Kräftskivan

r036A8228 kräftskiva

Igår kväll hade jag min vän Elina och hennes familj på kräftskiva. Som tur är är det mest jag och Elina som älskar kräftor och de andra äter paj och tillbehör. Desto mer kräftor till oss! Vi hade både kinesiska kräftor och småländska signalkräftor. De senare var betydligt godare.

kräftskiva 036A8193 kräftskiva

Gjorde en potatissallad också på vår egen färskpotatis….

kräftskiva 036A8352 kräftskivaSamt lök, dijonsenap, crème fraische och dill. Och salt!

kräftskiva 036A8243 kräftskiva

Folke var fin i sin sjömanskostym!

kräftskiva pyssel 036A8339

Jag dekorerade bordet med rönnbärskvistar, en riktigt skrynklig lila linneduk (älskar detta mode med skrynkliga dukar så man slipper stryka) och min ärvda servis Asiatisk Fasan.

kräftskiva 036A8211

Lavendellila och kräftrött. Fantastiskt vacker färgkombination. kräftskiva 036A8304

Fördrinken bestod av mynta, ginger beer, limesaft och socker. Samt krossad is.

kräftskiva 036A8317 kräftskiva 036A8324

Jag bjöd också på en enkel västerbottenspaj.

kräftskiva 036A8370

Sedan åt vi och sörplade och pratade om allt och inget till halv ett på natten och då hade tre av fem barn somnat men två tappra höll sig vakna. Himlarns fin kväll!

Här är receptet på fördrinken och min goda västerbottenspaj hittar du här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Kräftskivan”

 1. Vacker dukning, du lyckas alltid!
  Måste säga att jag tycker om formatet på bloggen, känns bra att du är din egen igen.

 2. 1. vad fin nya bloggisen är!! superkul ju!
  2. Även om jag inte gillar kräftor eller typ något man äter på kräftskiva så verkar det så mysigt! haha, vill också gå och få ha hatt och dricka snaps 😉

 3. Jag brukar inte lämna kommentarer på folks bloggar, men den här gången kände jag mig tvungen! Folke är så jädra söt!Som en liten docka i sina fina kläder. (han påminner om min ena son,född -14) Här hemma tar jag alla tillfällen som ges(även till vardag ibland) att få klä upp sönerna i olika sjömanskostymer. Mina barn tycker dessutom det är kul att få ha på sig “finkläder”,och den vägen tänker jag surfa på så länge det går. Tack för en trevlig blogg.

 4. Det ser så mysigt och vackert ut. Blir så glad av din blogg och dessutom lättar oron en stund när jag tittar in här. Oron över alls skit som pågår på alla håll i världen.
  Känner mig lugn och tänker på allt fint i livet och att barnen hos er ser ut att ha det så fint och mysigt, och med föräldrar som verkar ha mycket lust till livet och dess goda. Tack för en så fin bligg.

 5. Vilken härlig kräftskiva! Jag älskar kräftor, men även tillbehören är viktiga! Potatissallad har vi nig aldrig serverat, men gärna västerbottenostpaj, bröd och kex, ostar och kanske sånt som skaldjurspate eller ägg med topping 🙂