Fröken Frimans Stil

skaermavbild-2015-12-29-kl.-00.17.031-700x412

Nu när tredje säsongen av Fröken Frimans krig är igång i SVT så vill jag passa på att tipsa om det här blogginlägget jag skrev förra året  – då jag gav idéer för hur man kan fixa Fröken Frimans inredningsstil (som är förblånat tjusig). Finns så många fina inredningsdetaljer i den här serien att låna av till mitt eget hem.

Älskar skomakarlamporna, de mörkt målade dörrarna och listerna. De tunna spetsgardinerna för alla fönster och användandet av draperier. Fotogenlampor är en last jag lider av (har typ åtta stycken här hemma) för att inte tala om mörka, broderade dukar med fransar. Löjligt snyggt! Och förstås de stora, spretiga växterna. Sådana älskar jag (finns prisvärda palmer på Ikea bland annat).

Jaja. Bara ett tips för de som liksom mig älskar jugend och nationalromantiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer på “Fröken Frimans Stil”

  1. Tack för tipset! Jag blev verkligen inspirerad av ditt inlägg om Fröken Frimans inredningsstil förra året ? Om du kan tänka dig att även skriva lite kort om deras klädstil och hur man kan härma den i nutida kontext så vore det otroligt inspirerande! När någon annan pekar ut detaljerna åt en så är det lättare att själv också se dom sen ? God fortsättning!

  2. Nu när du har långt hår kan du ju testa Selma Lagerlöf-frisyren! Tycker också att den är ursnygg! Såg Selma-dramat på SVT som gick i repris och tänkte på det då också… så himla fin uppsättning!