliga fall alltså). För jag är så glad över att bo i hus på landet och kunna gå rätt ut på tomten och arbeta. Och lillen kan leka hur fritt som helst. Den här sommaren är hans första “riktiga” sommar den kommer bli fantastisk. Vi ska mest bara vara hemma och plocka bär i trädgården, plaska i badbaljan, jaga hönor och nakenfisa i värmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Vårhelg”

 1. Det låter alldeles, alldeles underbart. Ja, det är en rikedom att bo på landet, jag njuter också varje dag och åker mer och mer sällan till stan 🙂
  Sommarlov är en fin uppfinning som fler borde få ha!

 2. Låter otroligt härligt! Vad man längtar efter de där sommarmånaderna, och vad hoppfull och härlig den här tiden är! Jag måste fixa lite på min balkong nu känner jag 🙂

 3. Ibland önskar jag att jag också bodde på landet, men pga olika omständigheter med jobb och familj och praktikaliteter sådär i allmänhet så har det blivit storstan istället. Men det fantastiska är att jag nu äntligen har ett så kallat lantställe – också! Så nu kan jag få det sköna lantlivet med trädgård och hästhagar kring knuten på helgerna, trots att jag lever stadsliv med alla dess bekvämligheter på vardagarna. Jag kommer aldrig leva något Underbara Clara-liv, men jag skulle nästan våga säga att jag lever ett Underbara Veronica-liv just nu 🙂 Tack för en fantastiskt fin blogg!

  1. Ja, egentligen handlar det nog om att bli förnöjd med det man har. Att hitta det inre lugnet och tryggheten, oavsett de yttre omständigheterna (även om det lantliga lugnet kan hjälpa en att hitta det inre lugnet lite lättare).

 4. låter ju hur bra som helst det där:) jag är helt superpepp på att jag har fått en egen trädgård att råda över iår, trots att jag bor i sthlm. jag börjar tro att man kan få allt man vill ha. fast drömmen är att om 5 år kunna nakenfisa jag med, (på landet då)
  tack för din aldrig sinande inspiration:)

 5. Hel rätt Clara, livet på landet är underbart. Hämtade hem en hundvalp i fredags och jag är valpledig i veckan. Vad skulle man göra i stan? Skulle man hinna ut med valpen direkt den ätit eller sovit? Här är det ju raka vägen ut och lilla valpen kan vara lös och själv söka sig till där hon vill göra sina behov.

 6. Hej Clara, det är sällan jag skriver något i din blogg men jag vill bara att du ska veta att jag läser den varje morgon och tycker att det är ett förträffligt sätt att börja dagen. Du har alltid så fina bilder och härlig “skrivstil”, det gör mig glad och det vill jag att du ska veta för jag är ju långt ifrån ensam om att känna så här! Önskar dig och familjen en helt underbar vecka och ser fram emot dina inlägg som alltid. Kram Boel

 7. Låter underbart! Precis en sådan sommar ska vi också ha med vår lilla tjej samt ett antal hönor som snart kommer vara det senaste tillskottet i familjen 🙂 Härliga bilder förresten!

 8. Älskar dina spontana uttryck, typ: nakenfisa. Ha ha, du är så rolig och naturlig i ditt sätt att blogga. Fortsätt med det.

 9. Hej!!!
  Visst är det så att det är det som är grejjen med att bo på landet….inget behov av sommarstuga för att komma iväg för att få lugn och ro…men allra mysigast är det ju för barnen som kan gå ut och in och leka fritt!!!! Skulle aldrig byta !!!! Gillar din blogg skarpt!!!

 10. I väntan på att själv någon gång få flytta ut på landet, är det fantastiskt att få läsa din blogg. Min landet-abstinens stillas en aning för en stund.

 11. Ja! Du är en frisk fläkt. Stäng av datorn och gå ut. Något fler borde göra och oftare. Jag ska göra det…..NU! =)

 12. Låter som en skön sommar, vi får bara hoppas att vi får tur med vädret också.
  Själv har jag ca 28° just nu och dör charterdöden litegrann.
  Ja jag längtar faktiskt hem till Affe &Guss.

  Kram Mrs G

 13. Jag älskar att läsa din inlägg,när man först läser helt allvarligt och sen kommer det något som “nakenfisa i värmen” och man börjar gapskratta 😀

 14. Skönt att få koppla ner ibland och bara njuta av den friska luften. Jag tänkte faktiskt ta långhelgen ute i skärgården – utan tekniken för en gångs skull. Hoppas på framgång 😉
  Ha det så mysigt!

 15. Nu blev jag lite avis. Hur får man sådana barn? 🙂 Mina barn bara rymmer när vi är ute, så det är galet stressande att försöka få något gjort ute innan deras läggning. Men när de somnat, då njuter jag av ogräsrensning…

 16. Åh det låter underbart! Jag längtar tills min lille G kan gå själv och tulta runt i trädgården medan jag rensar ogräs o pysslar. Risken finns väl att han snarare drar upp blommor med rötterna och springer in till grannen, men men … 😉

  Ha det fint!
  Kram Birgit