laxbiffar squash hyvlad

Squash med laxbiffar är en enkel och god sensommarmat jag ofta lagar. Squash har vi i parti och minut på åkern så det gäller att använda fantasin för att göra något nytt och roligt av den…

Hyvlad squash med citron och parmesan:

Räkna med knappt en normalstor squash per två vuxna ungefär. Hyvla squash med osthyvel. Salta skivorna lätt och lägg i ett durkslag en halvtimme och låt rinna av. Riv en rejäl bit parmesan fint. Riv det gula skalet av en citron och pressa ner saften. Blanda med squashen i en skål. Salta och addera mer citron om det behövs. Den ska vara syrlig i smaken!

Laxbiffar 4 portioner:

Lägg fyra portionsbitar lax i en matberedare tillsammans med ett ägg, salt, peppar och en vitlöksklyfta. Kör tills smeten tar ihop. Forma till biffar och stek i smör. Inte för länge så att de blir torra bara!

Blanda till en dressing på en burk crème fraiche, vitlök, salt och peppar. Samt någon färsk örtkrydda du tycker om. Basilika eller koriander är gott! Servera dressingen till laxen. Mums!

Du som gillar husmanskost – kolla in min klassiska laxpudding!