Ånglok och slottsruiner

När vi vaknade igår hängde regnmolnen tunga på himlen så vi bestämde oss för en utlykt!

Till Gräfsnäs slottsruin närmre bestämt.

Vi gick runt i de läskiga mörka hålorna med pålagd spökmusik och det var nästan lite för spännande för en fyraåring med stor inlvelseförmåga. Så vi gick ut igen

Vansinnigt fina omgivningar. Och jag njöt dem.

Efter lunch på kaféet blev det lek i parken

Sedan bestämde vi oss för att ta ångloket till Anten. En underbar liten resa på drygt en mil – med ett riktigt gammalt ånglok

Där allt är tidstypiskt och fint! Kolla bara in grabbarnas utstyrslar.

Jag må se lite deppad ut på bilden men det var jag inte. Resan var väldigt rolig och jag samlade som en bonus på mig en massa husinspiration från alla fina gårdar vi passerade. Finns så många vackra hus i den här landsändan.

Snygg affisch i stationshuset

Som var tidstypiskt inrett

Väldigt inspirerande färgval  – jag tog massor av bilder för renovering i tidsenlig stil!

Ja men ni ser ju – hur vackert som helst. Kan verkligen rekommendera en utflykt hit. Perfekt för en mulen sommardag – men förstås ännu finare i värme och solsken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Ånglok och slottsruiner”

 1. Åh vilken härlig utflykt! Jag älskar att åka tåg, och det här såg ju helt underbart ut! Dit ska jag absolut åka någon gång och drömma mig bort till gågna tider! 🙂

 2. Hej, det ser jättehärligt ut, vi tänkte ev åka på utflykt dit imorgon och funderar även på att åka med tåget! Vet du om det går att ta med barnvagn på tåget? Mvh Marianne

  1. Hej

   Det är inga problem att ta med sig barnvagnar och även snälla hundar går bra. Vi har gott om plats för dessa ombord. Vi kan även ta rullstolar då en vagn är anpassad för detta och försedd med rullstolslyft.

 3. Det är sommar. Även om molnen är grå. Jag tycker att det är viktigt att ta vara på den ändå, så bra att se att någon annan gör det med. Älskar utflykter!

 4. Hej Clara! Vad kul att se att ni är i vår del av Sverige o upptäcker smultronställen såsom Gräfsnäs!

 5. Åh, jag kommer ihåg Anten-Gräfsnäs från när jag var barn.
  Har försökt få med min sambo dit i två år nu men inte blivit av ännu, dock är det ju fortfarande en bit kvar utav sommaren!
  Ett ställe jag verkligen kan rekommendera om ni beger er mot Göteborg är Gunnebo Slott och slottsträdgårdar som ligger mellan Mölndl och Mölnlycke, där är det fint!

 6. Förstår upplevelsen! Var själv på Gripsholms slott i veckan, och passade på att åka ångtåg mellan Mariefred och Läggesta. Både slott och ångtåg var trevliga sommarupplevelser!

 7. Så roligt att ni var nästan hemma hos mig som bor i trakterna. När jag åkte det tåget som barn så trodde jag att den sidan av sjön var Frankrike, för att jag åkte med min moster som bodde där och hennes franska vän! så när jag hälsade på släkt som bodde på andra sidan sjön så tittade jag till gräfsnäs och tänkte att det var frankrike, haha!