Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Skönare klappar”

 1. Åh vilka fina grejer, blev sugen på både ansiktsmasken och Hawaii krämen! Och vad fnt du fixade boxarna! Gillade verkligen detta konceptet, du gjorde det så bra.

 2. Vilka härliga presenter!
  Den rosarandiga såg ju helt ljuvlig ut, både ask och innehåll, särskilt till dina karamelliga naglar.

  Tack för tips!

  /Kristina

 3. Om någon klagar på att det bara är reklam (och bla bla bla) i bloggen nu tappar jag hakan. Finns nog ingen bloggare som har så fina och genomtänkta samarbeten som du! Älskar dina youtubeklipp 🙂

 4. Vilken härlig video, skön känsla i videon.

  Jag fick Bodyshops adventskalender Ultimate av min man så just nu upptäcker jag nya favoriter, igår fick jag Almond hand & mail manicker cream. Jättehärlig handkräm! Tycker också att den doftar gott.
  Adventskalendern är väldigt vacker, funderar på hur jag ska kunna spara den och göra något av den. Du har nog gett mig några idéer nu. 🙂

 5. Hej Clara. Tack för din blogg som jag läser varje dag. Vill du dela med dig av ditt recept på palt? Letade men hittade det inte. Tack på förhand och kram från Catarina

 6. Vilken mysig och fin film. Kollar sällan på sånt där (är känd i min familj för att vara allergisk emot “klipp” haha) men du gör det liksom så bra och äkta så det blir kul att kolla på.

 7. Hej, vilket härligt inlägg. Body buttern verkar helt fantastiskt! Dessutom var burken jättefin.

  Jag har en fråga som du kanske tidigare har svarat på. Hur går det till när du filmar inläggen? Använder du en vanlig smartphone eller har du filmkamera eller systemkamera med filmfunktion? Vilken typ av ljudupptagning använder du? Har du en extern microfon? Är det Jacob som står bakom kameran? Det hade varit intressant med ett bakom kulisserna inlägg där du berättar om hur filmerna och poden spelas in. Eller finns det kanske ett sådant inlägg redan?

  Nu ska jag lyssna på ditt och Erikas nya podavsnitt. Ser verkligen fram emot det.

 8. Alltså jag tycker du oftast lyfter bra saker men detta skjuter snett. Gick in och kollade upp och de använder ju både palmolja och soja i sina produkter och det är ju det som orsakar förstörelse av regnskog från första början. I Indonesien som du säkert känner till så bränns ju regnskogen ner för ge plats till oljepalmsplantager. Och sojan odlas mest i Amazonas där man hugger ner träd för att få plats. Hade ju varit bättre om Body shop tagit bort de ingredienserna i sin INCI och sen lagt extra pengar på att motverka denna skövling. Inte spmom nu ge lite plåster på såren för att de använder de ingredienserna.

  1. Palmoljan i bodyshops produkter är ju cerifierad. Men du kanske ifrågasätter kvaliteten på den certifieringen, eller?

   1. Åh ja det gör jag definitivt! En av mina kollegor (hon är bevarandebiolog, jag är miljövetare) är på plats och det faktiskt väldigt illa ställt även med så kallade certifierade plantager. Problemet är att ingen studie finns som har avgjort att certifierad palmolja ens gör en skillnad för regnskogen och att även om ett företag är med i RSPO så betyder det inte att den palmolja som finns i produktion är vad du får.

    Råd och Rön har skrivit en bra artikel om ämnet med de flesta perspektiv.
    http://www.radron.se/granskningar/hogt-pris-for-billig-olja/

    Eftersom det finns så många frågetecken och eftersom regnskogen är världens lungor (områden som producerar mest syre, vilket vi ska vara rädda om) så förespråkar jag utifrån min proffesionella bedömning att man avstår palmolja tills dess alla frågetecken blivit klargjorda.

    1. The Body shop eies også av L´Oreal som tester sine produkter på dyr……ellers pleier Underbaravlara å ha veldig fine innslag;)

    2. Dessutom proppat med tveksamma kemikalier som är kopplade till en rad hälsoproblem och dåliga för miljön. Body shop är hycklare som sysslar med greenwashing och tyvärr tror ju många att de är grönare än andra konventionella märken. De är av samma skrot och korn! Välj hellre märken som Dr hauschka, Maria åkerberg, JMO, a’kin osv. 🙂

    3. Tack för svar, intressant! Jag försöker själv undvika palmolja och tycker slutsatsen att undvika helt tills det finns bättre system för att kontrollera att det verkligen är bra låter rimlig.

     Blir dock fundersam, pluggade själv miljö två år innan jag bytte bana (för 5 år sen) , och fick lära mig att det här med att regnskogen är jordens lunga är något av ett förlegat synsätt, och att nettobridraget av syre från regnskogen är rätt måttligt (sett över tid, eftersom de går i kretslopp) medan blågröna bakterier producerar ca 80 % av syret? Men du som miljövetare är alltså av annan uppfattning?

     Är ju ingen fråga om palmoljans vara eller icke vara, då regnskogen självklart har extremt stora värden på flera andra sätt, utan blev bara intresserad av om vad jag fått lära mig hunnit ändra sig, igen? Eller kanske det var föreklat?

     1. Det är ungefär 50/50 men med ett visst överslag mot regnskogen. Men då regnskog producerar mer syre per ytenhet så är det verkligen en grön lunga och vi försöker ju motverka övergödning i haven så det är ju inte ett alternativ att räkna med.

 9. Sjukt kul att du samarbetar med body shop, jag gillar deras smink och andra produkter. Fin video och kul boxar! Brukar göra så själv, det är så himla bra!