Stjärnan på slottet

Det är så härligt – för precis nu befinner jag mig i Landskrona för att göra ett reportage. Har med mig min storasyster som hjälper mig fota och filma och vi får se så mycket fint. Härligt att få umgås bara vi några dagar. Har typ inte hänt sedan vi blev mammor.

Vi bor på vackra Örenäs slott.

Här finns Sveriges minsta museum! Det ligger i den här paviljongen.

Som har denna magiska utsikt! Och jag peppar på imorgon då vi ska cykla runt på Ven. En plats jag velat besöka sedan femton år tillbaka.

Är förresten så glad för min nya vårkappa från Brick-a-brack. Perfekta modellen med ordentligt schvung och fin blå färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Stjärnan på slottet”

 1. Då ska du passa på att gå längs havet endera noorut mot Rydebäck eller söderut mot borsthusen. Ålabodaena som ligger precis nedanför örenäs är mysigt, du kan bada där. Ven är jättefint, njut av våra vackra omgivningar

 2. Åh Örenäs slott! Det är så himla mysigt där!
  Omgivningarna runt omkring är också alldeles fantastiska. Det finns en liten badbrygga norr om hamnen – kanske perfekt för att ta årets första dopp.
  Hälsa Ven!

 3. Vad roligt att ni är i Landskrona! Vi gifte oss på Örenäs slott, så fin mat och förutom vackra promenader är även deras bastu väldigt trevlig. Ser fram emot reportaget!

 4. Så underbart det ser ut! Jag bara måste säga emot dig om Sveriges minsta museum för det har jag besökt. Myggmuseet ligger utanför Jokkmokk om jag inte minns fel och är en kvadratmeter stort. Ha en fin dag!

 5. Såå trevligt! Vackert där och du är vacker! 🙂 Roligt att ni systrar trivs så bra ihop.

 6. Vad roligt! Synd bara att ni inte verkar få så bra väder idag som det har varit de senaste dagarna, jag tittar ut och det är molnigt och lite kallare… men kanske passar det bra för cykel. Ven är jättefint. Ha en fin dag =) Hälsningar från andra sidan sundet.

 7. Alltså åh! Vilken fantastiskt fin kappa! Klickade in på hemsidan och allt var ju snyggt. Jag som brukar ha svårt att hitta kläder som faller mig i smaken annars. Och vårkappa har jag sökt i flera vårar nu. TACK för tipset!!

 8. Åh ven!

  Fika i den underbara trädgården på café pumpan! Så underbart!
  Och cykla längs ökanten – hisnande men härligt!

 9. Åååh, då var det dig jag såg vid frukosten imorse, tänkte att det var likt och blev lite starstruck ?

 10. Hej!

  Jag är uppvuxen i Glumslöv, där Örenäs slott ligger, så tänkte bara slå ett slag för att det är i Glumslöv ni är, och inte Landskrona:) Man vill ju höja sin by!