Hyvlad squash och snabba laxbiffar

laxbiffar squash hyvlad

Squash med laxbiffar är en enkel och god sensommarmat jag ofta lagar. Squash har vi i parti och minut på åkern så det gäller att använda fantasin för att göra något nytt och roligt av den…

Hyvlad squash med citron och parmesan:

Räkna med knappt en normalstor squash per två vuxna ungefär. Hyvla squash med osthyvel. Salta skivorna lätt och lägg i ett durkslag en halvtimme och låt rinna av. Riv en rejäl bit parmesan fint. Riv det gula skalet av en citron och pressa ner saften. Blanda med squashen i en skål. Salta och addera mer citron om det behövs. Den ska vara syrlig i smaken!

Laxbiffar 4 portioner:

Lägg fyra portionsbitar lax i en matberedare tillsammans med ett ägg, salt, peppar och en vitlöksklyfta. Kör tills smeten tar ihop. Forma till biffar och stek i smör. Inte för länge så att de blir torra bara!

Blanda till en dressing på en burk crème fraiche, vitlök, salt och peppar. Samt någon färsk örtkrydda du tycker om. Basilika eller koriander är gott! Servera dressingen till laxen. Mums!

Du som gillar husmanskost – kolla in min klassiska laxpudding!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Hyvlad squash och snabba laxbiffar”

 1. Tack för inspirationen med squash! Tycker att det är svårt att använda. Brukar använda den i en vegetarisk lasagne (med bl.a smakrik tomatsås och stekta champinjoner, tips!)

  Jag har två tips med laxbiffar – eller laxburgare. Dels att även använda lite paprika- och chilikrydda i och äta som burgare med antingen salladsblad som skal eller med hamburgarbröd. Min personliga favorit är helt klart Friscobrödet! Dels vill jag tipsa om en smakkombination som kan låta lite knepig; laxbiffar/laxburgare med en sås/dressing gjord på mosad banan och sweet chilisås. Det kan bli lite kladdigt i en burgare men det är helt fantastiskt gott!

 2. Åh detta recept ska jag testa! Du efterfrågade lite feedback tidigare i sommar. Här kommer lite från mig.
  Jag vill tacka för inspirationen om inredning i torpet för några veckor sen. Jag hade en tom vägg där jag ville ha något “gameldags”. Fastnade för brickbanden. Något sådant skulle passa perfekt. Någon dag senare hade jag sådan tur att jag hittade ett par fina brickor på loppis och i mammas gömmor fanns virkade brickband från 70 talet. 🙂 Din rabarbersaft gick hem här i huset. När jag frågade om jag skulle köpa saft eller koka en till omgång ville de ha mera rabarbersaft. Ett mycket gott betyg! Nästa sommar kokar jag din saft igen. 🙂

 3. I kylskåpet har vi en squash och en öppnad creme fraiche burk, samt ett ägg som var spräckt och inte kan kokas, i frysen lax och färska kryddor vi klippte och lade i frysen innan semestern. Känns som gjort för att göra denna rätt, tack för gott tips! 🙂

 4. Squashplättar är också gott. Gör en tjock plättsmet och riv ner rikligt med squash (smeten blir tunnare när squashen kommer i). Salta och peppra. Stekta kantareller, bacon eller stekt falukorv är gott till, ihop med lte gräddfil eller en klick creme fraiche.

 5. Åh så gott! Fiskbiffar har jag länge varit sugen på att laga, så tack för inspirationen. Gjorde en fuskvariant av tonfisk som blev helt ok, men lax är garanterat godare.

  Hoppas du får en fin helg!

 6. Ett recept som jag bara älskar med squash är squashgratäng. Perfekt som matlåda också.

  2 squash (typ den storlek som brukar finnas i butik)
  1 paprika valfri färg
  2 tomater alt 1 msk tomatpuré
  4 ägg
  1 dl olivolja
  2 vitlöksklyftor
  1 tsk dragon
  1 msk mjöl
  1 tsk bakpulver
  100 g riven ost

  Riv squashen grovt på rivjärn, finhacka paprika.
  Hacka tomaterna.

  Blanda squash, paprika och tomat och lägg i en oljad pajform.

  Vispa ihop ägg, olja, vitlök, salt, dragon, mjöl och bakpulver. Häll över grönsaksblandningen. Lägg på riven ost.

  Grädda i 35-40 min på 175 grader.

 7. Det var jättegott! Brukar sällan följa recept men detta var jag tvungen att prova – kommer definitivt att upprepas.