Mina bästa beauty hacks

Här ska ni få alla mina bästa beauty hacks som jag samlat på mig i livets hårda skola.

Testa nya sminkningar och öva knepiga moment på kvällen precis innan du ska sminka av dig. Istället för att experimentera på morgonen när du är stressad och inte vill göra fel.

Rengöra sminkborstarna med en mild makeup-remover. Klarar removern att rengöra ansiktet från smink klarar den av att rengöra verktygen.

Tvättade sminkpenslar ska inte stå upp och torka med borsten i vädret – då tappar de formen. Det bästa är att fästa ett gummiband i slutet på borsten och sedan hänga den på en krok i badrummet. Då rinner vattnet ur åt rätt håll och penseln håller formen.

Om du har kort hår men vill sätta upp det och ge illusionen av att det är lite längre – nåla fast testarna i nacken och sätt sedan en scarf runt huvudet. Den håller alla små hårstrån i nacken på plats och ger illusionen av en håruppsättning.

När jag sminkar mig med mörk ögonskugga håller jag en bit hushållspapper under ögat. Allt spill rasar ner på papperet istället för att missfärga kinderna.

Mitt bästa knep för att få ögonfransarna att hålla sig uppböjda är att locka dem med en uppvärmd ögonfransböjare. Värm genom att blåsa med hårtork mot ögonfransböjare. Locka ögonfransraden och håll kvar tången tills den kallnat en aning. Måla på mascara och upprepa på nästa öga.

För att få en mer lättapplicerad ögonpenna som glider på enklare brukar jag doppa pennan i lite vatten

När jag målar ögonskugga använder jag två borstar. En hårdare för applicera färg  – en mjukare för att sudda ut färgen. För mer intensiva pigment blöter jag den hårdare penseln i lite vatten innan jag målar. Däremot blöter jag inte den mjukare penseln. Den behöver vara torr för att man ska kunna sudda ordentligt.

Bästa sättet att förstora läpparna (det knepet såg ni i min video) är att rita med ljus penna utanför munnens konturer. Och sedan sudda lite med ett finger. Det ljusa ger en illusion av fylligare läppar!

Du kan tillverka din egen fibermascara genom att gå över fransarna med lite puder mellan mascaravarven

För färgstarka läppar tycker jag att det är lättare att använda en läppenna än ett läppstift. Mindre kladdrisk och enklare att måla rätt. Face Stockholm har många bra pennor.

Gör ett hemmaspa ibland med ett ångbad för ansiktet. Häll pepparmyntsolja, parfym eller någon annan god doft i en kastrull med hett vatten. Ställ kastrullen på bordet. Sätt upp håret så att det inte är i ansiktet. Häng en handduk över ditt huvud och kastrullen och sitt och andas in ångorna. Underbart!

För att få bort de sista mascararesterna som blir kvar när jag sminkat av mig brukar jag ta en tops med lite hudkräm och dra under ögonen. Den feta krämen får sminket att lossna.

En ljusbeige ögonpenna på franskanten inuti ögat förstorar och öppnar upp.

Har du precis som jag tunt skandinaviskt hår är det ett elände att styla vintertid. Gör eget saltvattenspray till håret för att få mer lockar och volym. Jag blandar varmt vatten med salt och rör tills det löst upp sig. Häller på en flaska och sprayar loss. Fattigmans-styling!

Det sista knepet fick jag lära mig av en bloggläsare. När man sminkat färdigt ska man gnugga bort foundation från födelsemärkena i ansiktet – eller fylla i färgen efteråt med en kajal. Då ser huden inte lika sminkad ut utan bara allmänt fantastisk. Har redan börjat med detta och det gör verkligen skillnad!

Fler skönhetstips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Mina bästa beauty hacks”

 1. Ligger mellan två febriga småttingar men annars hade jag klivit upp ur sängen och börjat sminka loss. Hinner aldrig fixa med mig själv men igår unnade jag mig ett SKAMläppstift och jädrar vad piffig jag kände mig. Skamläpp forever! Tack för superbra tips!

 2. Du är så bra du ska veta det. Du är så äkta och ärlig det inspirerar så! Tack för det och tack för dina texter

 3. Bra tips!! Ska särskilt prova det sista. Låter intressant 🙂 puss och tack för en härlig blogg Clara!

 4. Att måla innanför ögonfransarna är att be om bekymmer för ögonhälsan. Där mynnar nämligen de viktiga körtlar som förser tårfilmen med det fett som håller kvar den på ögat. Täpper vi till dem kan vi få svidande, kliande, trötta och röda ögon.
  Var rädd om ögonen!

 5. Hej Clara! Tack för alla tips! Har följt din blogg under en tid och gillar dig och dina inlägg skarpt! Bra spännvidd på ämnen och att du är så personlig är mycket uppskattat!
  Kram på dig! // Marianne

 6. Hej Clara!

  Det här är lite off-topic men iallafall: jag har en tid bokad om ett par veckor för att göra en ögonlaseroperation hos Memira. Har funderat länge på det och blev än mer inspirerad när du gjorde en förra året (var det väl?)
  Skulle inte du kunna skriva lite mer om hur du upplevde det och hur det funkat nu efteråt, om du märkt av några komplikationer eller oväntade förändringar?
  Eller om du bara är helnöjd ?

  1. Jag gjorde en strax innan jul, hade -9.75 och det enda jag ångrar är att jag inte gjort detta tidigare! Var på en konsultation redan för 9 år sedan men tog mig inte tid för en operation då.
   Operationen var inte jätterolig men med valium och bedövande droppar gick det bra och fort! Första kvarten efteråt kändes det som en katastrofal sandstorm i ögonen men sen blev det bara bättre och bättre! Jag ser idag helt perfekt!!!

  2. Jag har åxå opererat, för 5-6 år sedan. Så himla nöjd, även om själva operationen var det absolut värsta jag gjort i mitt liv, inte för att det gjorde ont utan för att det var otäckt, man är ju vaken och de ska peta in saker i ens ögon.

   Inga komplikationer mer än att jag är ganska känslig för ljus nu, tex när jag kör bil och har helljus på så blir reflexskyltarna väldigt starka.

   1. Jag kan bara säga att jag är toknöjd =) håller med Åsa om att operationen var lite läskig men det var värt det tusen gånger om.

 7. Tack för alla tips!
  Jag har ett tips på hur man enkelt och utan kemikalier får bort allt smink sen.
  Skölj ansiktet med lite vatten. Ta lite olja (oliv, raps..) och smörj in i ansiktet, lite extra noga runt ögonen. Skölj en ren handduk i varmt vatten, vrid ur och lägg över ansiktet. Luta dig tillbaka och njut i ca 1 min, tills handduken kallnat något. Gnugga ansiktet och runt ögonen – allt smink är borta och huden har fått både fukt och fett.
  Funkar kanske inte på alla men det funkar jättebra för mig ☺