Här kommer Snål-Otto!

Så här månaderna efter jul kan ju plånboken kännas lite tunn samtidigt som föresatserna för det nya året är goda. Man ska ta med matlåda, äta nyttigare och slösa mindre pengar. Därför är årets första bloggtema en snålvecka. Under sju dagar bjussar jag på budgettips, husmorsknep och billiga, goda måltider.

Håll i hatten för här kommer Snål-Otto och hon ska lära er allt hon kan!

Snål-Ottos bästa inredningstips!

Husmorstips för den lilla plånboken

Så sparar du i vardagen – läsarnas snåla smarta tips!

Snål-Ottos gröna ärtsoppa – god och billig!

Snabbmat a la Snål-Otto – Falafel med bönröra!

Majsplättar med fetaost

Snabb ramen med morötter och squash

Pastasås med tonfisk och majs

God soppa på purjolök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Här kommer Snål-Otto!”

 1. Åh vad underbart!!! Jag har så sjukt dåligt med pengar just nu så ser verkligen fram emot lite tips och idéer! Gärna på BILLIG och god mat:)

 2. Skulle gärna få tips om hur man får en hållbar, prisvärd garderob också. Vill inte handla slit och släng kläder men har inte riktigt ekonomi för att handla exklusiva märken heller. Vill mera fokusera på hållbart. Har en enkel stil med marinblå vadlång kjol och stickad tröja till vardags (har blivit lite av an uniform). Brukar ha strumpbyxor i färg för att pigga till stilen lite.

  1. Ja! Jag vill verkligen inte handla ett plagg till som inte är ”miljövänligt”. Men som student är det inte riktigt en stor budget jag har att röra mig med.

 3. Härligt! Förväntar mig andra tips här än de som presenteras i storstadsbloggarna. “Köp en termos och ta med eget kaffe, istället för take away-kaffe”, kan vara det absolut sämsta tipset till en person som bor fem kilometer från närmaste bensinmack där take away-kaffe säljs.
  Här tänker jag att det kommer andra tips som är mer kompatibla med mitt liv 😉

 4. Kul! Älskar spartips och ofta blir det också bättre för miljön då man inte slänger så mycket mat och verkligen använder slut på det man har i klädväg osv, använder snälla saker istället för starka kemikalier som också är dyra och så.

 5. Så bra tema! Här hemma snålas det ordentligt nuförtiden för att föräldradagarna ska räcka för en lååång ledighet för båda föräldrar, dvs snåltips är oerhört välkomna!

 6. Från en långtidssjukskriven som vänt på varje öre i flera år kommer här två väldigt specifika tips. 1. Freetrailer. Bor du nära en större stad är chansen stor att du har möjlighet att hyra en släpvagn för 25 kr för ett dygn. Har flyttat mycket och detta har räddat mig många gånger. 2. Mascara från Dollar Store. Om du vill ha en fibermascara som bara förlänger och gärna använder Fiberwig eller liknande så har Dollar Store den bästa mascara jag någonsin provat för detta ändamål för 30 kr. Hands down. Om någon blir provocerad och hävdar att jag borde köpa nån ekologisk whaterver mascara istället så går det bra att swisha den summan till mig så gör jag gladeligen det istället. Och om någon säger att ju de kan minsann göra bättre val för miljön för de prioriterar och planerar bättre så grattis till er, ni är mer priviligierade är vad ni själva inser.

  1. Jag säger kläder från Lidl. Allt är inte bra men det finns många otroligt fina kläder där vilket man inte tänker på. Leggings, strumpbyxor, barnkläder av många olika slag, herrlinnen är några exempel på saker jag köpt som är fina, har bra kvalitet och är sköna. Priset är ofta till och med längre än H&M och ofta lika bra eller bättre kvalitet.