New Order

Det här året har jag funderat mycket på mitt bloggande. Jag har sålt reportage till tidningar med mina bästa kreativa idéer och hur kul det än är så skulle jag vilja lägga mer tid på att göra material till mina bloggläsare istället. Ni som är inne här troget flera gånger i veckan och följt mig många år! Flera har uttryckt att de saknat pyssel och inredningsinlägg och det är ju helt enkelt en konsekvens av att jag sålt sådant material till tidningar istället. Men jag vill inte längre att precis alla mina bästa ideer ska gå till andra – jag vill ju visa upp dem här! Jag vill lägga kraft på att inte bara driva en av landets absolut största bloggar utan också en av de bästa och mest innehållsrika!

Hur ska jag då göra det? Mina tidningsreportage är en väldigt viktig inkomstkälla som jag inte kan vara utan. Därför har jag nu sökt samarbeten med fina företag som vill synas här. Vara med och bidra till fler sådana inlägg på den här bloggen. Under året kommer ni alltså att kunna se fram emot en ökad mängd pyssel, matlagning och hemmafix-inlägg här. Från mitt liv men gjorda för bloggen istället för glossiga magasin. Det känns roligt att kunna göra det. Att bygga min egen “tidning” istället för att hela tiden vara en del i att bygga andras.

Jag hopps att ni kommer att uppskatta det. Och jag kan försäkra att inte en massa andra inlägg får stryka på foten på grund av detta. Det kommer helt enkelt bara bli mer av allting på bloggen. 2013 blir ett flott år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

119 kommentarer på “New Order”

 1. Wihooo, mycket roligt att läsa! Och otroligt kul att läsa att en så framgångsrik kvinna som du kan känna efter ordentligt och känna att du mår bra, att du lärt dig massor och vet hur du vill det ska kännas för att du ska må bra och hinna det som behövs. Mycket cred till dig!!

 2. Grymt! Sponsrat innehåll precis min melodi och det jag är övertygad om att företagen måste in i för att inte bli för “säljiga” på nätet. Ser fram emot mer ännu mer bra innehåll.

 3. Det ser jag verkligen fram mot. 🙂
  Med tanke på förra inlägget: Visst är det härligt när barnen vill vara med och hjälpa till med “riktiga saker”. Mina barn är några år äldre än Bertil med de har alltid varit med och bakat. De har haft min lilla kavel och mini sockerkaksform från när jag var liten. Supermysigt. Nu blev jag sugen på att åka hem och baka 🙂

 4. Jag började följa din blogg pga. inlägg om tro, livsfilosofi och värderingar och skulle väldigt gärna se mer av sånt.
  Fast jag har börjat uppskatta inlägg om pyssel också och även kläder trots att jag själv inte är särskilt intresserad.
  Kan helt enkelt inte sluta läsa 🙂

  1. Håller med. Kul läsa om pyssel visserligen men det var inte därför jag började följa dig. Älskar de djupare inläggen och diskussionerna som följer. Är så trött på andra bloggares kommentarsfält som oftast låter: “VAR har du köpt armbandet, soffan, läppstiftetet, vasen, bordet…?”
   Konsumtion, konsumtion.

   Lycka till!

 5. Uppskattar redan att läsa din blogg och att få ta del av ditt liv, men med mer pyssel och hemmafix kommer den att bli såå mycket intressantare, tycker jag 🙂
  Lycka till!!

 6. Vad härligt! Din blogg är redan fantastisk och nu blir den ännu bättre. Vi läsare kommer att bli väldigt lyckliga. 🙂

 7. Toppen!
  Tack för att du står i fronten och dikterar villkoren för den ofta kvinnliga blogg världen. Säkert får du reaktioner på att du “egoistiskt” tjänar pengar på vad du gör. Men jag tycker verkligen det är på tiden att världen behöver börja förstå att värdera kvinnors kunskap och intressen på samma sätt som mäns.
  Förstå att vi vet att inte längre har lust att ge bort det vi har om vi inte själva väljer att göra det.

  Kvinnligt: Ska vara gratis och ses ofta lite löjeväckande och onödigt. Amatör…
  Manligt: Här snackar vi tunga,viktiga grejor som man BETALAR för.
  Proffs…

  Det “kvinnliga” nedvärderas många gånger men duger om det går att tjäna pengar på.

  Clara, du är skitbra:)

  1. Ja, håller med, tack för bra kommentar!
   Och tack Clara för att du inte faller för den ‘billiga’ kvinnorollen vi alltför ofta lägger på oss själva. Ja, det är vi kvinnor som skapar myten om oss själva. Fnittrar bort vår ‘dumhet’, lägger huvudet på sned och ber om ursäkt för att vi finns. STOPP!!!
   Keep up the good work!

 8. Jättekul, det uppskattas! 🙂 Har funderat över IKEA-annonser och andra liknande här på bloggen, känns lite fel här, men det är klart att du ska kunna försörja dig på det du gör så bra! Förhoppningsvis är det budskap som jag verkligen gillar hos dig, nämligen återbruk, trots allt mer framträdande än tråkiga IKEA.

 9. Å… det låter ju fantastiskt bra!
  Jag läser din blogg varje dag och inspireras av dej ständigt.
  Det ska nu bli ännu roligare att följa dej under 2013!
  Hejja

 10. Va’ härligt! Mer material åt oss bloggläsare och ett sätt för dig att utveckla företaget =)

 11. Åh vad underbart! mera pyssel och mera Clara, det gillas! Tack för en jättehärlig blogg och bok! Fick den av min syster för ett tag sen, den är så härlig att bläddra i och inspireras av!

 12. Det låter bra det Clara ! Har saknat dina pyssel men du är flitig med att lägga upp vackra foton vilket är en annan del jag verkligen gillar med din blogg !

 13. Vad kul! det ser jag verkligen fram emot! Förstår att det inte är lätt när saker inte får publiceras på två ställen samtidigt. Det bästa skulle vara om du kunde posta pysselidéer här först och sen att de visades i tidningar. Men förstår att det inte fungerar så eftersom tidningarna vill ha ensamrätten.
  Ha en fin helg och ta hand om varandra.
  Kram
  Helena

 14. Det låter ju super Clara! tycker om ditt pyssel så mycket. Själv skulle jag gärna vilja se mer av odling och sånt. Men det kommer säkert till våren hoppas jag. Och sen vet jag att du brukar illustrera ibland. Släng upp en illustration någon dag, jag gillar dem mycket! 🙂

 15. Helt ratt vag att ga tror jag. Gissar att du om 10 ar ar Sveriges Martha Stewart… eller att Martha Stewart har gatt i pension och att du helt enkelt ar hela varldens pysseldrottning nummer 1.

 16. Låter toppen, men jag tycker att det är viktigt att det framgår om det är ett inlägg som är sponsrat eller ett samarbete. Det är ju verkligen så sjukt mycket smygsponsrade inlägg på bloggar. Bättre att vara tydlig och ärlig med vem som betalar, klart att du måste leva på nått!

 17. Kul! Är en av dem dom följer dig dagligen. Och saknar ibland lite mer praktisk inspiration.

 18. Härligt! Jag har börjat följa din blogg ganska nyligen (har inte följt någon alls innan! 😉 och det som fått mig att göra det är att den är så varierad med vackra bilder, intressanta reflektioner av livet och härliga idéer. Kul att du ska bygga på mer!

 19. Jag tycker det är jättebra att du ska göra så. Det var pga allt pyssel och fix jag började läsa din blogg för många år sedan och har tyckt att dessa inlägg blivit färre och färre på senaste. Det känns som att många nischade bloggare över lag börjar med en viss sak och sedan börjar tjäna pengar på att ha bloggen för att till sist gå över helt till att sälja in det som var kärnan i bloggen till tidningar istället. Eller göra böcker som man kan tjäna mer pengar på och då slutar med dessa inlägg på bloggen, vilket känns tråkigt då den blir mer innehållslös. Visst ska ni tjäna pengar på det ni gör, men om man nu promotar bloggen som en bra grej att lyckas och bygga ett varumärke med så ska ju det som gjorde att man först fick synas inte försvinna. Så återigen jättebra att du gör såhär:)

 20. Stort JA till mera pyssel och inredning! 🙂
  När jag bloggar själv önskar jag istället tvärtom. Att jag kan skriva tänkvärda saker istället för fynd och pyssel. Problemet är att mina åsikter och reflektioner rinner av mig så fort att det aldrig blir några sådana inlägg. Får helt enkelt läsa dina!

 21. Under en tid följde jag din blogg dagligen men av okänd anledning så slutade jag upp med det för nästan två år sedan. Nu ser jag fram emot att få börja följa dig igen

 22. Såg att någon kommenterat ovan att det var tråkigt med Ikea annonser här. Vore inte det ett solklart samarbete att du får göra remake grejer av några av deras klassiker, som ändå säkert många av oss redan har hemma? De borde ju ha rätt bra med deg också. Åkerbruk och pyssel till oss, pengar till dig och Goodwill till dem!

 23. Vad bra!
  Tycker du är generös som vill dela med dig av alla dina bra idéer.
  Även om man inte gör likadant så får man sådan inspiration.
  Dina foton är också alltid så snygga!!
  Tack 🙂

 24. Härligt att höra Clara! Men klart du ska tjäna pengar på dina bästa idéer, det vill väl ingen ta ifrån dig. Hoppas det går att lösa på nåt bra sätt. Lycka till!

 25. Jaaa! Så bra! Men du, det er stilig å lese om deg i magasinene også. Så fortsett gjerne med litt av det og.

  Jeg liker at det er annonsører på bloggen. Det viser forretningssans, også er foretakene fine. Bra!

 26. Häftigt att en proffsbloggare funderar på samma saker som en amatörbloggare; Hur ska jag göra framöver? Vad vill läsarna ha och vad kan jag ge dem?
  Lycka till med kreativiteten!

 27. Hej Clara,

  Här kommer ett erkännande om tossighet.
  Jag började läsa din blogg efter att ha sett en intervju med dig i programmet Sverige. Nu har jag precis läst klart ditt senaste inlägg och därmed tagit mig igenom 7års bloggande. Lite galet men ack så kul.

  Tack för att du delar ditt liv med oss läsare. Vilken resa, din mammas död, giftermål, hus, barn, eget företag och bok. Många stora grattis till alla fina stunder och stora bedrifter. Jag imponeras ständigt av din klokskap, ditt mod och din tro.

  Jag är himla glad över att jag hittade hit för du är sannerligen en vettig och rejäl brud som ryter ifrån när det behövs och förgyller mina dagar med vackra bilder och roliga tips. Älskar blandningen av det mysiga och fina med det viktiga och djupa.

  Tack för allt och jag hoppas få följa dig vidare på resan.

  Guds rikaste välsignelse över dig och familjen och lycka till med allt på din väg, Hannah.

 28. Hej Clara.
  Har följt din blogg i ca. två månaders tid och jag har verkligen inspirerats av dina pyssel och ditt pimpande. Önskade mig din bok i julkapp och fick den. Den är underbar, jag bläddrar i den nästan varje dag. I mina öron låter det toppenbra att det ska bli ännu mer av denna vara. Keep up the good work, girl!!!

 29. Grymt Clara! Det är så himla skönt att du bara skriver rätt upp och ned som det är. Tycker du har en superfin blogg, både utseendemässigt och med din blandning av olika inlägg, pyssel, tankar, inspiration och upplyftande idéer. Speciellt glad blev jag av den om att konkretisera sin målbild på flera olika lappar, den har jag rippat rakt av och gjort egna till mig själv. Jag passade till och med att slå till på en årskalender från Granit för 49 kr som jag tänkte sätta upp i mitt sovrum och alltid titta på när jag kliver upp ur sängen – gryymt bra egenpepp!
  Dessutom är jag så glad och inspirerad av att du kan försörja dig på detta. Du är en förebild! Grattis Clara!

  Glad läsare sedan någon månad tillbaka 😉

  Kram Carin

 30. Ja! Jag har varit lite frånvarande härifrån ett tag men nu lockade du nog tillbaks mig… 🙂 Politiken och pysslet, det är den kombinationen som gör din blogg så unik.

 31. Åhh det låter helt fantastiskt! Saknar massa DIY, inredning och mat. Började läsa din blogg pga alla fantastiska recept.

 32. Mycket trevliga nyheter, ser fram emot det här året! Fick din bok skickad hit till andra sidan jorden och den har redan många hundöron och fingeravtryck.. Även min nyzeeländske partner har bläddrat och kollat på bilderna, det blir nog en hel del Clara-inspirerat pyssel i vårt nya hem!

 33. Kan du inte berätta om hur det fungerar när man säljer saker till tidningar? Väldigt spännande att läsa om hur frilansandet fungerar egentligen.