Grön krispig grönkål på skärbräda.

En bloggläsare tipsade om att man kan göra chips av grönkål och då kom jag ihåg hur gott det är!

Perfekt sätt att ta tillvara på grönkålsskörden.

Speciellt varma dagar när man är sugen på något salt.

Grönkål i durkslag.

Så här gör jag mina grönkålschips:

Skölj bladen, och repa av den tjocka stammen och släng bort den.

Riv bladen i mindre bitar.

Ringla över generöst med olja och massera in oljan i grönkålen så att den blir helt indränkt.

Grönkål i ungsfastform redo för ungen på köksbord med sommarblommor.

Strö över salt.

Lägg i en ungsfast form eller på en plåt och kör i ugnen i ca tio minuter på 200 grader.

Färdiga chips av grönkål som behållit sin gröna färg.

Servera och njut!

Jag älskar grönkålschips och det bästa är att Jakob inte gillar dem alls så att jag får allt för mig själv!

Så gör du nyttiga chokladbollar!