Äntligen fĂ„r jag berĂ€tta om min och Ericas nya bok HjĂ€lp jag Ă€r utmattad. Den har kommit till tack vare er poddlyssnare. I avsnitt efter avsnitt har vi berĂ€ttat om hur vi blev sjuka, hur det pĂ„verkat oss och kampen om att hitta en friskare vardag. Och nĂ€r vi gjort det har vi fĂ„tt ett enormt gensvar av er. Pepp, stöd och otaliga berĂ€ttelser frĂ„n lyssnare och lĂ€sare som gĂ„r igenom samma sak.

Trots att utmattning Àr en folksjukdom har jag haft svÄrt att hitta bra litteratur om fenomenet. SÄ jag ville skriva den bok jag hade behövt lÀsa nÀr jag sjÀlv var som sÀmst. Ja den bok jag hade behövt lÀsa redan innan jag blev sjuk. I boken har vi intervjuat Sveriges frÀmsta experter pÄ Àmnet och samlat kunskap om hur man kan förhindra att bli sjuk. Och hur man kan bli  frisk igen.

Det kÀnns vÀldigt roligt men ocksÄ lÀskigt att ge ut den hÀr boken. För bÄde jag och Erica skriver vÀldigt sjÀlvutlÀmnande om vÄra svÄraste stunder. Jag delar med mig av sÄnt jag inte pratat om förut, som mina ocensurerade dagboksanteckningar och panikÄngesten. Erica berÀttar om sitt sammanbrott pÄ hallmattan och om ilskan som jÀser i utmattningen.

Det hÀr Àr boken du vill hÄlla i handen om du Àr rÀdd för att du hÄller pÄ att bli utmattad. Eller om du redan Àr det. Och jag Àr sÄ vÀldigt stolt över den. Hoppas ni ska fÄ tröst, pepp, rÄd och lite jÀvlar anamma av att lÀsa. Nu kan du förhandsboka HjÀlp jag Àr utmattad pÄ Bokus fram till den 28:e januari och fÄ 10% rabatt genom att anvÀnda den hÀr lÀnken. Eller sÄ kan du förhandsboka via Adlibris och fÄ 10% rabatt pÄ priset mellan den 19/1-2/2 2018!

HĂ€r Ă€r ett extra poddavsnitt – mitt och Ericas stora varma kram till alla poddlyssnare som gett oss inspiration till att skriva boken. Tack!

<iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/3tfoAx3gkSl94ZGoBsu1iM” width=”100%” height=”232″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Vi har gjort en lista med tips pÄ  tidigare poddavsnitt dÀr vi pratat om just utmattning och stress pÄ olika sÀtt.  Kan vara bra för dig som just hÄller pÄ lÀra kÀnna En Underbar Pod eller Àr sÀrskilt intresserad av utmattning. PÄ listan finns bland annat avsnitt 1,5, 19, 22, 28, 31, 34, 37, 41, 46 och mer om det hör du om du bara klickar pÄ gula playknappen! Kom ihÄg att prenumerera pÄ podden i din podapp.

Musik: Himlen över Hedlunda med Olov Antonsson