Snålveckan. Grön ärtsoppa är milt och gott och barnen brukar gilla det! Till skillnad från vanlig ärtsoppa går det väldigt snabbt att laga till. En påse frysta ärtor och några buljongtärningar är inte dyrt – och grädden ger mättnad och rund god smak. Här har jag också gjort krutonger av gårdagens torra bröd som jag stekt i lite smör. Men annars mättar en vanlig macka bra till soppan! Eller så kan man lägga i ett kokt ägg delat i halvor.

Grön ärtsoppa

Portioner

4

Tid

8 minuter

Ingredienser

  • 2 gula lökar

  • 500 gram frysta gröna ärtor

  • 8 dl vatten

  • 2 tärningar grönsaksbuljong

  • 2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde

  • Salt, peppar och några chiliflingor.

Gör så här

  • Finhacka två gula lökar. Fräs i en kastrull. Häll på ärtorna och vattnet och smula ner buljongen. Låt koka 4 minuter. Mixa med mixerstav, blanda i grädden och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och chiliflingor.

Här hittar du fler recept för den tunna plånboken