Q&A

Nu var det länge sedan jag videovloggade och flera av er har önskat nya sådana inlägg! Så nu kommer ett rykande färskt från idag.  Ett Q&A-avsnitt där jag lär ut mina bästa knep för att löneförhandla, undvika julstress – och så berättar jag vad som väntar i mitt företag under 2017.

Hoppas ni får en fin helg allihopa!

Här kan du också se tidigare delar av Q&A.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Q&A”

 1. Älskar dina youtubeklipp!
  Du är så mysig!
  Kanske lite nördig fråga men något jag funderade på när jag såg videon är vad du använder för foundation? (om du nu gör det)
  Din hy ser alltid så fin ut!
  Kram

  1. Åh tack <3 Jag kan göra en film med hur jag sminkar mig. Ifall du vill? Använder en himla massa olika produkter nämligen. Kram

   1. Jag tycker det vore toppen med en “smink-film”, om jag får smyga in här och önska 🙂 Min hy är gammal nog att vara din mor, men jag säger som min mormor alltid sa: “Jag ska leva tills jag inte lever längre, och så länge man har sig är det tid och idé”! Det vill jag tänka på ända in i hudvårdsprodukterna – det är aldrig för sent så länge man lever. Varför skulle vi kvinnor acceptera att vårt datum gått ut? Jag vill vårda mig och ta hand om min kropp för min egen skull, det lärde jag mig av mormor och hennes systrar, dessa underbara kvinnor som gett mig mer än jag kan beskriva! Oj det blev en lång utsvävning, men det hjärtat är fullt av… Snälla, gör en film om hur du sminkar dig och vilka produkter du använder 🙂

 2. Må bare skrive en kommentar, full av beundring over den du er. Jeg har fulgt deg i mange år nå, og synes du byr på deg selv på en utrolig fin måte! Du virker så utrolig trygg i deg selv, samtidig som du viser sårbarhet og noe annet enn det perfekte.

  Det er en enda større fornøyelse å følge deg på egen plattform, gleder meg til fortsettelsen!

  Hilsen norsk beundrer

  1. Åh TACK! Vilka makalöst fina ord. Det gör mig jätteglad att läsa det du skriver. Glad och lite stolt och rödkindad. Kärlek och kram

   1. Ja, dette er jeg helt enig i! Jeg har barn på din alder,så jeg er nok mye eldre enn de fleste av dine lesere, men jeg virkelig elsker din stil og din ‘proffsighet’. Det er så utrolig bra å lese dine reflekterte meninger om ulike tema–noen ganger er jeg uenig,andre ganger lærer jeg noe nytt og får nye tanker–uansett så inspirerer du og leverer et gjennomført godt produkt, uansett om det er blogg, IG, krønike eller annet. Stå på! Du kan være kjempestolt over hva du har fått til!

  2. Jag instämmer av hela mitt hjärta. Tack för att du jobbar med att ge oss andra inspiration. Du gör ditt jobb med kvalitet, ständig nyfikenhet och lyckas förändra och omstöpa din plattform hela tiden samtidigt som du lyckas hålla en röd tråd. Så bra gjort!

   Trevlig helg!

 3. Bra klipp! Vidarebefordrade dina tips om hur man ska tänka när man ska ta betalt som egenföretagare till min sambo som ska börja satsa mer på sitt egna företag nu för att förhoppningsvis kunna försörja sig på det så småningom. Det är inte helt lätt att veta vilken nivå man ska lägga sig på i början när man ännu har en del att lära.
  Oerhört vacker klänning måste jag säga också! Var har du köpt
  den?

 4. Jag blir så glad och inspirerad av din blogg, Clara, du är en frisk och hoppingivande fläkt för mänskligheten! Jag menar det, även om det låter fånigt och krystat att uttrycka det i text. Blir både avslappnad och peppad av din blogg och dina krönikor! Önskar dig och de dina en fin helg!

 5. Åh jag tyckte verkligen om delen om löneförhandlingar, så intressant och bra tips! Tack ❤️

 6. Roligt med en videoblogg igen! Alltid så roligt att se dig i bild och inte bara läsa eller lyssna.
  Jag har en fråga angående er pod, som förövrigt får mig att skratta högt på spårvagnen och buss. Ger arbetet med poden någon inkomst för dig och Erica? På vilket sätt i så fall? När jag lyssnar i Acast appen så är det ju visserligen lite reklam ibland men i exempelvis itunes tror jag inte det är så värst mycket av det. Skulle vara roligt att veta hur sådant funkar för mig som inte producerar podar utan bara konsumerar.

 7. Hej Clara och tack för kloka svar!
  Har läst din blogg sedan du startade men aldrig tidigare kommenterat men gör det nu! Har själv eget företag och jobbar bla med att stärka och handleda vid anställning. Älskar att du tipsar om tystnadens kraft, underskattad och oupptäckt för många. Vill ge Lisa ett kompletterande tips; det är alltid arbetsgivaren som ska ge första lönebud, ofta lägger sig många unga (kvinnor) under det första budet skulle vara. Andra tipset är att ringa lönekontoret eller personalavdelningen och fråga om löneläget, lön är offentlig och då får du aktuella uppgifter.
  Tack Clara, du är en skillnad som gör skillnad!
  Kram
  Astrid

 8. Fint Clara!! Kul med frågestund 🙂 Hoppas också på att 2017 blir ett riktigt bra år. Går alltid in med en sån inställning men tappar bort det där någonstans kring februari…Hoppas på att hålla i den nästa år. Kram!

 9. Tack för givande vlogg! Jag jobbar som ingenjör på en mansdominerad arbetsplats och blir mycket inspirerad och peppad! Kanske är olika världar men ändå inte. Att våga tycka att jag minsann gör ett lika komplicerat jobb som någon annan och att jag är värd en bra lön är rätt svårt. Speciellt svårt är det när man redan tycker att man har det väldigt gott ställt och inte borde behöva mer. Jag skulle gott kunna nöja mig… tack iaf 😉

 10. Gillade särskilt löneförhandlingstipsen och du tog tid att fördjupa resonemanget! Tack!

 11. Gillar verkligen dina videos! Mer sånt! Och sminkvideo lät väldigt intressant. Även vad du använder för andra produkter skulle vara kul att veta, typ schampo och så 🙂

 12. Skönt med bloggare/vloggare med fötterna på jorden. Uppskattar blandningen av högt och lågt, med- och motgång. Ja till sminktips också. Sett dig i Vasa o Gtbg (då talade jag snabbt med dig vid frukosten). Det märktes inte att du var utmattad då du föreläste i Vasa. Så hur kan man dölja det så lätt/bra? Eller var det en pers (vloggfråga)

  Har du ngn aning om hur många finlandssvenska läsare du har?
  Kramar

 13. Tittar in på din blogg i stort sett dagligen. Älskar dina fina bilder och ditt mysiga hem. Är född i Norrbottens inland, så det finns hög igenkänning. Tycker att du verkar vara en sån mysig och trevlig tjej också, som är ofattbart klok!

  1. Tack Giggi <3 inte bara för denna utan för alla fina kommentarer du lämnat under åren

 14. Hej underbara Clara!
  Jag bara älskar dina vloggar, du är bara såååå mysig. Säger också JA till sminktips/smink-vlogg!
  Ser också framemot att ta del av det som du och Annakarin hittat på inför 2017! Kan inte tänka mig att det blir annat än succé!

 15. Följdfråga! Du sa att du inte har så traditionellt julbord. Kan du inte blogga om vad du har på julbordet? Kanske några roliga gröna recept? (hoppas jag på!)

  Vår familj äter inte så mycket kött längre och ärligt talat börjar jag tycka frosseriet i kött vid jul kännas väldigt ofräscht. Jag avskyr den där tunga dästa känslan som uppstår efter att ha ätit all köttstinn julmat. Jag vill gärna har mer gröna saker som passar som komplement till julmaten.