Trave med våfflor på guldkantad tallrik.

Hård grädde i smeten ger galet frasiga våfflor! Igår ägnade jag nästan hela dagen åt att fota ett fint hemma-hos-reportage som kommer i en tidning här framöver. Jag älskar att göra den typen av jobb men blir också otroligt trött av att fota.Det känns som att det brinner i huvudet av alla intryck. Svettas som en gris gör jag också.

När jag kom hem ställde jag mig och gjorde våfflor och kokade blåbärssylt till middag åt småpojkarna. Bebisen tryckte i sig sex stycken. Våffeldagen är ett så himla bra påfund!

Nu kanske ni lessnat på våfflor efter gårdagen men om inte bjussar jag på mitt bästa recept med sjukt mycket grädde och sjuuuuukt mycket fras!

Till en bra våffelsmet behöver du:

4 dl mjöl

3 dl vatten

1 krm salt

4 dl vispgrädde

3 msk smält smör

Så här gör du frasiga våfflor:

Vispa mjöl, vatten och salt och låt stå i rumstemperatur i en kvart.

Vispa grädden till hårt skum och blanda i smeten.

Pensla våffeljärnet och grädda.

Lägg våfflorna på ett galler i ugnen (med svar ugnsvärme) så behåller de sin frasighet till serveringen.

Då hade jag våfflor i öronen!