HÀr ska ni fÄ alla mina bÀsta beauty hacks som jag samlat pÄ mig i livets hÄrda skola.

Testa nya sminkningar och öva knepiga moment pĂ„ kvĂ€llen precis innan du ska sminka av dig. IstĂ€llet för att experimentera pĂ„ morgonen nĂ€r du Ă€r stressad och inte vill göra fel.

Rengöra sminkborstarna med en mild makeup-remover. Klarar removern att rengöra ansiktet frĂ„n smink klarar den av att rengöra verktygen.

TvĂ€ttade sminkpenslar ska inte stĂ„ upp och torka med borsten i vĂ€dret – dĂ„ tappar de formen. Det bĂ€sta Ă€r att fĂ€sta ett gummiband i slutet pĂ„ borsten och sedan hĂ€nga den pĂ„ en krok i badrummet. DĂ„ rinner vattnet ur Ă„t rĂ€tt hĂ„ll och penseln hĂ„ller formen.

Om du har kort hĂ„r men vill sĂ€tta upp det och ge illusionen av att det Ă€r lite lĂ€ngre – nĂ„la fast testarna i nacken och sĂ€tt sedan en scarf runt huvudet. Den hĂ„ller alla smĂ„ hĂ„rstrĂ„n i nacken pĂ„ plats och ger illusionen av en hĂ„ruppsĂ€ttning.

NÀr jag sminkar mig med mörk ögonskugga hÄller jag en bit hushÄllspapper under ögat. Allt spill rasar ner pÄ papperet istÀllet för att missfÀrga kinderna.

Mitt bÀsta knep för att fÄ ögonfransarna att hÄlla sig uppböjda Àr att locka dem med en uppvÀrmd ögonfransböjare. VÀrm genom att blÄsa med hÄrtork mot ögonfransböjare. Locka ögonfransraden och hÄll kvar tÄngen tills den kallnat en aning. MÄla pÄ mascara och upprepa pÄ nÀsta öga.

För att fÄ en mer lÀttapplicerad ögonpenna som glider pÄ enklare brukar jag doppa pennan i lite vatten

NĂ€r jag mĂ„lar ögonskugga anvĂ€nder jag tvĂ„ borstar. En hĂ„rdare för applicera fĂ€rg  – en mjukare för att sudda ut fĂ€rgen. För mer intensiva pigment blöter jag den hĂ„rdare penseln i lite vatten innan jag mĂ„lar. DĂ€remot blöter jag inte den mjukare penseln. Den behöver vara torr för att man ska kunna sudda ordentligt.

BĂ€sta sĂ€ttet att förstora lĂ€pparna (det knepet sĂ„g ni i min video) Ă€r att rita med ljus penna utanför munnens konturer. Och sedan sudda lite med ett finger. Det ljusa ger en illusion av fylligare lĂ€ppar!

Du kan tillverka din egen fibermascara genom att gÄ över fransarna med lite puder mellan mascaravarven

För fĂ€rgstarka lĂ€ppar tycker jag att det Ă€r lĂ€ttare att anvĂ€nda en lĂ€ppenna Ă€n ett lĂ€ppstift. Mindre kladdrisk och enklare att mĂ„la rĂ€tt. Face Stockholm har mĂ„nga bra pennor.

Gör ett hemmaspa ibland med ett Ă„ngbad för ansiktet. HĂ€ll pepparmyntsolja, parfym eller nĂ„gon annan god doft i en kastrull med hett vatten. StĂ€ll kastrullen pĂ„ bordet. SĂ€tt upp hĂ„ret sĂ„ att det inte Ă€r i ansiktet. HĂ€ng en handduk över ditt huvud och kastrullen och sitt och andas in Ă„ngorna. Underbart!

För att fĂ„ bort de sista mascararesterna som blir kvar nĂ€r jag sminkat av mig brukar jag ta en tops med lite hudkrĂ€m och dra under ögonen. Den feta krĂ€men fĂ„r sminket att lossna.

En ljusbeige ögonpenna pÄ franskanten inuti ögat förstorar och öppnar upp.

Har du precis som jag tunt skandinaviskt hĂ„r Ă€r det ett elĂ€nde att styla vintertid. Gör eget saltvattenspray till hĂ„ret för att fĂ„ mer lockar och volym. Jag blandar varmt vatten med salt och rör tills det löst upp sig. HĂ€ller pĂ„ en flaska och sprayar loss. Fattigmans-styling!

Det sista knepet fick jag lĂ€ra mig av en blogglĂ€sare. NĂ€r man sminkat fĂ€rdigt ska man gnugga bort foundation frĂ„n födelsemĂ€rkena i ansiktet – eller fylla i fĂ€rgen efterĂ„t med en kajal. DĂ„ ser huden inte lika sminkad ut utan bara allmĂ€nt fantastisk. Har redan börjat med detta och det gör verkligen skillnad!

Fler skönhetstips!