Päronpaj med hallon på toppen

Bleka söta päron och färska hallon under rosbukett på träbord.

Den här tiden på året finns fina ekolgiska päron i butikerna.

Jag älskar fräkninga päron och att göra paj på dem är busenkelt.

Till päronpaj behöver du:

2 dl vetemjöl,

1 dl dinkelmjöl,

1,5 dl ljust muscavadosocker,

75 gram smör,

1 tsk bakpulver,

1,5 dl grädde,

1 ägg,

1 tsk malda kardemummakärnor och så lite kokos att bröa formen med.

Och så päron förstås! 3 stycken brukar vara lagom.

Paj med täcke av kokosflingor i form.

Så bakar du päronpajen:

Blanda alla torra ingredienser och nyp sedan i det rumsvarma smöret.

Addera mjölk och ägg och blanda till en jämn kaksmet.

Smöra en form och häll i kokos.

Töm över smeten och tryck ner päronskivor i kakan.

Grädde i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Ta ut och servera med lättvispad grädde.

Jag kom över några fina hallon så jag toppade kakan med dem men det kan man förstås hoppa över!

Både mjölet och sockret går också att byta ut till vetemjöl och vanligt socker förstås.

Liten paj i blå form dekorerad med färska hallon som står rakt upp på pajens lock.

Recept på fransk päronpaj

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 kommentarer på “Päronpaj med hallon på toppen”

 1. Men åhh. Din blogg är livsfarlig när du lägger ut såna här läckerheter…!! Dock gillar jag inte kokos. Något förslag man kan ta istället? Hackade nötter kanske? 🙂

  1. Haha, du får blunda! Du kan såklart bröa med vanligt ströbröd också men nötter lär sjukt gott!

 2. Åh! himlar så gottesugen jag blev nu… den ser så fantastiskt god ut.
  Svärmor kom precis förbi här med 5 liter lingon, så nu blir det rensning och sen lingonsyltskokning 🙂
  *Kram
  Helena

 3. Hej Clara,

  Läser ofta din Blogg, och tycker den är underbar. Passande namn som bara den på bloggen 🙂
  Du bakar ganska ofta, gör pajer och bullar och sånt. Och du har din lilla son, låter du honom äta utav all det du bakar?
  Gillar att baka själv, men gör det nästan aldrig längre sedan jag fick min lilla dotter.
  Är liksom så rädd att hon ska hamna i “sockerträsket” och bara vilja äta det. Och at hon måste ha. Men tycker så mycket om att göra det för henne, men så kommer tankerna om dett socker igen. Så undrar hur du gör. Bara som lite tips.

 4. Åh!! Ser så gott ut! Jag har massa lingon och blåbär i frysen som jag funderar på vad jag ska göra av? Har du några tips? I höst när jag får lite mer tid ska jag baka massa! Älskar din blogg, den är så fridfull!

 5. Hej Clara! Såg dig på TV, det var riktigt kul! Hoppas man får se mera av dig där för du är attans så inspirerande. Känner igen så mycket av mig själv i det du säger och gör. Det gör att jag fått en positiv förebild! Tack för det och fortsätt vara ditt ‘underbara Clara du’ :D. Jag tror att många unga kvinnor blir styrkta av dig. / Carolin

  1. Absolut ! och det behövs idag när mammor jobbar skjortan av sig pâ kontoret eller i affären och inte hinner med barnen som pâ min mormors tid. Hon var en förebild, alltid snyggt klädd med broderat förkläde över klänningen även när hon stâdade eller bakade. Hon skulle ha gillat Clara !

 6. Ang böcker i tidigare inlägg – jag haller med om det mesta utom att Liza Marklund skulle vara bra. Jag läste ‘Sprängaren’ för 10 ar sedan och gillade den inte. När ‘Gömda’ kom var jag redan da oerhört skeptisk, vilket senare delvis visade sig berättigat.

  Ja, det är värt att ta sig genom de första 150 sidorna av Blond – den blir fantastisk!

  Jag kan ocksa rekommendera allt av Kerstin Thorvall. Fa förvaltar det svenska spraket sa väl. Storyn har substans och det känns äkta.

  Tack (igen) för att du tar ställning, presenterar en asikt. Jag haller inte alltid med men tycker det är intressant med människor som star för ngt, och det är begrundat.

  Kram pa dig Clara!

 7. Håller med dig Eva! Lisa Marklund skulle jag definitivt sätta som en av de mest överskattade författarna. Men vi tycker alla olika.

 8. Vacker bild på fin paj, håller på med den nu. Men kan inte se hur mycket mjölk det ska vara?

 9. That looks absolutely delicious!! But then all your dishes and deserts look so tasty. I will def try this paj out, I have never had pear pie before. Would love to eat vaniljvisp with this aswell 🙂

  Cant you put up more posts regarding food and recipes ?

  Thanks