Onsdagslugn

r036A4635

Idag fick barnen vara lediga från förskolan och så tog jag en lugn dag så här mitt i julruschen. Vaknade imorse och såg ut på en enormt stor måna vid trädgränsen. Gjorde eld i brasan, såg julkalender med barnen och drack kaffe medan de spelade toca boca.

r036A4683

Man märker hur bra ungarna mår när de får vara hemma sådär mitt i vardagen. De senaste veckorna har de inte gått fulla veckor. De stökar på och leker och går omkring i pyjamas fram till tvåtiden på eftermiddagen.

r036A4696

Sedan kirrade jag lunch.  Gjorde rödbetssallad och julköttbullar och la på macka tillsammans med lite bladspenat.

r036A4717

Sedan kom min vän Frida och hennes son Viktor förbi och fikade. Titta vilken fin present Frida hade med sig – en karamellpåse vikt av gammalt papper från fyrtiotalet. Denna påse ska jag spara!

r036A4729

Vi fikade och surrade och skvallrade och hade det trevligt. Och sedan åkte barnen på barnkalas, sedan bamsegympa och nu har farmor kommit för att sova över. Hon ska kolla på barnens luciatåg som går imorgon. Folke konstaterade att han ville köra.  Köra? Ja, köra luciatåget såklart! Han är ju fixerad vid tåg. Väldigt tråkig stämning när jag fick försöka förklara att det inte var fråga om tåg utan tågande…

Tycker mycket om december eftersom jag träffar släktingar och vänner mer än i vanliga fall. Julfika, lucia, adventsmys och annat. Istället för att bara gneta på i vardagen gör vi utrymme för lite mer umgänge. Bara för att det är jul liksom. Fint!

Onsdag med minusgrader och ljusblå himmel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Onsdagslugn”

 1. Så mysigt! Min son går i skolan nu så de är svårt att stanna hemma en dag. När han gick på förskolan hände de ofta däremot. Nu längtar vi till jullovet som börjar om en vecka. Gud va vi ska njuta och bara vara! Kram

 2. Clara, har erat hus källare?? Och isf, har ni tvättstuga där??? Spenderar själv halva min vakna tid i tvättstugan(känns då så åtminstone) så därför blev jag lite nyfiken ?. Vore himla kul att se bilder därifrån, kanske är där alla “toppmoderna” prylar gömmer sig!?

 3. Haha, Folke! ? Min mans brorson skulle prompt vara lok i luciatåget ett år. Det är ju som upplagt för missförstånd när det heter luciaTÅG liksom.

 4. Min stora tjej har fått vara hemma från föris hela veckan, med undantag för lussetåget. Jag är visserligen föräldraledig, men SÅÅÅÅÅ skönt att slippa krångla med påklädning av en miljon lager ge sig ut i kylan på morgonen med tre gnälliga ungar. Lite extra ledigt mår man gott av ibland! Vi går också omkring och skrotar i pyjamas fram mot lunch 🙂

 5. Vilket lugn du sprider med din onsdag, känns ända hit!

  Vill tipsa om Musikhjälpens insamling till barns rätt till skolgång i krigsdrabbade områden. Jag auktionerar ut en av mina målningar, kika gärna in på min blogg där finns länk till auktionen.

 6. Det låter alldeles ljuvligt! Precis så som jag tycker adventstiden ska vara. Tack för allt du delar med dig av, jag mår alltid lite bättre när jag varit inne här. Ibland för att jag blir alldeles varm och lugn av dina vackra bilder eller texter, ibland för att jag blir engagerad och tror på en bättre värld, och ibland bara för att du lyckas sätta ord på något jag själv fnulat på länge. Det är gott!

 7. ? Minns att min systerdotter berättade när hon var liten att de skulle gå och titta på en luciabuss… (Tåg var det visst, same same liksom)

 8. Åh wow, som utlandsboende sedan många år tillbaka fastnade jag för den översta bilden med ljus i fönstret. Det där blåa vinterljuset tack vare snön, medan mörkret faller, så fint!

 9. Kommer ihåg för ett par år sedan när min lilla tjej var väldigt peppad på Lucia på förskolan, hon visste att man skulle få åka tåg och hålla en tärning i handen… (tärnorna skulle hålla varandra i handen). Eller den första gången min äldsta skulle kolla på karnevalståget… Vilket oerhört antiklimax när det visade sig att det inte var ett riktigt tåg som skulle köra runt i stadsdelen. En besviken treåring ville gå hem direkt.

 10. Liknande knepig situation uppstod hos syster för många år sedan. Sonen tillfrågades vad han ville vara i luciatåget. Svaret kom helt tryggt: katt. Dvs lussekatt !