Grilla sparris till sommarlunch

Grön saprris och gula majskolvar i blått somrigt fat ute på gräsmattan.

Idag blev det grillunch och jag grillade både majs och sparris.

Enklast och godast är att pensla majsen med olivolja och sedan salta, peppra och dofta över lite paprikapulver och Berberis. Fruktansvärt gott!

Sparrisen förväller jag först i kokande vatten i ungefär 30 sekunder, sköljer sedan i iskallt vatten och torkar av med en handduk. Därefter får den olja och samma kryddblandning som majsen.

Maten på grillen. En klotgrill ute på gräset.

Lillen inspekterar mig när jag grillar och knaprar gladeligen i sig både sparris och majs.

Jag tycker att majsen är godast då den får ordentligt med färg.

Avslutningsvis innan servering kan man låta en klick smör smälta ovanpå alltihop.

Sommarlunchen med sparris och färdiggrillad majskolv på tallrik med sallad av gruka, tomat och gröna oliver.

Tillsammans med en enkel sallad med tomater, avocado, gurka och vitlöksoliver och lite slånbärssaft i glaset blir det världens godaste sommarlunch!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Grilla sparris till sommarlunch”

 1. Lustigt är det att all mat liksom blir extra god när den är grillad, kanske är det bara smaken av sommar för oss svenskar?

 2. En sådan där hokus pokus stol har jag också, den är dock supersliten och jag är i valet och kvalet att kasta den. Har inte använt den särskilt mycket till något av barnen och är tveksam till att det tredje barnen kommer använda den.

  Är dock lite för nostalgisk för att göra mig av med den eftersom jag och alla mins syskon suttit i den som barn.

  1. Att köpa sån stol på loppis eller myrorna brukar inte vara billigt—- om man nu har sån tur att man får tag i en sån fin och rejäl stol. Spar den.

 3. Åhh majs är så gott! Trevligt att ha på grillen. I USA grillar de den med blad och allt. Äter LCHF så då går det tyvärr bort med majs.

 4. Hungrig blir man när man ser alla goda grönsaker på tallriken. Sparris innehåller mycket vatten och ökar volymen i magen så att receptorer känner av att du ätit mättar och innehåller viktiga vitaminer och mineraler.

 5. Mmm så gott! Grillad sparris är det godaste som finns. Är det din egen sparris? Jag har för mig att du pratade om att odla det? Här i mellansverige är säsongen redan över. 🙁

  Jättenyfiken på att se mer bilder från din köksträdgård och det du planterade i våras!

 6. Grillade grönsaker är fantastiskt gott!!!!!
  Ikväll blir det grillade lammkotletter med grillade aubergineskivor o paprika 🙂

 7. Idag har jag bakat vetelängder utan fyllning eller pärlsocker ovanpå, i degen har jag endast haft i kardimumma och lite krossad linfrö. Gott ibland att kunna variera bullbaket.

  1. det är en speciell kryddblandning. Men testa lite chili annars, det är också gott =)

 8. Prova följande: Koka sparrisen 5-7 min i saltat vatten, häll bort vattnet och lägg i en smörklick, slunga runt. Lägg upp sparrisen på tallrik och hyvla parmesanost ovanpå. Gott!

 9. Åh den lunchen skulle jag allt vilja sätta tänderna i. 🙂 Hurra för friheten man har med eget hus och egen trädgård att vara ute med barnen i.