Lammstek med rosmarin och andra kryddor på toppen.

I år har vi bestämt oss, att förutom grisarna och hönsen även har får i jordbruket.

Vi tänkte börja med fyra, fem stycken och så får vi testa och se hur det känns.

Har vi får vore det roligt att lära sig ta rätt på ullen också – även om det känns som ett lite större projekt.

Vi kommer i alla fall vara självförsörjande på fårkött nästa år.

Strax stundar påsken och då är ju lammkött en klassiker. Jag köper alltid bara ekologisk och några år har jag köpt från en gård i grannbyn.

Till en god lammstek behöver du:

1 kg lamm

1 citron, saft och skal

2 vitlöksklyftor

2 tsk honung

salt

peppar

2 finhackade kvistar rosmarin

smör

Så här lagar jag den urbenade lammsteken:

Riv det yttersta gula skalet av en citron och lägg i en skål. Pressa sedan ner juicen i skålen.

Riv vitlöksklyftorna och blanda i honung, salt och peppar.

Repa av bladen från rosmarinen och finhacka dem. För ännu mer smak kan du även mortla dem!

Klappa in marinaden på lammsteken.

Lägg den i en ugnsfast form och hyvla sedan över lite  smör.

Kör den i mitten av ugnen på 225 grader, i femton minuter tills steken har fått färg.

Sänk sedan temperaturen och låt lammet tillagas i 150 graders värme. Använd en stektermometer för att kolla när den är klar – innertemperaturen ska vara ca 60 grader.

Ta ut och låt köttet vila 20 minuter i folie innan du skär upp det och serverar.

Här finns fler tips på goda rätter till påsk.