Vi är så glada och överväldigade av responsen på nyheten om mitt och Annakarins klädmärke Miss Clarity. Nästa fredag släpps den på provrummet.se och om du anmäler dig där får du 20% rabatt på första köpet och då får du se kollektionen först av alla.

Jag är pyttelite nervös också inför släppet. För vi har redan fått fyra gånger så många intresseanmälningar som det finns klänningar att tillgå. Men vi ska försöka skaka fram fler. Dock lönar det sig ju att vara snabb med beställningen.

Några frågor har också kommit så nu ska jag försöka besvara dem.

En fundering är vilka storlekar kollektionen finns i. Storleksspannet sträcker sig i dagsläget mellan XS till XL. Nedan har jag listat vad det motsvarar i siffror i vår kollektion. Man ska veta att plaggen (speciellt de i trikå) är åt det stora hållet. Jag kan exempelvis ha en storlek mindre än jag har på mina kläder från kedjor som H&M. I omlottklänningarna har vi dessutom lagt till extra tyg i kjolen för att få en generös omlott som inte fladdrar upp. Det gör storlekarna ännu generösare. Eftersom många redan nu har efterfrågat ännu större storlekar är vår ambition att för nästa kollektion utöka storleksskalan uppåt. Har ni önskemål på storlekar är vi idel öra.

XS – 34/36

S – 36/38

M – 38/40

L – 42/44

XL – 46/48

Prislappen kommer ligga från 998-1398 för våra klänningar. Vi har försökt lägga oss så lågt vi har kunnat. Samtidigt som det kostar lite mer att producera inom Europa där lönerna är skäliga. (Men vi vägrar producera i någon sweatshop i Bangladesh). Dessutom är tyget OEKO-tex märkt. Trycken är gjorda med reaktivtryck som är bättre än det vanligare pigmenttrycket. Det ger starkare och klarare färger och har en betydligt högre tvätthärdighet. Detta är kvalitetsplagg med noga mönsterpassning med andra ord!

(Filmen har Kristin Lagerqvist gjort, styling och design Anna Lidström och makeup och hår Mia Persson)