Rosensocker

rosensocker socker av rosenblad lavendelsocker syrensocker

Nu när trädgårdens rosor sjunger på sista versen passar det perfekt att göra rosensocker! Gott som smaksättning i efterrätter, te eller dekoration. Fin gåbortpresent dessutom! Plocka bladen från starkt doftande rosor och varva dem i en burk med socker. Stäng locket och låt stå. Jag tycker att det är fint när bladen är kvar i burken men man kan också sila bort dem efter några veckor.

På precis samma sätt kan man också göra lavendelsocker och syrensocker! Ja faktiskt av alla väldoftande, ätliga blommor.

Rosenvatten i bakning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Rosensocker”

  1. Fint. Vilket också påminner mig om att du satte granskottsirap för ett tag sedan. Blev det bra?

  2.  En helt frikopplad fråga. Vad heter färgen på luckorna i ditt kök? Nummer helst om du har.

  3. Vet du om att 90% av alla sockerbetsfrön är ägda av Monsanto? Det betyder att 90% av all socker är GMO.. nåt att tänka på. 🙂