DIY – Sänghimmel

Några önskade veta hur jag gjort sänghimmeln till spjälsängen – så jag tänkte bjuda på en liten DIY för det hela är mycket enkelt. Jag borrade upp en rejäl konsol på väggen, mitt ovanför spjälsängen. (Ju större konsol desto mer sticker den ut ifrån väggen och desto större blir sänghimmelns tak). I mitt fall målade jag konsolen blå för att ta upp den ljusblå rutan i tapeten. Sedan hängde jag helt enkelt över ett tunt spetstyg jag hade i gömmorna. Det sitter fast rätt så stadigt på konsolen – men vill man fästa det ytterligare så kan man rynka tyget på mitten och sy fast en bit kardborreband över rynket. Och så limmar man/häftar fast andra biten av kardborren på själva konsolens överdel. På det sättet kan man lätt trycka fast sänghimmeln – men också enkelt ta bort den och tvätta och damma. Plus att den håller sig precis lagom rynkad.

De fina origamifåglarna som hänger ovanför spjälsängen fick jag av en trevlig gäst på min boksläppsfest. Perfekt barnmobil!

Det är så pirrigt att tänka på att det snart bor en liten bebis i det här rummet. Brukar bli stående här en stund varje dag och tänka på allt spännande som kommer ske.

Här hittar du fler inredningstips för barnrum/barnkammare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “DIY – Sänghimmel”

  1. Typ Krauta eller Jula eller så – minns inte riktigt =) kostade inte många kronor

 1. Supersött! Vad spännande med bebis, förstår det är lätt att fastna där i rummet och fundera på vem som bor där inne i magen 🙂

 2. Tråkmånsen och påpekstanten måste bara kommentera; att så fort bebben kan sitta/stå, dra i saker, BORT med den! Bebben kan trassla in sig och strypas.

  1. Det behöver man inte om man ser till att förankra tyget så att det inte går att dra upp och trassla in sig i =) Men man får vara lite lurig och förutseende då förstås

   1. Då får man verkligen va noga med att det varken går att dra upp eller ner. Ryser i hela kroppen när man hör om såna olyckor.

    1. Jag med. Känns förutom stryprisken att den där sänghimlen skulle kunna bli riktigt brandfarlig också med det där tunna spröda tyget. Brr! Nej, inget för min bebis skulle det vara men visst är det fint. Fast hellre över de vuxna människorna i så fall…

  2. Jag vill gärna också vara delaktig i detta påpekande. Har spenderat fyra veckor på neo och de var stenhårda, inte ens ett litet gosedjur fick finnas i sängen. Allt för kvävningsriskens skull. De på neo och barnakuten är de som får se de olyckor vi sällan hör något om. Synd, för det var fint piffat.

  3. MÅSTE tråkmånsen och påpekstanten verkligen kommentera? Är du säker på det? Jag önskar att alla åsiktsmaskiner kunde tänka över saken en extra gång innan åsikten yttras- kanske är det så att man inte MÅSTE kommentera tråk-kommentarer. Kanske är det så att den där tråk-kommentaren egentligen är helt onödig och bara till för att rättfärdiga författarna till desamma- kan det vara så, tro?

 3. Clara! Vilken fantastisk blogg! Om jag blivit sugen på att skaffa egna höns 🙂

  Läste tidigare inlägg om tandkräm och ville bara tipsa om något jag gör för att göra tänder och tandkött extra glada, till och med resten av kroppen då massvis av bakterier som annars sväljs rensas ut; jag gurglar munnen i ca 20 minuter med en matsked ekologisk kallpressad kokosolja antingen morgon eller kväll (oil pulling på engelska, en supergammal ayurvedisk metod). Jag tycker det funkar kanon, googla för mer info.

  Allt gott!

 4. Sänghimmel över barnsängen är verkligen så mysigt och jag inbillar mig att bebben gillar att ligga omsluten därunder. Hur som helst: Enkelt och bra tips!

 5. Fiffigt Clara. Ska tipsa vidare – själv har jag lämnat barnafödandet bakom mig.

 6. Å jag är så nyfiken på när det är dags för dig! Jag har 16 långa dagar kvar till bf av lillgroda. Du är jättefin!

 7. Du har både kudde och täcke också märker jag! Farliga grejor! Bebisar ska ju helst sova på en ohyvlad bräda på golvet pga kvävningsrisken;) jag har både mobil, gosedjur, täcke och kudd och jag har (heller) inga planer på att dräpa min bebis;) kram!!