Så får du riktigt frasiga våfflor

Trave med våfflor på guldkantad tallrik.

Hård grädde i smeten ger galet frasiga våfflor! Igår ägnade jag nästan hela dagen åt att fota ett fint hemma-hos-reportage som kommer i en tidning här framöver. Jag älskar att göra den typen av jobb men blir också otroligt trött av att fota.Det känns som att det brinner i huvudet av alla intryck. Svettas som en gris gör jag också.

När jag kom hem ställde jag mig och gjorde våfflor och kokade blåbärssylt till middag åt småpojkarna. Bebisen tryckte i sig sex stycken. Våffeldagen är ett så himla bra påfund!

Nu kanske ni lessnat på våfflor efter gårdagen men om inte bjussar jag på mitt bästa recept med sjukt mycket grädde och sjuuuuukt mycket fras!

Till en bra våffelsmet behöver du:

4 dl mjöl

3 dl vatten

1 krm salt

4 dl vispgrädde

3 msk smält smör

Så här gör du frasiga våfflor:

Vispa mjöl, vatten och salt och låt stå i rumstemperatur i en kvart.

Vispa grädden till hårt skum och blanda i smeten.

Pensla våffeljärnet och grädda.

Lägg våfflorna på ett galler i ugnen (med svar ugnsvärme) så behåller de sin frasighet till serveringen.

Då hade jag våfflor i öronen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Så får du riktigt frasiga våfflor”

  1. hahaha ja han äter betydligt mer än sin storebror som är en spinkis som är otroligt liten i maten just nu

 1. Hihi! Älskar att dina recept alltid är ordagrant ur Bonniers kokbok.
  Gulle dig! Det är min favorit också!

  1. Ja det är en toppenkokbok! Gillar speciellt pajrecepten! Det här receptet kommer dock från min farmor men var hon tog det har jag faktiskt ingen aning om =)

  2. Det var nog därifrån:-) sitter och planerar middagen (våfflor) med boken framför mig och läser din blogg, och det är exakt samma! Puss på dig!

   1. Min farmor har varit död i femton år så det var nog inte därifrån men kanske ur en äldre Vår Kokbok eller något och så har receptet förts vidare till nya kokböcker

 2. Du menar väl inte sex stora våfflor med fem små hjärtan i varje? Jag är proppmätt efter tre våfflor, alltså 15 hjärtan!

 3. Så kul med en matglad bebis! Min är väldigt kräsen. Men såklart fick han i sig nån bit våffla igår! 🙂

 4. Helt stum över att en spädbebis kan äta mer mat än en vuxen arbetande man… Snacka om noll koll på barn här… (menar mig själv naturligtvis)

 5. Våfflor har aldrig varit min starka sida men jag ska nog prova ditt recept för mors recept är lite klurigt med äggvita som ska vispas hårt och sen vändas ner osv.

 6. Jag hittade ett urgammalt recept i min svärmors kök, på äggvåfflor. Sambon som påstod att han aldrig har gillar våfflor fick vackert smaka en, vilket resulterade i att jag fick stå och göra 3 satser med våfflor till honom och hans bror för att de tyckte att de var så goda. Fraset fanns inte i de våfflorna, och jag har heller aldrig gillar frasvåfflor. Mjuka ska de vara, men inte vattniga. Kokboken var daterad 1930-någonting, och finner jag en liknande på någon antikmarknad följer den med hem. 🙂

  1. Åh vad kul! Det måste jag prova – vi som har så mycket ägg. Ska leta fram någon gammal kokbok för recept =)

   1. Här gör vi ofta våfflor med ägg, brukar följa Arlas recept. Blir gott men mer matigt liksom.

    Just nu är jag oerhört sugen på äkta frasvåfflor så blir att testa detta receptet ikväll. Vi hade kommit överens om att det nog inte skulle orkas med att laga våfflor ikväll men jag tror att jag precis ändrade planen 😀😀 tack för receptet och inspirationen! 💜

 7. Alltså hur underbart att Folke käkade 6 våfflor!! 😀 Hans lilla mage måste blivit så stor! 😀

 8. Alltså! WOW! Jag säger då det. Har kämpat med mitt fina våffeljärn i gjutjärn för att få till frasiga fina våfflor men i n g e t har funkat, det har bara klibbat fast på laggarna och våfflorna har delat på sig trots mängder med smör. Men nu! Med detta recept är våfflorna bara såååååå frasiga och gräddandet går som en dans! Tck för att du delar med dig! 🤗😁