Min son Bertil hjälper till att rulla köttbullar på ett stort fat.

Nu är julstöket verkligen i full gång! Idag rullade till exempel jag och Bertil några hundra julköttbullar!

Använde mig av min mormors kryddning som är den bästa. Kryddpeppar är hemligheten! Samt lite ansjovisspad för mer umamismak.

Stor karott med färdigstekta köttbullar under granrisbukett.

Så gör du mormors goda köttbullar:

Blanda 1/3 nötfärs med 2/3 fläskfärs.

Riv en eller flera gullökar på den grova sidan av rivjärnet

Salta, peppra med svartpeppar och rejält med kryddpeppar.

Häll i någon matsked ansjovisspad och blanda ihop smeden med en gaffel.

Provstek en klick smet i smör så att du vet att den är lagom kryddad.

Rulla sedan små köttbullar och fräs i panna.

När de fått färg lägger du över dem i en kastrull med lock där de får puttra tills de är färdiga.

Vad jag vill ha på julbordet