Svärta spisen

När jag var i Göteborg passade jag på att besöka Byggfabrikens nya butik och köpa lite smått och gott. Livsnödvändiga grejer! Som lampolja till mina fotogenlampor, en handukslist till badrummet samt några små tvinnade krokar. Och sist men inte minst – spissvärta. Som ni ser här är spisen alldeles rostig och fläckig. Så det var hög tid att svärta den.

En sådan trevlig syssla på något vis. Jag kan precis se mormor framför mig när hon svärtar vedspisen!

Nu på sommaren eldar vi inte så mycket i den så då använder jag istället vedspisen som blombord. Fint det med.

Torparstil – detaljerna som ger rätta känslan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Svärta spisen”

  1. Ja man behöver ju verkligen sköta om dessa gamla spisar och då är ju spissvärta precis rätt! Jag följer byggfabriken på Facebook och det är verkligen en affär som jag vill åka till.

  2. Mysigt med en sådan spis i köket,, Och det blev verkligen snyggt med blommor och den där trälådan på också!

  3. Jättefint! Hur rengör ni den precis när ni lagat mat? Hur gör ni för att hålla det vita rent? Är också lyckligt lottad med en vedspis.

  4. Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om hur man sköter samt svärtar en vedspis? Ha det jättefint 🙂

  5. Åh vad jag önskade vårt kök hade en vedspis! Vårt hus är byggt 2011 och tråkigt nog så planerade inte de som byggde huset för en vedspis 🙁 det är ju rätt mycket jobb med att fixa det i efterhand…