Jag Àlskar verkligen fÀrgstarka lÀppar. Kanske sÀrskilt röda. Det Àr en accessoar och ett sÀtt att sÀtta piffa upp en vanlig outfit. Men man kan ju samtidigt bli lite nojig av lÀppstift. Sitter det pÄ tÀnderna, slÀpper det eller flyter ut? SÄ hÀr kommer min ultimata guide till de perfekta röda lÀpparna.

  • Se till att lĂ€pparna Ă€r rena och Ă„terfuktade. AnvĂ€nd gĂ€rna lĂ€ppbalsam men inte precis innan du mĂ„lar lĂ€pparna utan typ en timme innan.  Huvudsaken Ă€r att lĂ€pparna inte Ă€r helt feta och oljiga precis nĂ€r du ska sĂ€tta pĂ„ lĂ€ppstiftet. För dĂ„ sitter det inte. (Men lĂ€pparna fĂ„r alltsĂ„ heller inte vara helt flagiga och torra)
  • Ett vanligt fel med rött lĂ€ppstift tror jag Ă€r att man vĂ€ljer ett som Ă€r för Ă„terfuktande och glansigt. Det kladdar mer och sitter inte pĂ„ plats lika lĂ€nge. Jag anvĂ€nder i regel lĂ€ppenna istĂ€llet för lĂ€ppstift nĂ€r jag ska mĂ„la röda lĂ€ppar.  För dels Ă€r det enklare att mĂ„la med och sedan sitter det som berget. För mindre dramatiska och mindre knalliga lĂ€ppstift funkar Ă„terfuktande, krĂ€miga lĂ€ppstift bra.
  • Har du en rosaaktig hudton Ă€r det fint med ett aningens kallare rött lĂ€ppstift – medan en gulare hudton gör sig bra till lite varmare  nyanser.  PĂ„ den hĂ€r bilden har jag mĂ„lat mig med en lĂ€pppenna i fĂ€rgen Helen frĂ„n FACE Stockholm. Tycker det Ă€r en perfekt röd pĂ„ en grisskĂ€r kvinna som mig sjĂ€lv.
  • Jag fyller först försiktigt i lĂ€pparnas kontur med pennan och mĂ„lar sedan över hela lĂ€ppen. DĂ€refter baddar jag pĂ„ lite tunt transparent puder. BĂ„de pĂ„ lĂ€pparna och runt munnen (för att förhindra att fĂ€rgen flyter ut i foundationen). Gillar detta puder frĂ„n MAC. Sedan mĂ„lar jag pĂ„ ett lager till. Viktigt att vara noga vid amourbĂ„gen. Det Ă€r bĂ€ttre att mĂ„la lite för lite av lĂ€ppen i början, för att sedan flytta ut konturerna steg för steg.
  • Avsluta med att pluta med munnen och stoppa in ett finger i hĂ„let. Dra försiktigt ut det. DĂ„ har du fĂ„tt bort lĂ€ppstiftet pĂ„ insidan av lĂ€pparna som Ă€r det som brukar hamna pĂ„ tĂ€nderna.
  • Ta med dig pennan/stiftet för att bĂ€ttra pĂ„ under dagen. SĂ€rskilt vid mĂ„ltider kan det tappa lite fĂ€rg. Men med min metod sitter det allra mesta kvar tills dagens slut.
  • Bonustips! Öva pĂ„ att mĂ„la dina lĂ€ppar pĂ„ kvĂ€llen nĂ€r du ska sminka av dig. DĂ„ gör det inget om det blir lite misslyckat.

Ps – hĂ€r hittar du mina bĂ€sta beautyhacks!