Fyrkantig vÄffla med grÀdde och sylt.

VÄffeldagen till Àra gjorde jag mina bÀsta frasvÄfflor.

De blir verkligen galet frasiga och goda (och feta – det Ă€r hemligheten).

Smeten rĂ€cker till tio ungefĂ€r sĂ„ jag brukar göra dubbel sats – man vill ju inte behöva snĂ„la!

Frasiga vÄfflor

Portioner

ca 4

Tid

ca 90 minuter

Ingredienser

  • 4 dl mjöl (vetemjöl eller dinkelmjöl)

  • 3 dl vatten

  • 1 krm salt

  • 4 dl vispgrĂ€dde

  • 3 msk smĂ€lt smör

Gör sÄ hÀr

  • Vispa mjöl, vatten och salt och lĂ„t stĂ„ i rumstemperatur en timme.
  • Vispa grĂ€dden till hĂ„rt skum och blanda i smeten.
  • Pensla vĂ„ffeljĂ€rnet och grĂ€dda.
  • LĂ€gg vĂ„fflorna pĂ„ ett galler i ugnen (med svar ugnsvĂ€rme) sĂ„ behĂ„ller de sin frasighet till serveringen.