Det finaste jag vet är gamla sommarstugor med ett hopplock av allt möjligt. Så långt från tillrättalagda smakfulla inredningsbloggar och tidningar som man kan komma! Lite så vill jag att mitt hem ska kännas på sommaren. Som ett rart gammalt ratigt sommartorp där en mormor plockat ihop sånt hon gillar och sånt som blev över. Här följer några av ingredienser som skapar stilen.

Plåtburkar. Och en gammal handukshängare med en broderad bonad utanpå.  En skruttig liten vas/urdiskad konservburk med några pelargonkvistar eller ängsblommor.

Ett gammalt smörkrus för blommorna. En kammarljusstake i mässing, emalj eller tenn. Och en tidningshållare på väggen. Och blommiga tapeter. Eller tapeter med rutor.

Massa ängsblommor och förstås massa trasmattor! Gärna skomakarlampor och färgglada gamla retrokök

Brickor och brickband på väggen. Smårutiga gardiner och bröstpanel i köket.

Tunna spetsgardiner

Eller gardiner av vackra gamla lakan. Och trägolv. Eller linoleum!

Massa emaljgrejer. Och fotogenlampor. Och gamla kockumtrattar och silar. Och ägg och smör som står framme.

Gamla pappersbonader eller hötorgskonst och gärna placerad på lite udda ställen. Som ovanför en ytterdörr eller inuti en garderob. Så där som min farmor skulle ha gjort det!

Ett sprucket krus eller mjölkkkanna för blommorna

Skafferiburkar för mjöl eller salt eller socker. Och stringhyllor!

Inte att förglömma – praktiska gamla förvaringsfickor för alla ens tio korkar och snören…

En vedspis för varmvatten eller regniga dagar. Gärna en korgstol och en hund också

Blommiga kaffekoppar och sju sorters småkakor. Och förstås gärna en skön gungstol att sitta i eller en mysig kökssoffa. Kommer ni på något mer? Jag vet då i alla fall en sak jag glömt nämna och det är en väggklocka som tickar högt och ringer varje hel och halvtimme. En sådan som hängde hos mormor och som drogs upp varje kväll innan läggdags. En sådan vill jag ha. Det står näst på tur tänker jag!

Min lathund för att hitta rätta torpkänslan