Recept på god korvstroganoff

underbaraclaras recept på god och enkel korvstroganoff, här sercerad på blåvit tallrik med hackad persilja.

Sista tiden har jag blivit helt besatt av korvstroganoff! Så otroligt gott och enkelt.

Antingen kan man göra den på en bra korv med hög köttprocent, som Jokkmokkskorven. Eller så kan man göra den på sojakorv.

Du behöver:

400 gram strimlad korv

2 gullökar

2 dl creme fraische

1 dl vatten

1 msk tomatpure

1 tsk kinesisk soya

Salt och peppar

Smör till stekpannan

 Så här gör du korvstroganoff:

Finhacka lök och stek med den tärnade korven.

Häller på creme fraiche av den fetaste sorten.

Sedan vatten, tomatpure, soja, salt och peppar. Låt koka ihop.

Servera med ris eller potatis och så gärna lite ruccolasallad och färsk persilja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 kommentarer på “Recept på god korvstroganoff”

 1. Mums! Själv tar jag en bra falukorv, steker i vitpeppar, paprikapulver och tomatpure. I med krossade tomater, vitlök, fet grädde, lite örter typ timjan. Mums! Smakar av med salt och kryddor.

 2. Hylla Jokkmokkskorven – så god! Nästan allra godast som en tunn skiva på mackan. Mumma!

 3. Oavsett dag, oavsett humör på barnen, oavsett tidsstress eller tidsrikedom är korvstroganoff en hit. Alltid älskat. Jag gör små kuber av gurka eller zuccini och vänder ner innan servering. Lite vitaminer kan då slinka ner i barnmagarna och det är gott med nått krispigt. oj, nu blev jag hungrig 😉

 4. Jag brukar ha bulgur till min korv stroganoff. Och när bulgurn nästan kokat färdigt häller jag i lite gröna ärtor, det blir supergott!

 5. Tips: Blanda med tärnad saltgurka, blir lite krispigt gott! Minska saltet något! Så lätt och gott:)

  1. Inlagd gurka / ättiksgurka e vår familjehemlighet. Smakar ljuvligt till den gräddiga söta såsen!

 6. Åh vad gott det ser ut, nu blev jag ju också sugen på korvstroganoff! Jag gör min på en kryddig korv och har i lite frysta gröna ärtor och massor med persilja på slutet, jättegott till pasta =)

 7. Korvstroganoff är Mrs G’s mans favoriträtt så den lagar jag ofta!
  Tillagar rätten ungefär som du tror jag med ett litet undantag. Dt hemliga knepet 🙂
  Allt som innehåller hög halt av tomat, puré eller kanske krossade tomater blir extra gott om man tillsätter en gnutta socker.
  Inga mängder bara så att det mest syrliga försvinner.
  Så lärde min mormor mig, och så gör jag.

  Risoni är också gott till!

  Kram Mrs G

 8. Vad roligt! Det har blivit ett av mina favorittecept under tiden jag bodde i Sverige. Jag fick lära känna korvstroganoff via min au-pair familj och har blivit smått besatt (likaså min lillasyster…). Helst tar jag falukorv (som finns tack o lov också där jag bor nu…) och mjölk eller grädde plus lite paprika i tärningar. Och persilja ska det vara i den. Mycket persilja!

 9. Brukar köra på sojamiddagskorv och havregrädde i stroganoffen och sedan försöker jag byta ut riset mot t ex mathavre. Men inte alltid då det är en sån oslagbar kombination! 😉 Gott Gott!

 10. Korvstroganoff är en av mina favoriter! Det och ungstekt falukorv med broccoli- och blomkålsmos:D
  Men du måste bara testa mitt absoluta stroganoff-tips! Ha i en burk med CAMPBELLS TOMATSOPPA, det blir kalas!
  Ha de gott!

 11. Det var längesen! Vad gott det såg ut! Jag brukar tjoffa i lite Sambal och persilja också, har märkt att lillen äter desto bättre då. Utöver det står gorgonzola, soltorkade tomater och fetaost högt på hans lista, gissar att det är något med barn och salt, själv kan jag inte minnas att jag åt något av det frivilligt förrän i vuxen ålder.

 12. Jag brukar göra min vegetariska korv stroganoff på quornstrimlor. Godare än sojakorv tycker jag!

 13. Chorizo, lök, champinjoner, zucchini, aubergine, röd paprika, crème fraîche, matlagningsgrädde, tomatpuré, salt, peppar och timjan!

  Mitt nya favoritrecept. Vet inte om man får lov att kalla det en stroganoff men fruktansvärt gott är det i alla fall.!

 14. Jag hatar falukorv annat än som pålägg så jag gör på chorizo eller bratwurst och jag har gärna som någon annan kommenterade senap i.

 15. Åh, himmelskt gott, men fortfarande simpelt. Själv är tomatpure/krossade tomater, lök, crème fraiche nyckelingredienserna liksom MASSVIS utav basilika.
  Oslagbart! Min farmor bjöd mig på sin basilikadoftande stroganoff som barn, och ingenting kan toppa den varianten! 🙂

  Trevlig kväll!

 16. Hej! Prova att ha curry i, det blir så jätte gott. Stek korv, lök ha sedan i paprikakrydda, curry, tomatpuré och sist créme fraiche salta å peppra. Smaskens! Tack för en fin och intressant blogg.

 17. Kul med så många varianter på stroganoff. Jag älskar mycket smak och har gärna i senap, några vitlöksklyftor, en skvätt konjak, körsbärstomater, krossade tomater, paprika, lantbuljong och ev lite av allt annat jag har i kylen vid tillfället, utöver alla standardingredienser 🙂

 18. Om du “bränner av” tomatpurén i smör innan du lägger ned resten av ingredienserna blir det ÄNNU godare, för då kommer tomatsmaken fram mer. Bara ett tips 😉

 19. Guuud så sugen jag blev på korv stroganoff nu! En av de (få) rätter jag saknar. Har dessvärre inte gjort den eftersom det inte finns någon ekologisk korv här, men kanske sojakorv? Har inte tänkt på det. Ska ut på korvjakt!

 20. Jag ääälskar korv stroganoff! Men min kära fästmö tycker det är barnmat så får spara det tills när hon inte är hemma.

 21. Åååh, tofustroganoff! Samma recept som du, typ, men mer crème fraîche och tofu i strimlor istället för korv. Yum!

 22. Jag gillar allt ditt bloggande men mest av allt gillar jag nog när du receptbloggar. Enkla, goda, fina recept! Du är nog den blogg som jag hämtat felst recept ifrån (och betänk då internets storlek)!

 23. Älska korvstroganoff! Mitt bästa tips är att ha i timjan. Lyfter verkligen det hela och passar som handen i handsken.

 24. Mumma! För inte så länge sedan blev jag även rekommenderad att ha ett hackat äpple i. Tipp topp blev det då!

 25. Jag brukar ha i ett tärnat äpple och innan vi fick barn hackade jag i lite kryddig ölkorv. Sonen är dock lite liten för det än tycker jag…