Snart, snart är vårt badrum färdigt. Det känns så lyxigt att jag nu faktiskt kan tvätta håret och bada uppe i huset istället för nere i vår kalla oinredda källare! Handfatet var dock sprucket när det levererades så vi får vänta i någon vecka till på att få ett nytt. Men det mycket efterlängtade badkaret har som ni ser kommit på plats! Ett härligt djupt gammalt badkar i gjutjärn! Det har jag drömt om sedan jag var liten. Dock var det länge osäkert om badkaret skulle rymmas i vårt minimala badrum. Men det gick in med en centimeters marginal så jag kunde tillslut andas ut (har legat vaken över detta flera nätter nämligen).

Jag tycker att badkaret är så vackert med sin rostiga utsida och ville behålla det precis så, men samtidigt skydda det mot ytterligare rost och missfärgning. Men när man renoverar och tänker utanför ramarna kan det bli lite besvärlig, för då jag ringde runt till varje färgaffär i stan och frågade om någon lämplig behandling fick jag mycket konstiga svar. Någon  undrade om jag skämtade eller menade allvar? Vem fasen vill behålla ett rostigt gammalt badkar? Köp ett nytt för tusan! Någon annan sa att badkaret var värdelöst och borde slängas och ytterligare någon föreslog en trestegsbehandling för giftig för att få göra på saker som ska stå inomhus. Tills jag pratade med byggnadsvårdskunniga personer som helt enkelt föreslog en impregnering med linojlja. Linolja används bland annat för att impregnera underredet till bilar och skydda mot rost så det kändes som en robust lösning.  Så vi linoljade alltså utsidan och det har funkat hur bra som helst!

Känslan sitter i detaljerna (speciellt i ett badrum där mängden inredning är begränsad )så jag har lagt ner lite extra jobb på att hitta fina kranar, handfat och en toalettstol i äldre stil.

Som vår toalett som spolas på sidan och har en vacker sits i körsbärsträ.

Här finns fler bilder som visar skillnaden mellan det gamla och det nya badrummet.