Opinionsbildaren i SVT

SVT har precis lanserat ett helt nytt programkoncept som heter Opinionsbildaren. Så här låter programbeskrivningen. Vad driver en människa till att gång på gång sticka ut hakan? Hur är den fostrad som trots hot och hat vågar stå på barrikaden och hävda sin ståndpunkt? SVT Opinion har träffat några av Sveriges mest kända opinionsbildare och låtit dem berätta om sin uppväxt, sina upplevelser, tankar och drivkrafter.

Och jag är så stolt över att vara en av opinionsbildarna som SVT följt (även om just termen opinionsbildare känns ganska läskig). Vi filmade för några veckor sedan och nu finns hela reportaget ute.

De hängde med mig under flera arbetsdagar. Under poddinspelning med Erica, på besök på min gamla gymnasieskola, under vloggproduktion och sparktur med barnen.  Jag pratar drivkrafter och ilska, det tuffa feministiska uppvaknandet, vad föräldrastödet betytt och mycket mer förstås!

Kolla här vettja – och scrolla ner. Reportaget är en mix av klipp och text och bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Opinionsbildaren i SVT”

 1. Clara! Jag hittar inte till själva reportaget? Den länken du lagt in leder till ett klipp på 1,5 minut, känns inte som att det är hela reportaget väl? Vart hittar jag det i son helhet?

  Hälsningar
  Malin

  1. Åh, du får scrolla ner när du klickat på länken =) Reportaget består av flera klipp, bilder och texter – ungefär som ett blogginlägg

   1. Tack! Jag behövde scrolla långt så fattade inte att det fanns mer 🙂 jättebra och intressant reportage! Har följt dig sen 2008 så kände igen mycket men får aldrig nog :)) heja Clara! <3

 2. Åh, vilken bra och intressant grej! Roligt att få se dig genom någon annans lins. Det känns som att vi läsare har fått lära känna så många fler sidor av dig det senaste halvåret och det är inspirerande. Tack!

 3. Vill bara säga att min nyss fyllda treåring stannade upp i leken när han såg filmen på dig och barnen när ni åker spark. “Åh, vad fina dom är!” sa han alldeles andäktigt. Har aldrig hört honom säga så innan. Tyckte det var så fint. <3