Linneskåp, skänkar, byråer och andra förvaringsmöbler är något jag ständigt är på jakt efter! De passar bra in lite varstans och när man tröttnar på dem kan man måla om dem eller låta dem byta plats i huset. Den här lilla förvaringsmöbeln hittade jag på Röda Korset i Umeå för 70 kronor. I teak men fruktansvärt skabbigt och skadat. Några olika alternativ stod till buds – slipa skåpet och olja in på nytt, måla över helt eller piffa till med tapeter eller tyg. Jag valde att måla med färg. En underbar ljusblå färg från Jotun om jag inte minns fel. Ränderna på skåpet gjorde jag genom att använda målartejp och på frihand klistra fast “tejpränder” på skåpet. Sedan målade jag de omaskerade ytorna med några varv färg. När den torkat drog jag bort tejpen och träet under framträdde. Resultatet blev himla bra och det roliga med att fixa om så här billiga skrotiga grejer är att man faktiskt vågar experimentera med dem. Dyra möbler har i alla fall jag väldigt stor respekt för och mixtrar inte med i första hand. Tipset är hämtat ur min debutbok Vintagepimp & Hemmafix. Hela tanken med den boken är att peppa och inspirera andra att våga vara lite mer kreativa i sitt hem. Och ta vara på det som finns där istället för att bara köpa nytt.

Mitt linneskåp med munblåst glas