Den här tiden på året finns fina ekolgiska päron i butikerna.
Jag älskar fräkninga päron och att göra paj på dem är busenkelt.
Päronpaj
Portioner
ca 4 bitar
Tid
ca 60 minuter
Ingredienser
2 dl vetemjöl,
1 dl dinkelmjöl,
1,5 dl ljust muscavadosocker
75 gram smör
1 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
1 ägg
1 tsk malda kardemummakärnor och så lite kokos att bröa formen med.
Och så päron förstås! 3 stycken brukar vara lagom.
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser och nyp sedan i det rumsvarma smöret.
- Addera mjölk och ägg och blanda till en jämn kaksmet.
- Smöra en form och häll i kokos.
- Töm över smeten och tryck ner päronskivor i kakan
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter
- Ta ut och servera med lättvispad grädde.
32 svar
Mums! Måste testas 🙂
Mumsigt! Och enormt vackra rosor, vilka färger!
Men åhh. Din blogg är livsfarlig när du lägger ut såna här läckerheter…!! Dock gillar jag inte kokos. Något förslag man kan ta istället? Hackade nötter kanske? 🙂
Haha, du får blunda! Du kan såklart bröa med vanligt ströbröd också men nötter lär sjukt gott!
Åh nej! Jag som försöker sluta med sötsaker. Nu kommer det aldrig gå idag… 🙂
Åh! himlar så gottesugen jag blev nu… den ser så fantastiskt god ut.
Svärmor kom precis förbi här med 5 liter lingon, så nu blir det rensning och sen lingonsyltskokning 🙂
*Kram
Helena
Åh, det ser underbart ut!
Låter verkligen supergott! Tack det ska jag spara.
Hej Clara,
Läser ofta din Blogg, och tycker den är underbar. Passande namn som bara den på bloggen 🙂
Du bakar ganska ofta, gör pajer och bullar och sånt. Och du har din lilla son, låter du honom äta utav all det du bakar?
Gillar att baka själv, men gör det nästan aldrig längre sedan jag fick min lilla dotter.
Är liksom så rädd att hon ska hamna i “sockerträsket” och bara vilja äta det. Och at hon måste ha. Men tycker så mycket om att göra det för henne, men så kommer tankerna om dett socker igen. Så undrar hur du gör. Bara som lite tips.
Åh!! Ser så gott ut! Jag har massa lingon och blåbär i frysen som jag funderar på vad jag ska göra av? Har du några tips? I höst när jag får lite mer tid ska jag baka massa! Älskar din blogg, den är så fridfull!
Ser mumsigt ut och väldig härliga bilder!
Det ser gott ut! Och både hallon och päron är ju så gott!
Men du är väl fantastisk, gud så gott
Så..gott..nu går jag ut i köket och bakar direkt. Ha en bra dag./Anna
Nix Esterii, inte baka sådant gott, för nu ska här gympas och minska på sockeret, åtminstone för någon dag..
Oj så vackert för ögonen 🙂
Hahaha jag köpte exakt sånna päron idag för att ha och göra äppelpaj på 🙂
Det såg riktigt gott ut 🙂 den ska jag test snart.
nam nam
alltså dina bilder är fantastiska. man blir lycklig av den här bloggen.
idag valde min son bridgeblandning som godis. STOLT PAPPA!
http://dan-syndrom.se/?p=5417
puss / dan-syndrom
Hej Clara! Såg dig på TV, det var riktigt kul! Hoppas man får se mera av dig där för du är attans så inspirerande. Känner igen så mycket av mig själv i det du säger och gör. Det gör att jag fått en positiv förebild! Tack för det och fortsätt vara ditt ‘underbara Clara du’ :D. Jag tror att många unga kvinnor blir styrkta av dig. / Carolin
Absolut ! och det behövs idag när mammor jobbar skjortan av sig pâ kontoret eller i affären och inte hinner med barnen som pâ min mormors tid. Hon var en förebild, alltid snyggt klädd med broderat förkläde över klänningen även när hon stâdade eller bakade. Hon skulle ha gillat Clara !
Åh jisses så tjusig!
Mumma!!!! Sååååå gott!!!!!! :-))
Åh så underbart gott! Jättefina bilder Clara. 🙂
Ang böcker i tidigare inlägg – jag haller med om det mesta utom att Liza Marklund skulle vara bra. Jag läste ‘Sprängaren’ för 10 ar sedan och gillade den inte. När ‘Gömda’ kom var jag redan da oerhört skeptisk, vilket senare delvis visade sig berättigat.
Ja, det är värt att ta sig genom de första 150 sidorna av Blond – den blir fantastisk!
Jag kan ocksa rekommendera allt av Kerstin Thorvall. Fa förvaltar det svenska spraket sa väl. Storyn har substans och det känns äkta.
Tack (igen) för att du tar ställning, presenterar en asikt. Jag haller inte alltid med men tycker det är intressant med människor som star för ngt, och det är begrundat.
Kram pa dig Clara!
Håller med dig Eva! Lisa Marklund skulle jag definitivt sätta som en av de mest överskattade författarna. Men vi tycker alla olika.
Varför kommer jag alltid till inlägget Arla Bittida när jag när jag går in på http://www.underbaraclaras.com ? Sen måste jag in via arkiv och september för att hitta nyaste inlägget..
töm ditt casheminne!
Vacker bild på fin paj, håller på med den nu. Men kan inte se hur mycket mjölk det ska vara?
3 dl!
That looks absolutely delicious!! But then all your dishes and deserts look so tasty. I will def try this paj out, I have never had pear pie before. Would love to eat vaniljvisp with this aswell 🙂
Cant you put up more posts regarding food and recipes ?
Thanks