Kelimfynd

Åh jag är så nöjd med mitt senaste antikfynd. En stor gammal keliminspirerad matta. Har letat efter något liknande till sovrummet och där var den plötsligt! Tydligen handvävd av en äldre kvinna i en ett samhälle inte så långt härifrån.

Nu pryder den sin plats framför den gamla kofferten. Så småningom ska vi slipa bort den vita målarfärgen och stryka golven med en linoljefärg i någon nyans. Men det får bli längre fram.

När jag vaknade denna Valborgsmässoafton fullkomligt vräkte snön ner utanför fönstret. Någon majbrasa blir det nog inte ikväll. Föredrar att stanna inne och kurera mig.

Älskade trasmattor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Kelimfynd”

 1. Snygg matta!

  Ja snön var ett riktigt surt äpple att bita i när jag drog upp persiennen i morse. Men första maj verkar bli desto varmare!

 2. Det är så här års det märks att vi bor i ett avlångt land!
  På västkusten är det ca +15 grader o sol.
  Trevlig Valborg !

 3. Kul när man äntligen hittat det man sökt länge!

  Vi ska renovera våra golv och jag vill ha såpa trägolv men maken tror att de blir fila fort med barn och hundar samt att det är mycket jobb.
  Hur upplever ni att det funkar?

  Trevlig valborg!

 4. Vi flyttade in och målade ( redan målade golv) vita. Inte så praktiskt om man inte gillar att se varendaste litet smuts,hår eller damm. Ser ju väldigt fint ut på håll! ??
  Fråga, ni använder en såpa när ni städar. Vad heter den nu igen, och använder ni den i badrum?

 5. Fin matta. Nästan lika fin som den matta sonen hittade på Erikshjälpen. Den är ovanlig i färgerna och mkt fin.
  Tittat i mataffärer. Finns alltid ngn som rear persiska mattor. Konkurslagen etc. Aldrig hittat ngn, vet heller inte riktigt var den i så fall skulle ligga! Har en finsk rya i vardagsrummet.