
Jag älskar verkligen att äta potatis. Rå som kokt – friterad eller ugnsbakad spelar ingen roll.
Min syster gör en alldeles fantastisk potatissallad med smak av dijonsenap, honung, rädisor och gräslök.
Annas potatissallad med dijon
Tid
ca 40 minuter
Gör så här
- Hon kokar färskpotatisen och låter den svalna.
- Hackar gräslök och rädisor och fixar därefter dressingen. Anna blandar senap, honung, salt, vitpeppar till en jämn, slät smet och droppar sedan i olivolja tills dressingen fått önskad styrka. Vräker över salladen och blanda runt. Så himla genialiskt gott och enkelt.
Här ser du mitt eget recept på potatissallad med dill.
46 svar
Å, så mumsig potatissalladen ser ut! Jag älskar också potatis i alla dess former! Tyvärr går det inte hem lika bra hos fästmön min, där är det pasta som gäller. Tur att man har lyxen att kunna koka både och 🙂
Den ser helt fantastiskt god ut! Ska testa den ikväll 🙂
Jag är också väldigt glad för potatis. Jag måste verkligen testa den här potatissalladen!
Lustigt, exakt samma potatissallad gör jag, fast utan honung och med olivolja istället. Sedan brukar jag även slänga i lite sockerärtor också, blir krispigt och gott :-). Kommenterade inte inlägget med den fina bilden på dig i rosa tröja. Ville bara säga att du är vacker och klär verkligen både i tröjan, hårfärgen och frisyren. Snygge!!
Åh, potatis i all dess form. GOTT är det!
Salladsfreak som jag är så gäller salladslök och persilja extra mycket i sommar. Tokälskar egengjord potatissallad 😀
Åh egen potatissallad är ändå det bästa!=)
Åh gott! Det ska prövas här hemma : )
Enkelt är oftast det godaste!
Provade din systers potatissallad till middag idag. Den var sjukt god och kittlade alla smaksinnen samtidigt! Kommer med all säkerhet att göras igen och igen… Tack och bock för bra recept!
Kan du vara snäll och skriva ut hur mycket det skall vara av allt till potatissalladen. Tack!
//Maria
Kan man få lite exakta mått? Hälsar en som inte klarar av att ”höfta”… 🙂
Det där måste jag prova. Senapsdressing är sjukt gott. Jag blev beroende av det när jag väntade vårt andra barn och det sitter i fortfarande 5 år och ytterligare en graviditet senare!
Så gott! Älskar potatis! Gratänger, ugnstekt o så härliga potatissallader. Mums!!
Jag säger som Ann-Sofi! Potatis är basvaran i min mathållning, kan inte komma på någon annan råvara som går att variera lika mycket. Skippar den visserligen rå, men det har hänt att jag suttit och ätit kokt vinterpotatis med bregott och salt direkt ur kastrullen till middag…
Tycker potatisen har fått lite oförtjänt dåligt rykte i dessa lchf-tider, så schysst att fler än jag kampanjar för den! Det är ju inte bara gott, utan rejält billig mat dessutom. Och nyttig, såvida man inte är kolhydratjägare då. (Fast kokt, kall potatis har lågt gi, har jag lärt mig. Även om man värmer upp den i efterhand.)
Precis en sådan som jag brukar göra =) Fast med några droppar vitvinsvinäger, också. Så himla gott! Speciellt med lite gräddfil till.
Åh jag älskar också potatis! i alla dess former!!! Om jag bara fick välja en enda rätt att äta resten av mitt liv så skulle det bli något med potatis. Den enda ”knölen” som är schysst;)
Underabara färskpotatis!
Favoriten just nu hittade jag i senaste Buffe, fast jag hoppar över vitlöken. Jag kokar potatisen och medan den svalnar blandar jag olivolja med massor av olika, finhackade örter från mina krukor, sedan river jag i parmesan. Hela blandningen slår jag över de ljumna potatisarna, smaka av med salt och peppar, ät, njut och må gott!
Låter urgott! Måste prövas!
Det där såg sjukt gott ut!
Ah, potatis i alla dess former är ju fantastiskt, speciellt hälfa hälfta, poppis här på västgötaslätten! Hälften pommes, hälften mos.
(Hälta hälta, fördel mos)
potatis är det jag saknar mest när jag är utomlands. finns det något godare än kokt färskpotatis med smör och flingsalt över? GE MIG! hehe
Hej, jag och mina kompisar vill ha fler läsare på våran blogg, så snälla läs den(vi skriver om oss)! 🙂
Instämmer i potatishyllningen, men jag skippar den rå. I precis alla andra former är den oslagbar!
Skal lage en sånn i kveld!
Nästan på pricken en sådan potatissallad gjorde jag igår men med svart istället för vitpeppar! 😀
Oh, vad lycklig jag blev av att det finns fler här i världen som äter rå potatis! Jag älskar att knapra i mig lite av den råa potatisen när man skalar middagskoket!
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i potatis men egengjord färskpotatissallad är riktigt gott!
Bra tips med honung i dressingen det ska prövas. Brukar göra en variant men med crème fraîche, dijonsenap och gräslök.
Verkar god! Skall ha grillfest imorgon
Gud vad gott det ser ut och låter. Jag blir ju hungrig nu!
Den potatissalladen måste testas passar utmärkt så här på sommaren.
potatis är något av det godaste som finns.
Hanna
Åh, potatis! Det är fanimej det bästa som finns ♥
När jag var liten krävde jag och min bästa kompis upp halva landets potatis. Slängde i potatisen i en väska och rymde. Vi klättra upp i ett träd 200 meter från huset. Åt potatisen rå och tänkte att våra föräldrar aldrig skulle hitta oss. Det gjorde dom…
Nä vad gulligt!
Älskar potatissallad som inte är så kladdig, den köpta har alltid så mycket gegga^^ Gjorde färskpotatis med flingsalt och timjan i ugnen igår, så gott!
Ser verkligen supergott ut! Jag har svårt för de där potatissalladerna med massa majonnäs, jag ryser bara vid tanken, men dessa fräscha hemmagjorda är underbara!
Så himla genialiskt gott och enkelt! Jag håller med! Och vi har hela trädgården full, det är härligt 🙂
Ser verkligen gott ut!!! Potatis är fantastiskt!!!
Jag har alltid varit galen i potatis, den där salladen får jag se till att testa någon gång 🙂
Samma här! Alla rätter med potatis är gudagott! Potatisgratäng, potatispure, klyftpotatis, dillkokt färskpotatis…åh vad hungrig jag blev nu 🙂
Kram Mrs G
Det där såg riktigt gott ut!
Ja färskpotatis, det är jädrigt fint. Jag brukar sno ihop en persisk rätt som heter Salad Olvie. Man kan säga att det är en persisk typ av potatissallad som inkluderar kyckling och ägg etcetera och serveras som förrätt. Den går hem hos ALLA! Jag vill slå ett särskilt slag för den som picknickmat. Det är så smidigt att den innehåller allt (potatis, kyckling, ägg, saltgurka, majonäs och ärtor), så man bara behöver bära med sig en burk.