Stillsam första advent

Idag har jag haft en lugn fin morgon med ungarna. Efter lunch kom lite släkt ut och hälsade på. Jag har bestämt mig för att ta varje chans jag får till att bjuda hem folk på fika och mys i december. Månaden går alldeles för fort och jag vill hinna njuta av allt. Att baka lite gott och tända ljus – det räcker så himla långt för att carpa december. Det måste inte vara perfekt städat eller något avancerat fika. Men det känns viktigt att hinna ses.

På samma sätt har jag bestämts mig för att bada varje dag på sommaren när möjligheten ges. Även om det är kallt och mulet. För badar jag känns det ändå som sommar. Och fikar jag sött och hänger med vänner i julpyntat hus. Då känner jag julfrid.

Jag gjorde glöggsangria – efter mitt eget recept på bloggen.

Fick dock bara tag i apelsinjuice med fruktkött vilket gjorde drycken lite grumlig. Men smaken var det inget fel på. Blandade med lite glögg från butiken Eljest som jag köpte när jag var där sist. Den var väldigt god!

Så kom gästerna och barnen stod i fönstret och bankade “välkomnande”.

Jag bjöd förutom saffransknutar på mjuk pepparkaka med apelsinglasyr. Sjukt gott! Receptet kommer.

Vi fikade och surrade och fikade lite till. Och det var den söndagen! Hoppas er första advent var lika fin och vilsam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Stillsam första advent”

  1. Jag har haft en fin första advent. Kanske inte så vilsam då jag jobbat hela helgen men det var fint att sjunga julsånger för pensionärerna där jag jobbar.

  2. Den där färgen du får till på bilderna från skymning och gryning… ♥ Så vill jag att det ska vara jämt i december. Ett mjukt filter över verkligheten.

  3. Oj så mysigt det såg ut, alltihop. Ovanligt att se dig i en enfärgad klänning. Väldigt fin. Vart kommer den ifrån?

  4. Tack, den var fin och god. Smygstartade med glöggäster i lördags eftersom det var många timmar fotboll för den ena sonen igår. Jag har ätit och druckit galet mycket socker men också njutit. Saffranskaka, åh så gott! Och kladdkaka med lingongrädde! Och bara lingongrädde när skålen ska tas om hand 🙂

  5. Åh tack för inspirationen – jag ska också göra december till en fikamånad och bjuda in både gamla vänner och grannar på enkel julfika! ❤️