Det stora kalaseriet

Å vad vi har kalasat idag! Kalasat tills vi blivit alldeles snurriga (och ärligt lite illamående av alla sötsaker!)

Eftersom Bertil och Jakob fyller dagarna efter varandra firar vi dem samtidigt. Perfekt för Jakob att hamna lite i skymundan, han som hatar ståhej kring sin egen person.

Igår dekorerade jag och Bertil hela köket med girlander, serpentiner och ballonger. Mycket skare va!

Alla fina paktet

En färgsprakande kalasbukett

Fikabuffén till efterrätt med bland annat gräddtårta, chokladbollar, kanelknutar och hallonkakor.

Bertil öppnade presenter

Och fick sånt han hade önskat sig

Tycker att det är fint att servera kakor i skåla istället för på fat. I skålar känns de lite mer som smågodis! Hela dukningen gick i pasteller av olika sort! Duken är en gardinkappa jag funnit på loppis. Skulle verkligen velat ha den som klänningstyg!

Folk var finklädd i en sjuttio år gammal skjorta och jag i förra säsongens Maria Westerlind

Sprutande eld vill man ju ha på kalas!

Gräddtårta med hallonsylt, marsansås, mosad banan och grädde som fyllning. Som mamma brukade göra den.

Nu ligger jag helt sockerbakis i sängen och försöker hålla mig vaken någon timme till. Lillgrabben somnade med sina presenter bredvid sig i sängen. Precis som det ska vara när man fyller fyra!

Sedan den här dagen har Bertil blivit äldre och hunnit fira 6-årskalas som du kan kika in i länken.

Den första födelsedagen är förstås speciell som när Folke firade sitt 1-års kalas och vi hade sommarblommor på bordet.

Vet att många fyller år just på våren och därför vill jag tipsa om bra kalastårtor och behöver du mer inspiration så kolla in boken Kalas som jag och Annakarin Nyberg gjort.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Det stora kalaseriet”

 1. Tänk att lilla godingen redan fyller fyra! Var ju bara några månader sedan vi höll andan och väntade på att han skulle komma till världen 🙂 Tiden flyger iväg! Underbart kalastema också <3

 2. Vilka härliga färger på kalaset! Älskar kopparna vill själv ha såna, mormor har en teservis i de färgerna som jag gärna vill få men vet inte riktigt om hon vill ge bort den däremot haha 🙂

 3. Åh vilket fint kalas han fick!! 😀 Får mig att längta tills min son fyller 1 år <3 Den där fina väskan han fick i paket med kartor på är galet fin. Var får man tag på en sådan? 😀

 4. Hej!
  Jag har funderat på det här med att klä sig när man ammar. Min dotter är två månader och jag har jättemånga fina klänningar som jag gärna skulle vilja använda nu men jag känner att det inte funkar då de inte har knappar fram. Hur löser du det med amning och klänningar som man skulle kunna säga inte är särskilt amningsvänliga, tex denna underbara klänningen du hade på kalaset? Det hade varit tråkigt att inte kunna använda 3/4 delar av garderoben i åtminstone ett halvår till.
  Kram!

 5. Grattis till de berörda!
  Innehållet i tårtan är så som jag helst gör det. I år provade jag att ha ett lager med äppelmos, det andra med sylt. Gott!

 6. Det ser härligt ut på dina bilder! Så fint ni gjort! Och grattis till Bertil och Jakob:)