Bleka söta päron och färska hallon under rosbukett på träbord.

Den här tiden på året finns fina ekolgiska päron i butikerna.

Jag älskar fräkninga päron och att göra paj på dem är busenkelt.

Till päronpaj behöver du:

2 dl vetemjöl,

1 dl dinkelmjöl,

1,5 dl ljust muscavadosocker,

75 gram smör,

1 tsk bakpulver,

1,5 dl grädde,

1 ägg,

1 tsk malda kardemummakärnor och så lite kokos att bröa formen med.

Och så päron förstås! 3 stycken brukar vara lagom.

Paj med täcke av kokosflingor i form.

Så bakar du päronpajen:

Blanda alla torra ingredienser och nyp sedan i det rumsvarma smöret.

Addera mjölk och ägg och blanda till en jämn kaksmet.

Smöra en form och häll i kokos.

Töm över smeten och tryck ner päronskivor i kakan.

Grädde i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Ta ut och servera med lättvispad grädde.

Jag kom över några fina hallon så jag toppade kakan med dem men det kan man förstås hoppa över!

Både mjölet och sockret går också att byta ut till vetemjöl och vanligt socker förstås.

Liten paj i blå form dekorerad med färska hallon som står rakt upp på pajens lock.

Recept på fransk päronpaj