Odlingsdag

Idag har vi haft en riktigt arbetsdag tillsammans med våra kompisar som vi har odlingarna och gårdsbutiken med (ni vet Ulrika med hönorna i min dokumentär). Jag har stått och planterat om enorma mängder tomat och chiliplantor och som ni ser är det mer än plantorna som har växt. Magen är ungefär som en badboll nu.

Det finns inget som ger mig sådan ro som att vara i växthus och gräva i jord. Att flytta plantorna från sina små usla krukor till stora fina känns ungefär som när man själv får ta av sig ett par för trånga klackskor.

Vi inspekterade kycklingarna också, som kläcktes för några dagar sedan.

Obeskrivligt mjuka och söta.

Stig-Jerker gick omkring på gården och var mallig! Med så söta kycklingar är det väl inte att undra på?

Vi sådde ännu fler saker också och satte ut i växthuset.

Och i år är det inga fåniga små fröpåsar utan jättepåsar! Skörden ska ju räcka till två familjer plus vår gårdsbutik också!

Ungarna var så klart med och hjälpte till. Det var 19 grader i skuggan så de fick bada ute i en balja på gården.

Det blev en fin dag då vi fick massor gjort, komposten blev vänd, utedasset flyttat, grishuset snart färdigt, allting omplanterat och så lite tjockpannkaka med grädde och sylt i solen ovanpå det. Kan knappt bli bättre!

Jordbruksåret som kommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Odlingsdag”

 1. Alltså så himla mysigt, jag har också planterat idag. Hade gärna bott närmare och besökt gårdsbutiken vill jag lova! Kram

 2. Stor tumme upp för tuppens namn! Det tycks vara allmänt det här med att ha lite småfåniga namn på tuppar. Jag har stött på fenomenet på flera håll, både på (riks)svenska, finlandssvenska och finska. Vår förra hette Stig-Sören.

 3. Så fina foton! Jo kycklingar är ju så söta! Har aldrig haft några själv men det hade ju varit roligt.

 4. Så fint alltihopa! Har själv nyligen planterat om våra Chili & Tomatplantor, håller med om att det är rofyllt. Härligt att se när de tar sig i sina större krukor sedan 🙂
  Kycklingarna är bedårande, kan bara tänka mig hur mjuka de är.

  http://www.evelinasekologiska.se

 5. Vilket härligt inlägg! jag invigde kolonilotten i helgen, samma känsla, tyvärr mindre kycklingar. Ser fram emot att läsa mer om gårdsbutiken!

 6. Har du inte läst den redan så kan jag varmt rekommendera “Självhushållning på Djupadal” av Marie och Gustav Mandelmann

 7. Alltså Stig-Jerker är ju ett ypperligt namn på en tupp måste jag säga, och de där kycklingarna är som bomull för själen! Härliga bilder!

  kram/ Iris

 8. Ååh vad mysigt det ser ut att plantera. Har aldrig gjort det (hehe) men känns som det vore pyssligt. Vore superkul om man kunde få lite tips hur man kan plantera med typ balkong (eller bara med ett fönster som har lite sol)… har aldrig planterat sååå kanske är helt ute och cyklar men känns inte helt omöjligt?

  Kramis

  http://www.tinis.me

 9. Såg just dokumentären – jag tänker likt du, att det här “ekorrhjulet” inte är hållbart för fem öre, och att värdera pengar högre än hälsa är galenskap. Systemet är sjukt!!!
  Härligt att du ställde upp! Jag är också en sådan som är mer skygg för människor men trivs i skogen. Strävar helt absolut mot ett mer hållbart liv i enkelhet. Kan hända blir vi grannar en dag 😉

  Allt gott!!

  http://lmd83.blogspot.se/

 10. Vilka härliga bilder! Jag drömmer då och då om att leva ett liv på landet så som jag är uppvuxen. Nu blev det ett hus i Skåne i ett bostadsområde och liten trädgård, men ändå blev det bra! Men det är så härligt att kika in på din blogg varje dag och få drömma sig bort eller bli inspirerad. Jag såg också ditt inslag i “de obekväma”, det var super. Jag hoppade av ekorrhjulet för snart 4 år sedan och betvivlar att jag någonsin kommer att hoppa på igen. Tack för att du bryter mark!

  http://www.hemmafrulivet.wordpress.com

 11. Underbar läsning! Och här kommer en härligt nylanserad kanal för trädgårds- och odlingsintresserade: http://www.odlingstv.se ! Det är gratis att titta, och gratis att prenumerera! Och så lägger vi upp nya intressanta klipp med inspiration, kunskap och allehanda spännande nyheter hela tiden. Varmt välkomna dit med:) /Jessica