Nyttan med ommöblering

Bland det bästa jag vet när jag är ledig är att möblera om hemma och flytta tavlor och ändra på sånt som i grunden ändå är ganska okej till att börja med. Skylta om i onödan helt enkelt. Så det har jag gjort idag. Måhända ytligt men inte onyttigt. Läste någon studie (som jag såklart inte hittar igen nu) om hur bra det är att ruska om hjärnan genom ändra om hemma. Eller i klassrummet. Inlärningen ökar när man möblerar om. Så det så.

Nästan varenda pelargon har dött under vinterförvaringen så jag har köpte lite nya plantor och placerat ut i huset. Känns så deppigt att vara utan fina blommor.

Kolla bilden på mig och Jakob. Sådana småbarn. Jag var tjugo och han var nitton och vi var i Indien. Här utanför Taj Mahal klockan halv sex på morgonen. En magisk morgon innan alla andra turister hittat dit.

Här förklarar jag varför jag ofta möblerar om mitt i natten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Nyttan med ommöblering”

 1. Släng inte de “döda” pelargonerna. Jag lät alla mina vara i garaget förra vintern. Glömde bort att vattna och alla såg döda ut. Klippte ned dem till grunden innan jag ställde ut dem för sommaren. Fick på riktigt de finaste pelagonerna under sommaren.
  Kanske bara var tur för mig? Vad vet jag, men jag gör samma i år igen 🙂

 2. Det är ju det bästa som finns! Som att shoppa hemma hos sig själv för helt plötsligt känns det som att man har massa nya saker hemma.

 3. Åh, vilka härliga bilder! Både ytterkruka och rund ask är likadana som fanns i mitt barndomshem.
  Skulle vara roligt om du berättar om det dagliga livet i byn där du bor. Förhållande äldre/yngre, hur de som inte orkar får det att fungera med snöskottning, avstånd till affärer, sjukvård och annan service…
  Från en som vuxit upp i skånsk glesbygd på 50-talet.

 4. Åh, jag är USEL på att möblera om och flytta om saker hemma. Har de en gång hamnat på ett sätt så står de kvar i evigheter. Jag ska försöka bli bättre på det :-).
  Vad söta ni var på fotot, gamla bilder är så härligt att se tillbaka på!!
  Söndagskramar

 5. Jag blev mest tagen av fotot på er. Det visar äkta kärlek och är på något vis “talande”. Underbart!

 6. åh det kan ju göra sån skillnad att bara flytta om lite. Dock har jag inte så mycket att spela med på 23 kvadde. haha 😉

 7. Att möblera om var min favoritsyssla när jag var liten! Hade jag tråkigt så kunde jag alltid testa hur många olika sätt min säng kunde vara placerad i rummet (8!). Även nu idag kan nyplacerade möbler och objekt i hemmet få mig att bli alldeles pirrig och glad!

 8. Jag tror med det är hälsosamt att flytta om och möblera på nytt sätt, inte bara för att man tycker det är kul:-). Se allt med nya ögon. Ibland undrar man varför en möbel stått så i “hundra” år när den blev så mycket bättre att flyttas på. Och blir det sämre har man ju i alla fall testat. Det gör så mycket, lite nytt också som gardiner, kuddar, en matta, det behöver inte vara så stora förändringar. Och kanske en ny kaffemugg med en annan duk på bordet bara. Man kan också ha det så dumt så det alltid är svårt att öppna en dörr och låter det vara så, ändra säger jag och livet blir lättare:-). Ha det så fint!

 9. Och döda pelargoner, sparar och slänger. Vet inte vad jag ska tro nu för de ser döda ut, (förra året), rörde inte på sig ett dugg och var urtråkiga så de slängdes. Nu undrar jag verkligen om de kan växa nya blad igen när de ser ut så? När jag läser kommentarer här. Har några i år också som jag tänkte slänga snart precis som du gjort.

 10. Men oj, hur sjutton gör man? Möblerar om alltså. Jag ser inget alternativ till hur vi möblerat hemma, verkligen inget. Eftersom dörrar och fönster knappast bör ställas för. Så jag har inte möblerat om på 10 år och kommer troligen inte att göra det heller. Även om en soffa har bytts ut och väggarna skulle behöva målas om.

 11. Jag flyttar aldrig om grejerna här hemma mer än i samband med jul och så vidare. Så tråkigt det låter men jag är nöjd med hur jag har grejerna. 🙂

 12. Fy vad gött å höra att man tom blir SMART av det! Jag orkar då inte ha samla möblering ståendes för länge innan det kliar i fingrar och ögon. Mina diverse gäster blir alltid lite häpna och utbrister “har du möblerat om IGEN?!?!” när de kommer efter 1,5 mån. Stackars dom! Men det är ju faktiskt jag som bor här, och då är det väl också logiskt att jag bör trivas 😀

 13. Hej Clara!
  Jag såg att du har druckit musten la ribounde och jag måste bara tipsa om en must. Det är en biodynamisk päronmust från en tillverkare som heter Eric bordolet. Den är då otroligt bra och jag tror du verkligen skulle gilla den med. Man måste ju uppmuntra när det kommer härliga alkofria varianter till systemet!

 14. Jag brukar också få sånna infall. Resa mig upp från soffan och utbrista “Nä det här stämmer inte” och sen flytta, bära och testa runt.

 15. Du er så flink å innrede Clara! Jeg blir veldig inspirert av deg. Og er det ikke fantastisk at man ikke trenger å kjøpe seg noe nytt for å få en forandring. Man trenger bare å flytte på det man allerede har 😉