Hjälp vilken långsam lördag. Jag vaknade klockan nio och gick ner och gjorde frukost till barnen. Sedan läste jag morgontidningen, gick med hunden och badade badkar med barnen. Men jag har varit så otroligt trött att allting gått i slow motion.

Jag har hållit på att rensa bland Bertils grejer några dagar för att få bort lite gamla leksaker och böcker – och nu kom vi till det roliga, nämligen att piffa och göra fint. Sängen har flyttat ut ur den lilla alkoven och står i den större delen av hans rum (som förvisso är liten som en garderob typ). Och så har hans gamla sovdel blivit leksaksförvaring och café.

När man rensar och sorterar bland leksakerna så märks det tydligt på leklusten. Plötsligt återupptäcks gamla dinosaurier  som tröttnats på eller bilar som varit utspridda och slutat vara roliga att leka med.

Det gamla zooet som stått på en hylla och dammat har nu kommit till användning igen.

Jag tycker om när det finns många roliga saker att titta på i barnrum så vi har satt upp tavlor och planscher lite överallt. Bertil fick själv spika upp dem! Bra att ha saker att kunna titta på när man försöker komma till ro och somna.

Somliga tavlor är sidor från trasiga barnböcker som jag har ramat in i loppisramar.

Sverigekartan är bra för på den kan vi se var alla Bertils fastrar och mostrar och kusiner befinner sig. Ljusslingan kommer från Clas Ohlsson och soffan är fyndan på loppis.

Den fina gamla skolväskan har jag fått från en bloggläsare och byrån är från en släkting till Jakob.

Den här insektsplanschen har några år på nacken och den fann jag också på en loppis för ett par år sedan.

Nu trivs ungen i sitt rum och jag trivs som har fått rensa ut lite av allt bröt som fyllt upp rummet och gjort det omöjligt att städa.

Fler barnkammarbilder!