
Den hÀr tiden pÄ Äret finns fina ekolgiska pÀron i butikerna.
Jag Àlskar frÀkninga pÀron och att göra paj pÄ dem Àr busenkelt.
PĂ€ronpaj
Portioner
ca 4 bitar
Tid
ca 60 minuter
Ingredienser
2 dl vetemjöl,
1 dl dinkelmjöl,
1,5 dl ljust muscavadosocker
75 gram smör
1 tsk bakpulver
1,5 dl grÀdde
1 Àgg
1 tsk malda kardemummakÀrnor och sÄ lite kokos att bröa formen med.
Och sÄ pÀron förstÄs! 3 stycken brukar vara lagom.
Gör sÄ hÀr
- Blanda alla torra ingredienser och nyp sedan i det rumsvarma smöret.
- Addera mjölk och Àgg och blanda till en jÀmn kaksmet.
- Smöra en form och hÀll i kokos.
- Töm över smeten och tryck ner pÀronskivor i kakan
- GrÀdda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter
- Ta ut och servera med lÀttvispad grÀdde.


32 svar
Mums! MĂ„ste testas đ
Mumsigt! Och enormt vackra rosor, vilka fÀrger!
Men Ă„hh. Din blogg Ă€r livsfarlig nĂ€r du lĂ€gger ut sĂ„na hĂ€r lĂ€ckerheter…!! Dock gillar jag inte kokos. NĂ„got förslag man kan ta istĂ€llet? Hackade nötter kanske? đ
Haha, du fÄr blunda! Du kan sÄklart bröa med vanligt ströbröd ocksÄ men nötter lÀr sjukt gott!
Ă h nej! Jag som försöker sluta med sötsaker. Nu kommer det aldrig gĂ„ idag… đ
Ă h! himlar sĂ„ gottesugen jag blev nu… den ser sĂ„ fantastiskt god ut.
SvĂ€rmor kom precis förbi hĂ€r med 5 liter lingon, sĂ„ nu blir det rensning och sen lingonsyltskokning đ
*Kram
Helena
Ă h, det ser underbart ut!
LĂ„ter verkligen supergott! Tack det ska jag spara.
Hej Clara,
LĂ€ser ofta din Blogg, och tycker den Ă€r underbar. Passande namn som bara den pĂ„ bloggen đ
Du bakar ganska ofta, gör pajer och bullar och sÄnt. Och du har din lilla son, lÄter du honom Àta utav all det du bakar?
Gillar att baka sjÀlv, men gör det nÀstan aldrig lÀngre sedan jag fick min lilla dotter.
Ăr liksom sĂ„ rĂ€dd att hon ska hamna i ”sockertrĂ€sket” och bara vilja Ă€ta det. Och at hon mĂ„ste ha. Men tycker sĂ„ mycket om att göra det för henne, men sĂ„ kommer tankerna om dett socker igen. SĂ„ undrar hur du gör. Bara som lite tips.
Ă h!! Ser sĂ„ gott ut! Jag har massa lingon och blĂ„bĂ€r i frysen som jag funderar pĂ„ vad jag ska göra av? Har du nĂ„gra tips? I höst nĂ€r jag fĂ„r lite mer tid ska jag baka massa! Ălskar din blogg, den Ă€r sĂ„ fridfull!
Ser mumsigt ut och vÀldig hÀrliga bilder!
Det ser gott ut! Och bÄde hallon och pÀron Àr ju sÄ gott!
Men du Àr vÀl fantastisk, gud sÄ gott
SÄ..gott..nu gÄr jag ut i köket och bakar direkt. Ha en bra dag./Anna
Nix Esterii, inte baka sÄdant gott, för nu ska hÀr gympas och minska pÄ sockeret, Ätminstone för nÄgon dag..
Oj sĂ„ vackert för ögonen đ
Hahaha jag köpte exakt sĂ„nna pĂ€ron idag för att ha och göra Ă€ppelpaj pĂ„ đ
Det sĂ„g riktigt gott ut đ den ska jag test snart.
nam nam
alltsÄ dina bilder Àr fantastiska. man blir lycklig av den hÀr bloggen.
idag valde min son bridgeblandning som godis. STOLT PAPPA!
http://dan-syndrom.se/?p=5417
puss / dan-syndrom
Hej Clara! SĂ„g dig pĂ„ TV, det var riktigt kul! Hoppas man fĂ„r se mera av dig dĂ€r för du Ă€r attans sĂ„ inspirerande. KĂ€nner igen sĂ„ mycket av mig sjĂ€lv i det du sĂ€ger och gör. Det gör att jag fĂ„tt en positiv förebild! Tack för det och fortsĂ€tt vara ditt ’underbara Clara du’ :D. Jag tror att mĂ„nga unga kvinnor blir styrkta av dig. / Carolin
Absolut ! och det behövs idag nÀr mammor jobbar skjortan av sig pù kontoret eller i affÀren och inte hinner med barnen som pù min mormors tid. Hon var en förebild, alltid snyggt klÀdd med broderat förklÀde över klÀnningen Àven nÀr hon stùdade eller bakade. Hon skulle ha gillat Clara !
à h jisses sÄ tjusig!
Mumma!!!! SĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ gott!!!!!! :-))
Ă h sĂ„ underbart gott! JĂ€ttefina bilder Clara. đ
Ang böcker i tidigare inlĂ€gg – jag haller med om det mesta utom att Liza Marklund skulle vara bra. Jag lĂ€ste ’SprĂ€ngaren’ för 10 ar sedan och gillade den inte. NĂ€r ’Gömda’ kom var jag redan da oerhört skeptisk, vilket senare delvis visade sig berĂ€ttigat.
Ja, det Ă€r vĂ€rt att ta sig genom de första 150 sidorna av Blond – den blir fantastisk!
Jag kan ocksa rekommendera allt av Kerstin Thorvall. Fa förvaltar det svenska spraket sa vÀl. Storyn har substans och det kÀnns Àkta.
Tack (igen) för att du tar stÀllning, presenterar en asikt. Jag haller inte alltid med men tycker det Àr intressant med mÀnniskor som star för ngt, och det Àr begrundat.
Kram pa dig Clara!
HÄller med dig Eva! Lisa Marklund skulle jag definitivt sÀtta som en av de mest överskattade författarna. Men vi tycker alla olika.
Varför kommer jag alltid till inlÀgget Arla Bittida nÀr jag nÀr jag gÄr in pÄ http://www.underbaraclaras.com ? Sen mÄste jag in via arkiv och september för att hitta nyaste inlÀgget..
töm ditt casheminne!
Vacker bild pÄ fin paj, hÄller pÄ med den nu. Men kan inte se hur mycket mjölk det ska vara?
3 dl!
That looks absolutely delicious!! But then all your dishes and deserts look so tasty. I will def try this paj out, I have never had pear pie before. Would love to eat vaniljvisp with this aswell đ
Cant you put up more posts regarding food and recipes ?
Thanks