Potatissallad med dijonsenap

Skuren potatis med rädisor i skivor och hackad gräslök blandade i en vit skål.

Jag älskar verkligen att äta potatis. Rå som kokt – friterad eller ugnsbakad spelar ingen roll.

Min syster gör en alldeles fantastisk potatissallad med smak av dijonsenap, honung, rädisor och gräslök.

Hon kokar färskpotatisen och låter den svalna.

Hackar  gräslök och rädisor och fixar därefter dressingen. Anna blandar senap, honung, salt, vitpeppar till en jämn, slät smet och droppar sedan i olivolja tills dressingen fått önskad styrka. Vräker över salladen och blanda runt. Så himla genialiskt gott och enkelt.

Här ser du mitt eget recept på potatissallad med dill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

46 kommentarer på “Potatissallad med dijonsenap”

  1. Ja färskpotatis, det är jädrigt fint. Jag brukar sno ihop en persisk rätt som heter Salad Olvie. Man kan säga att det är en persisk typ av potatissallad som inkluderar kyckling och ägg etcetera och serveras som förrätt. Den går hem hos ALLA! Jag vill slå ett särskilt slag för den som picknickmat. Det är så smidigt att den innehåller allt (potatis, kyckling, ägg, saltgurka, majonäs och ärtor), så man bara behöver bära med sig en burk.

 1. Älskar potatissallad som inte är så kladdig, den köpta har alltid så mycket gegga^^ Gjorde färskpotatis med flingsalt och timjan i ugnen igår, så gott!

 2. När jag var liten krävde jag och min bästa kompis upp halva landets potatis. Slängde i potatisen i en väska och rymde. Vi klättra upp i ett träd 200 meter från huset. Åt potatisen rå och tänkte att våra föräldrar aldrig skulle hitta oss. Det gjorde dom…

 3. Bra tips med honung i dressingen det ska prövas. Brukar göra en variant men med crème fraîche, dijonsenap och gräslök.

 4. Oh, vad lycklig jag blev av att det finns fler här i världen som äter rå potatis! Jag älskar att knapra i mig lite av den råa potatisen när man skalar middagskoket!

 5. Hej, jag och mina kompisar vill ha fler läsare på våran blogg, så snälla läs den(vi skriver om oss)! 🙂

 6. potatis är det jag saknar mest när jag är utomlands. finns det något godare än kokt färskpotatis med smör och flingsalt över? GE MIG! hehe

 7. Underabara färskpotatis!

  Favoriten just nu hittade jag i senaste Buffe, fast jag hoppar över vitlöken. Jag kokar potatisen och medan den svalnar blandar jag olivolja med massor av olika, finhackade örter från mina krukor, sedan river jag i parmesan. Hela blandningen slår jag över de ljumna potatisarna, smaka av med salt och peppar, ät, njut och må gott!

 8. Åh jag älskar också potatis! i alla dess former!!! Om jag bara fick välja en enda rätt att äta resten av mitt liv så skulle det bli något med potatis. Den enda “knölen” som är schysst;)

 9. Precis en sådan som jag brukar göra =) Fast med några droppar vitvinsvinäger, också. Så himla gott! Speciellt med lite gräddfil till.

 10. Jag säger som Ann-Sofi! Potatis är basvaran i min mathållning, kan inte komma på någon annan råvara som går att variera lika mycket. Skippar den visserligen rå, men det har hänt att jag suttit och ätit kokt vinterpotatis med bregott och salt direkt ur kastrullen till middag…
  Tycker potatisen har fått lite oförtjänt dåligt rykte i dessa lchf-tider, så schysst att fler än jag kampanjar för den! Det är ju inte bara gott, utan rejält billig mat dessutom. Och nyttig, såvida man inte är kolhydratjägare då. (Fast kokt, kall potatis har lågt gi, har jag lärt mig. Även om man värmer upp den i efterhand.)

 11. Det där måste jag prova. Senapsdressing är sjukt gott. Jag blev beroende av det när jag väntade vårt andra barn och det sitter i fortfarande 5 år och ytterligare en graviditet senare!

 12. Kan du vara snäll och skriva ut hur mycket det skall vara av allt till potatissalladen. Tack!
  //Maria

 13. Provade din systers potatissallad till middag idag. Den var sjukt god och kittlade alla smaksinnen samtidigt! Kommer med all säkerhet att göras igen och igen… Tack och bock för bra recept!

 14. Salladsfreak som jag är så gäller salladslök och persilja extra mycket i sommar. Tokälskar egengjord potatissallad 😀

 15. Lustigt, exakt samma potatissallad gör jag, fast utan honung och med olivolja istället. Sedan brukar jag även slänga i lite sockerärtor också, blir krispigt och gott :-). Kommenterade inte inlägget med den fina bilden på dig i rosa tröja. Ville bara säga att du är vacker och klär verkligen både i tröjan, hårfärgen och frisyren. Snygge!!

 16. Å, så mumsig potatissalladen ser ut! Jag älskar också potatis i alla dess former! Tyvärr går det inte hem lika bra hos fästmön min, där är det pasta som gäller. Tur att man har lyxen att kunna koka både och 🙂