Bleka söta päron och färska hallon under rosbukett på träbord.

Den här tiden på året finns fina ekolgiska päron i butikerna.

Jag älskar fräkninga päron och att göra paj på dem är busenkelt.

Päronpaj

Portioner

ca 4 bitar

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl,

  • 1 dl dinkelmjöl,

  • 1,5 dl ljust muscavadosocker

  • 75 gram smör

  • 1 tsk bakpulver

  • 1,5 dl grädde

  • 1 ägg

  • 1 tsk malda kardemummakärnor och så lite kokos att bröa formen med.

  • Och så päron förstås! 3 stycken brukar vara lagom.

Gör så här

  • Blanda alla torra ingredienser och nyp sedan i det rumsvarma smöret.
  • Addera mjölk och ägg och blanda till en jämn kaksmet.
  • Smöra en form och häll i kokos.
  • Töm över smeten och tryck ner päronskivor i kakan
  • Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter
  • Ta ut och servera med lättvispad grädde.
Paj med täcke av kokosflingor i form.
Liten paj i blå form dekorerad med färska hallon som står rakt upp på pajens lock.

Recept på fransk päronpaj