Nu ska ni få se lite före och efterbilder på mitt badrum. För att det inte finns något roligare än före och efterbilder.

 renovera gammaldags badrum toalett äldre hus

Det här är en mäklarbild från när vi köpte huset. Badrummet är pyttelitet och egentligen inte avsett för att vara badrum utan endast toalett. Som så ofta i gamla hus. Men vad ska man göra? Man får utgå från de förutsättningar som finns. Första åren använde vi inte detta som badrum utan duschade i en gammal duschkabin i vår kalla, oisolerade källare. På den tiden drog jag mig för att gå och duscha…

 renovera gammaldags badrum toalett äldre hus

Här har vi påbörjat rivningen av badrummet. Sjukt jobbig renovering trots att det är pyttelitet utrymme. Så många svettiga beslut och det svettigaste av allt var ifall vi skulle rymma badkaret vi fått av en granne. Vi hade typ två centimeter att spela med.
 renovera gammaldags badrum toalett äldre hus byggnadsvård

Men det gick! Gjutjärnsbadkaret passade perfekt. Här badar vi massor och fördriver många långa eftermiddagar med barnen.

 renovera gammaldags badrum toalett äldre hus byggnadsvård

Utsidan av badkaret strök vi med linolja för att det skulle få en skyddande hinna och inte fortsätta rosta. Insidan var det inget fel på så den behöll vi som den var.
036A06231-700x877 renovera gammaldags badrum toalett äldre hus byggnadsvård

Vi övervägde en högspolande toalett vid renoveringen men vår rörmokare avrådde oss då han installerat några sådana och de varit av väldigt bristande kvalitet och konstruktion. Denna toalett i gammal stil fick bli en kompromiss.

 renovera gammaldags badrum toalett äldre hus byggnadsvård

Ja det var mitt lilla badrum det! Här trivs jag bra även om det förstås hade varit trevligt med dubbelt så många kvadrat. Men det fyller sin funktion och det är ju huvudsaken!  Inköpsställen hittar ni i detta blogginlägg