Nya badrummet

Snart, snart är vårt badrum färdigt. Det känns så lyxigt att jag nu faktiskt kan tvätta håret och bada uppe i huset istället för nere i vår kalla oinredda källare! Handfatet var dock sprucket när det levererades så vi får vänta i någon vecka till på att få ett nytt. Men det mycket efterlängtade badkaret har som ni ser kommit på plats! Ett härligt djupt gammalt badkar i gjutjärn! Det har jag drömt om sedan jag var liten. Dock var det länge osäkert om badkaret skulle rymmas i vårt minimala badrum. Men det gick in med en centimeters marginal så jag kunde tillslut andas ut (har legat vaken över detta flera nätter nämligen).

Jag tycker att badkaret är så vackert med sin rostiga utsida och ville behålla det precis så, men samtidigt skydda det mot ytterligare rost och missfärgning. Men när man renoverar och tänker utanför ramarna kan det bli lite besvärlig, för då jag ringde runt till varje färgaffär i stan och frågade om någon lämplig behandling fick jag mycket konstiga svar. Någon  undrade om jag skämtade eller menade allvar? Vem fasen vill behålla ett rostigt gammalt badkar? Köp ett nytt för tusan! Någon annan sa att badkaret var värdelöst och borde slängas och ytterligare någon föreslog en trestegsbehandling för giftig för att få göra på saker som ska stå inomhus. Tills jag pratade med byggnadsvårdskunniga personer som helt enkelt föreslog en impregnering med linojlja. Linolja används bland annat för att impregnera underredet till bilar och skydda mot rost så det kändes som en robust lösning.  Så vi linoljade alltså utsidan och det har funkat hur bra som helst!

Känslan sitter i detaljerna (speciellt i ett badrum där mängden inredning är begränsad )så jag har lagt ner lite extra jobb på att hitta fina kranar, handfat och en toalettstol i äldre stil.

Som vår toalett som spolas på sidan och har en vacker sits i körsbärsträ.

Här finns fler bilder som visar skillnaden mellan det gamla och det nya badrummet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 kommentarer på “Nya badrummet”

 1. Åh berätta mer om vart ni köpt toalettstolen. Hur fint som helst med den där spolknappen!

 2. Men en sådan fin smak du har Clara. Vilket fint badrum. Jag blir lindblomsgrön av avund. Bor själv i timmerhus så kakel och klinkers är big nono..no. Tråksamt. Att blandarrören är inbyggda är en riktigt gammaldags fin detalj. Själv vågar inte bygga in för jag gillar att ha koll på rören och kopplingarna. Grattis till varmt och skönt badrum! 🙂

 3. Vad fint badrummet är, vilket läckert kakel på golvet, älskar grönt. Badkaret är så fint och övrig inredning också. Måste vara underbart för er att ha ett badrum att njuta i.

 4. Hej! Skulle gärna vilja få info om var du har köpt golv, toalett, kranar osv. Vi ska också renovera och dessa saker skulle passa perfekt även hos oss!

 5. Istället för att kommentera med frågor och vänta på svar, som kanske inte kommer. Googla!!
  😉

 6. Ser väldigt fint ut! Men har du tänkt på att det blir väldigt fuktigt i badrum och kondensvatten från badkarets rostiga utsida kan droppa ner på golvet. Och vatten med rost i missfärgar ju tyvärr en hel del. Hade ju varit synd att få rostfläckar på det nya fina golvet!

 7. Åh, så fint! Vi har precis köpt vårt första hus, ett tjugotalshus som renoverats en hel del genom åren och tyvärr i en – för vår smak – för modern tappning. Så när vi i vår ska renovera badrummet vill vi försöka i så stor utsträckning som möjligt hitta material som är tidstypiska. Skulle därför uppskatta väldigt mycket om du kunde tipsa lite om var du har inhämtat kunskap om byggnadsvård och varifrån materialen till ert badrum kommer! 🙂

  1. Kolla sommar med Ernst annars. Han har renoverat ett hus från 1920-talet och har använt mycket från gysinge centrum för byggnsdsvård. Köket blev dock inte så tidstypiskt, för mycket vitt. (: vad roligt att byggnadsvärde ett hus, lycka till med allt (:

 8. Ett tips till renovering av slitna saker, som bara ska bevaras i nuvärande läge är att fråga på näraste historiska museet. De brukar ha kontakt til hantverkare/arkeologer vars jobb det just är att göra sådanna grejer.

 9. Måste bara skriva en rad och berömma din ljuvliga inredning. Badrummet ser fantastiskt ut, och hela ert hem andas verkligen frid och harmoni. Så fint!

 10. Hej!
  Verkligen fint ni får det.
  Jag har ett stort gammalt gjutjärnsbadkar hemma som tyvärr är missfärgat och färgen flagnar på insidan. Utsidan är helt välbehållen. Har ni behandlat insidan och vilka tips fick du där?! Jag har också fått en massa konstiga svar… Känns inge kul att bada när färgen flagnar eftersom man inte vet vad det är för färg!

 11. Hej hej!

  I detta nu pågår ett folkmord av palestinier. Det kanske kan kännas att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.

  Min vän har formulerat ett mail som hon har skrickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.

  Tack!

  http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

 12. Hade varit roligt att få se fler bilder från badrummet! Lite mer helhet, det ser ju så fint ut! 🙂