Saltå kvarn-samtalen

Helgen i Stockholm var superfin och vädret visade sig från sin allra bästa sida. Det var också roligt att gästa UnderbaraBarn-mässan och träffa bloggläsare och andra trevliga människor och samtidigt få prata ekologi och mat. Jag såg att flera som inte bor i Stockholm önskat att de kunnat få höra samtalet mellan mig och Emelie Hansson. Så jag tänkte tipsa om ett annat frukostsamtal jag hade med henne för ungefär två år sedan. I Saltå Kvarns butik på söder.

Eftersom att Emelies är sakkunnig på Naturskyddsföreningen inom ämnena mat och jordbruk pratade vi om hur man ska tänka för att handla så klimatklokt som möjligt. På Saltå Kvarns hemsida finns dessutom flera andra samtal jag hållit i tidigare med gäster som Lady Dahmer om feminism, Annakarin Nyberg om Digitalt Entreprenörsköp, och Ulrika Dahl på Naturskyddsföreningen om kemikalier i hemmet.

Samtalen att se på in sin helhet finns här. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Saltå kvarn-samtalen”

 1. Viktigt att tänka på miljön, och även på sin egen hälsa när man köper livsmedel, eller ja alllt egentligen.

  Men just vad det gäller Saltå kvarn har jag vissa tvivel omkring deras ägare. Om du inte är det tycker jag du ska läsa på lite om antroposoferna. Är kanske inte Sveriges farligaste sekt. Men helt rent mjöl i påsen har de inte (nej det var inte ett försök till ordvits 😉 )

  1. Det börjar bli EXTREMT uttjatat med att ifrågasätta Clara VARJE gång hon skriver om Saltå Kvarn och deras samarbete.

  2. Maria, jag tycker inte att det är uttjatat. Det är ett ämne där Claras handlingar och åsikter verkar skilja sig från hur en del av hennes läsare handlar och tycker. Bra att det går att tycka olika – visst. Kommentarerna lyfter Saltå Kvarn som en problematisk samarbetspartner. Ingen säger att Clara är omoralisk på något sätt. Men Saltå Kvarn är inte för alla helt enkelt.

 2. Sponsras du verkligen av saltå kvarn? Så tråkigt i så fall, som läkare har man inte så mycket positivt att säga om deras ägare. Antroposoferna vägrar t.ex att låta vaccinera sina barn vilket förstör mycket av arbetet mot allvarliga sjukdomar.

  1. Jasså? Jag vet flera antroposofer som faktiskt visst vaccinerar sina barn. Några gör det när barnen blivit äldre än bebisåldern – men de gör det. Sedan har jag flera kompisar som INTE är antroposofer som ändå inte vaccinerar sina barn. Det är olika helt enkelt. Och även om jag själv är vaccinerad och vaccinerat mina barn tycker jag att det är befängt att kräva att andra ska göra samma sak med sina.

  2. Clara, nu kanske jag hänger upp mig på ett litet ord här men måste bara fråga varför du tycker att det är “befängt” att kräva att andra att andra människor ska vaccinera sig själv och sina barn? Jag menar inte att låta nedvärderande eller skeptiskt utan det är en ärlig undran.

   Väldigt Kul koncept för övrigt. Hoppas du fortsätter hålla dem så att jag själv får möjlighet att vara med någon gång. Inga planer på att hålla något liknande i Göteborg snart?

 3. Givetvis kan en inte kräva att andra ska vaccinera sina barn men hela tanken med vaccinationer faller ju tyvärr om inte tillräckligt många gör det, då uppnås inte flockimmunitet. Vaccinationer är ju inte bara till för att skydda den som vaccineras utan också de som av olika medicinska anledningar inte kan vaccineras.

  Vad gäller Saltå kvarn känns det tråkigt att de tar väldigt mycket betalt för biodynamisk odling som (till skillnad från t ex vanlig ekologisk odling) faktiskt bara är humbug. Jag tror det är därför många läsare reagerat negativt.

  Tack Clara för en i övrigt väldigt trevlig blogg!