Det finaste jag vet Àr gamla sommarstugor med ett hopplock av allt möjligt. SÄ lÄngt frÄn tillrÀttalagda smakfulla inredningsbloggar och tidningar som man kan komma! Lite sÄ vill jag att mitt hem ska kÀnnas pÄ sommaren. Som ett rart gammalt ratigt sommartorp dÀr en mormor plockat ihop sÄnt hon gillar och sÄnt som blev över. HÀr följer nÄgra av ingredienser som skapar stilen.

PlĂ„tburkar. Och en gammal handukshĂ€ngare med en broderad bonad utanpĂ„.  En skruttig liten vas/urdiskad konservburk med nĂ„gra pelargonkvistar eller Ă€ngsblommor.

Ett gammalt smörkrus för blommorna. En kammarljusstake i mÀssing, emalj eller tenn. Och en tidningshÄllare pÄ vÀggen. Och blommiga tapeter. Eller tapeter med rutor.

Massa Àngsblommor och förstÄs massa trasmattor! GÀrna skomakarlampor och fÀrgglada gamla retrokök

Brickor och brickband pÄ vÀggen. SmÄrutiga gardiner och bröstpanel i köket.

Tunna spetsgardiner

Eller gardiner av vackra gamla lakan. Och trÀgolv. Eller linoleum!

Massa emaljgrejer. Och fotogenlampor. Och gamla kockumtrattar och silar. Och Àgg och smör som stÄr framme.

Gamla pappersbonader eller hötorgskonst och gÀrna placerad pÄ lite udda stÀllen. Som ovanför en ytterdörr eller inuti en garderob. SÄ dÀr som min farmor skulle ha gjort det!

Ett sprucket krus eller mjölkkkanna för blommorna

Skafferiburkar för mjöl eller salt eller socker. Och stringhyllor!

Inte att förglömma – praktiska gamla förvaringsfickor för alla ens tio korkar och snören…

En vedspis för varmvatten eller regniga dagar. GÀrna en korgstol och en hund ocksÄ

Blommiga kaffekoppar och sju sorters smÄkakor. Och förstÄs gÀrna en skön gungstol att sitta i eller en mysig kökssoffa. Kommer ni pÄ nÄgot mer? Jag vet dÄ i alla fall en sak jag glömt nÀmna och det Àr en vÀggklocka som tickar högt och ringer varje hel och halvtimme. En sÄdan som hÀngde hos mormor och som drogs upp varje kvÀll innan lÀggdags. En sÄdan vill jag ha. Det stÄr nÀst pÄ tur tÀnker jag!

Min lathund för att hitta rÀtta torpkÀnslan