Min misslyckade alkoholdebut

Rödorange alkoholfri drink i genomskinligt glas på sommarbord.

Jo, det är sant.  Jag har druckit fast jag tänkte vara nykterist hela livet.
Det var nyligen och det var misslyckat – mer hör du i podavsnittet här under.  Där berättar Erica om sitt kluvna förhållande till alkohol färgat av barndomsminnen men också färskare erfarenheter. Dessutom gör vi punschciggarer helt utan alkohol eller tobak för att fira min nya veranda.
Tryck på playknappen här nedan och häng med oss!

Tack till Olov Antonsson som lånat ut sin musik Himlen över Hedlunda – finns i originalversion på Spotify.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Min misslyckade alkoholdebut”

  1. Hej Malin och Anna,
   jo ni har rätt. Det fanns ett fel tidigt i morse som löste sig senare under morgonen. Nu är allt i sin ordning.
   Har just fått veta att det ibland blir så att om man klickat igång en felaktig version av ett program så hänger den felaktiga versionen kvar ett tag innan den byts ut och man kan höra rätt version.

  1. “Skeda de sista trådarna av varpen”. Låter som ett kodord för något illegalt i mina slöjdokunniga öron.
   Skämt åsido Fredrika, jag gillar din blogg och har följt den ganska länge! 🙂

 1. Åh, jag älskar verkligen er podd! Den enda jag lyssnar på faktiskt, och jag gillar ert koncept! Jag ville kommentera bara för att jag så väl känner igen det där med att vilja gå från bordet direkt man ätit färdigt. Det kommer jag ihåg från min uppväxt också (vid middagsbjudningar med släktingar tex), man åt och sedan spred man ut sig i vardagsrummet direkt efteråt och vilade men fortsatte att prata:) Min mamma var alltid först med att säga: Ska vi inte sätta oss i soffan istället?

  Tack för en jättefin blogg! 🙂

 2. Är helt okunnig på hur man lyssnar på dessa nyheter (för mig). Hittar ingen playknapp o podbilden blir bara en bild för mig. Någon vänlig själ som vill berätta 🙂 ?

  1. Hej Ami,
   i bilden ser du den det gula rundade Play-knappen, den har en svart pil.
   Tryck på den svarta pilen så ska det fungera.

   Om du har en smart telefon kan du komma åt Appstore. I Appstore kan du söka på Acast och ladda ner den den appen.
   Där kan du sen söka upp En Underbar Pod och lyssna den vägen istället. Likande går att göra i iTunes och andra ställen där poddar finns.
   Lycka till!

   1. Tack! Till slut rågade jag vända på min mobil, från stående till liggande, och då blev bilden helt annorlunda. Den svarta pilen och playknappen kom fram o all text också. Inte lätt med tekniken när man börjar bli gammal. Gammal blkr jag nog aldrig ;).

    1. Så bra att du skrev att det blev annorlunda när du vände på mobilen för jag kunde inte heller se någon i play-knapp förrän jag läste det och provade samma. Nu får jag också lyssna idag 😀

    1. Hejsan! Vad märkligt att den inte finns där. Den finns dock i både itunes och på acast =) välkommen att lyssna

 3. Åh, måste lyssna på er pod, har inte hunnit än!
  Spännande, det ska jag göra under arbetsdagen tror jag 🙂
  /Fanny

 4. Känner helt igen mig i att vilja sätta mig lite bakom efter maten. Jg känner mig mer fokuserad o delaktig i samtalet runt bordet då! Ibland kan det räcka att skjuta ut stolen o lägga upp fötterna på stolen bredvid…
  Jag tycker nog inte att det hjälper att föreslå soffan, för då sitter ju alla axel mot axel där istället…

  1. Håll appen öppen och stå inne i vårt avsnitt och tryck på vår gula bildlogga så att den förstoras. Svep sedan med fingret från höger till vänster så bläddrar du bland bilderna =)

 5. Åhhh…. Har inte lyssnat helt klart på podden, måste bara få skriva ner mina tankar direkt ! Clara, det du beskriver runt middagen är vad jag självklart av egen erfarenhet skulle kalla HSP-personlighet ! Och så underbart för dig att upptäcka och förstå det nu! Om du har förstått, om du inte har det så finns mycket att läsa om just det, stora dörrar öppnas när man lägger sitt livspuzzel. Vilken drivkraft du har, det vet vi, och vilket behov av enskildhet ,det är så typiskt för den personligheten! Underbart! Hejja dig !

 6. Tack för den fina podden! Jag känner så igen mig i din middagsbeskrivning, du satte ord på allt. Har också konstaterat att jag orkar inte vara bakis, o har nästan helt valt bort alkohol. Kram till dig o Erika, ser fram emot nästa avsnitt

 7. Bra pod 🙂 Följer ganska många bloggar och jag älskar Claras blogg just pga. att det inte figurerar vinglas på de fantastiskt vackra bilderna. Nu fick jag ju förklaringen till varför. Det har börjat störa mig att så många kända bloggare alltid ska ha ett vinglas inpetat på bilder eller referera till vindrickande i sina texter. Undrar också vad för ras Melker är, och hur gammal han är? Hälsningar från Klara (med K:)

 8. Jag älskar er podd, särskilt mycket när Clara pratar om att vara introvert och högkänslig. Det är så underbart att äntligen få känna igen sig!

  1. Precis vad jag tänkte på! Låter inte som någon slags social fobi utan snarare om introversion och högkänslighet 🙂 Känner igen mig Clara! Fick många aha-upplevelser när jag läste Linus Jonkmans bok Introvert i våras! Fin pod :))

 9. En sak som fastnade hos mig när jag lyssnade på podden var när du Clara pratade om att ta ansvar för andra människors känslor och då ex vid en middag. Jag kände mycket väl igen mig i det du sa och blev så glad att du satte ord på det! Jag inser att jag i jobbsammanhang och även privat tar mycket ansvar över att andra ska bli sedda, det ska vara trevlig stämning, att hela tiden se till att samvaron inte dämpas eller ev rädda upp sura miner och situationer osv. Inte ett dugg konstigt att jag då i efterhand bara vill gömma mig i soffan eller på toan och hitta lite andrum. Ibland har jag som trevligast när andra håller låda och jag flikar in med trevliga samtalsämnen men jag behöver själv inte hålla liv i diskussionerna.

 10. Bra pod! Kan man lyssna på den via podkicker också? Jag sökte men den dök inte upp…

 11. Jag lyssnar på beskrivningen av dina familjemiddagar. När du sa att du är antingen eller – antingen trevlig och utåtriktad eller drar dig tillbaka och vill vara ifred, säger min man “Precis sån är ju du också”. Mycket igenkänning och det känns ju alltid bra!
  Och så fortsätter det att handla om alkohol. Har själv varit berusad en och en halv gång i livet. Alkohol är en ickefråga för mig. Igenkänning där igen. Tack!!