Hela vintern har jag varit pĂ„ loppisjakt efter fina gamla gardinstĂ€nger. Tycker att det Ă€r svĂ„rt att hitta nya som Ă€r riktigt fina och tidstypiska – och mĂ€rkligt nog Ă€r det ocksĂ„ rĂ€tt svĂ„rt att fĂ„ tag i pĂ„ second hand. Men nu har jag funnit till alla fönster i hela huset samt nĂ„gra extra till dörröppningarna dĂ€r jag vill ha draperi.

Älskar dessa fina gamla stĂ€nger med sina smarta, enkla fĂ€sten och fina gardinringar.

Förutom ett helt gĂ€ng trĂ€stĂ€nger har jag ocksĂ„ hittat nĂ„gra extra fina i mĂ€ssing. ÅterstĂ„r att se vilket rum de ska fĂ„ pryda.

I matrummet agerar ett spetslakan draperi – men ett sammetstraperi eller ett möbeltyg med lite tyngd i fungerar ocksĂ„ som en ljuddĂ€mpare mellan rummen. Dessutom stĂ€nger de ute drag! För att minska kylan frĂ„n ytterdörren har vi vintertid ett rejĂ€lt ylledraperi som vi drar för pĂ„ insidan. Ett smart sĂ€tt att minimera vĂ€rmelĂ€ckaget frĂ„n huset.

Vackra fönster med sammetsgardiner