Fyrkantig våffla med grädde och sylt.

Våffeldagen till ära gjorde jag mina bästa frasvåfflor.

De blir verkligen galet frasiga och goda (och feta – det är hemligheten).

Smeten räcker till tio ungefär så jag brukar göra dubbel sats – man vill ju inte behöva snåla!

Frasiga våfflor

Portioner

ca 4

Tid

ca 90 minuter

Ingredienser

  • 4 dl mjöl (vetemjöl eller dinkelmjöl)

  • 3 dl vatten

  • 1 krm salt

  • 4 dl vispgrädde

  • 3 msk smält smör

Gör så här

  • Vispa mjöl, vatten och salt och låt stå i rumstemperatur en timme.
  • Vispa grädden till hårt skum och blanda i smeten.
  • Pensla våffeljärnet och grädda.
  • Lägg våfflorna på ett galler i ugnen (med svar ugnsvärme) så behåller de sin frasighet till serveringen.