Bleka söta pÀron och fÀrska hallon under rosbukett pÄ trÀbord.

Den hÀr tiden pÄ Äret finns fina ekolgiska pÀron i butikerna.

Jag Àlskar frÀkninga pÀron och att göra paj pÄ dem Àr busenkelt.

PĂ€ronpaj

Portioner

ca 4 bitar

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl,

  • 1 dl dinkelmjöl,

  • 1,5 dl ljust muscavadosocker

  • 75 gram smör

  • 1 tsk bakpulver

  • 1,5 dl grĂ€dde

  • 1 Ă€gg

  • 1 tsk malda kardemummakĂ€rnor och sĂ„ lite kokos att bröa formen med.

  • Och sĂ„ pĂ€ron förstĂ„s! 3 stycken brukar vara lagom.

Gör sÄ hÀr

  • Blanda alla torra ingredienser och nyp sedan i det rumsvarma smöret.
  • Addera mjölk och Ă€gg och blanda till en jĂ€mn kaksmet.
  • Smöra en form och hĂ€ll i kokos.
  • Töm över smeten och tryck ner pĂ€ronskivor i kakan
  • GrĂ€dda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter
  • Ta ut och servera med lĂ€ttvispad grĂ€dde.
Paj med tÀcke av kokosflingor i form.
Liten paj i blÄ form dekorerad med fÀrska hallon som stÄr rakt upp pÄ pajens lock.

Recept pÄ fransk pÀronpaj